Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

3.коло АБА ј.т.д. лиге: Звездина демонстрација моћи,поново!

Црвена звезда – Морнар 93 : 62 (24:23, 22:13, 21:11, 26:15)

У трећем колу АБА ј.т.д. лиге Звезда је забележила нову убедљиву победу. Овог пута жртва је био поприлично појачани Морнар из Бара.

Од самог почетка утакмице Морнар је показао намеру да се надиграва. Гостујући играчи су покушали максимално да експлоатишу Кузмићеву слабију покретљивост те да из пикенрол акција долазе до лаких поена. То им је повремено успевало с обзиром да су наши играчи, пре свега, Давидовац успевали у неколико наврата правовремено да ротирају и максимално отежају Луковићу шут. Када би наши играчи скупљали у ректу следио је пас у корнер одакле су Гебријел и Шеховић погађали за 3 поена. С друге стране, Звезда је нешто спорије почела и углавном преко Хола налазила пут до коша. Како се игра распламсавала тако је и Звезда све више појачавала одбрану док су офанзивно погађали Лојд, Давидовац и Кузмић. Звездашкој публици су се у првом полувремену представили на леп начин нова појачања, Рочести и Тери. Рочести је погодио две тројке док је Тери два пута енергично закуцао на алејуп додавање Волдена. Треба поменути и врло добру дефанзивну ролу Волдена у првом полувремену док је Лојд забележио 5 асистенција у првом делу меча.

На полувремену Звезда је отишла са 10 поена предности 46:36.

Звезда је у наставку заиграла још агресивније па је серијом од 8:0, од чега две тројке Лојда, дошла до убедљиве предности 54:36. Павићевић је био принуђен да експресно затражи минут одмора али му то није помогло , Звезда је наставила да меље Баране а тројком Куриџе предност је нарасла на 67:39 док је у том тренутку, на око  3 минута до краја резултат у трећем периоду износи 19:3 за наш тим. Јеремић са две тројке, те Вајтхед полагањем након изгубљене лопте,  успевају да мало ублаже предност нашег тима и спуте разлику на +20 – 67:47, што је био и резултат након три периода.

Звезда је и последњи период отворила серијом од 8:0, тројкама Куриџе и Давидовца, док је Лојд поентирао полагањем после добро одигране одбране и украдене лопте. Тројком Рита, Звезда у том тренутку долази до најубедљивије предности 80:49 те је Морнар био потпуно разбијен ако је до тог тренутка постојала било каква сумња.Остатак утакмице протекао је у покушајима Морнара да колико толико ублаже убедљив пораз.

Звезда је до победе дошла поново изузетно чврстом одбраном при том шутирајући сјајно за три поена. дефанзивно, Обрадовић је одлучио да изузетно агресивно брани најјаче оружје гостију-шут за три поена свесно ризикујући „промају“ у рекету што је донекле Морнар успевао да користи на почетку утакмице. Звезда је госте свела на само 8 погодака за три поена из 23 покушаја док су на другој страни наши кошаркаши погодили 12 од 25 шутева за три поена док су Барани били принуђени и на чак 23 грешке. Звезда је, иначе, у три кола АБА лиге постигла преко 40 тројки. Такође, треба нагласити, да су наши кошаркаши показали током целе утакмице максималан ангажман и озбиљност што је за велику похвалу. На овој утакмице, као што је поменуто, дебитовали су повратник Рочести и Емануел Тери. Рочести је показао да у њему још увек има ватре док је Тери енергичним закуцавањима, скоковим и добрим дефанзивним ролама показао да се на њега може рачунати.

Дворана: „Александар Николић“. Играно без присуства гледалаца. Судије: Сретен Радовић, Томислав Хордов и Томислав Вовк.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рочести 7, Хол 12, Волден 3, Лојд 16, Давидовац 13, Лазић 4, Рит 5, Добрић 7, Симоновић 5, Јагодић-Куриџа 11, Кузмић 4, Тери 6.
МОРНАР: Пулен 12, Габријел 8, Нидам 7, Јеремић 9, Шеховић 7, Смит 7, Вајтхед 2, Павић, Вујошевић, Врањеш 5, Бјелица, Луковић 5.

Повезане вести

7 comments

MILOS RANKOVIC окт 19, 2020 at 12:58

OVA EKIPA SA OBRAJANOM MOZE PUNO,UVEK IMAMO IGRACE NEMAMO TRENERA ILI OBRNUTO,SAD IMAMO SVE,OBRADOVIC JE DOKTOR KOSARKE,COVEK MOTIVISE SVE IGRACE DA IGRAJU ODBRANU NAPAD,SVAKA CAST MOMCI,ROCESTI JE IGRAC KAD VIDIS DA OSTANE SAM MOZE ZATVORENIH OCIJU DA POGODI,TERI JE DOBAR,BRANI PIKENROL VRHUNSKI,SKACE BORI SE,SAD JE SVE NA SVOM MESTU

Reply
Јован окт 18, 2020 at 22:58

Браво Звездо! Честитке Салету и играчима, само наставите јако и борбено!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 18, 2020 at 22:09

LAGANO..UŽIVANCIJA…SA 20% SNAGE..ROČESTI ONAJ STARI..IDEMO DALJE SVE POHVALE..POSLE FUDBALA DA SE POVRATIM U ŽIVOT

Reply
Tijano окт 19, 2020 at 00:22

Rocesti 6 meseci nije igrao kosarku, odradio jedva tri treninga i izasao i pokazao da mjastori ostaju majstori!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 19, 2020 at 00:45

pa brate to nije nikakva nauka..ili znaš ili ne znaš..moze da se desi slab dan ali znanje ostaje

Reply
Dragan окт 19, 2020 at 01:11

Nije kao Sanogo, Brn i Flacineli…ljubimci ovdasnjih kolega-komentatora. A – pomenuti(u moru jos dosta losih) su Treća liga Istok. Čuj, Ben: trazi ga ovaj, onaj, milioni, ksmioni, a on ce kraju otici kao slobodan igrac. A Sanogu niko ni u ovoj nasoj ligi ne bi uzeo ni besplatno!!! Ono je nestvarno kako se čovek kreće ko da vuče prikolicu, a ne moze da istrči šprint ni 50 metara!? Plus nesihronizovan, dekocentrisan…A profesionalc? Koga mi plaćemo? Kakvo isisavanje novca iz Zvezdine kase..!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 19, 2020 at 01:26

ma tragedija koga sve lopina terza dovodio da bi se ugradjivao..spiridonovic kao da je bio hokejas i onda veceras mu bila prva fudbalska tekma..vukanovic decko nije ni za seosku ligu zanzibara odbija se lopta kao od panja..itd..u kosarci Čović sada odradio extra prelazni rok..ni jedan promasaj jos ako dodje onaj brajant onda je ovo odradjeno za sve pohvale

Leave a Comment