Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Никола Бера нови тренер сениора СКХЛ Црвене звезде

Ове сезоне су се десиле велике промене у Хокејашком клубу Црвена звезда. Као што смо вас већ обавестили, Горан Ђаковић је напустио место председника клуба, а очекује се ускоро именовање нове Управе. Поред те промене десила се и промена на кормилу сениорске селекције. Наиме, Јовица Рус је напустио тренерско место сениора Црвене звезде и прешао у Војводину, а на његово место именован је Никола Бера који је најавио неке промене које ће се десити ове сезоне.

Пре свега, г. Бера, желимо да вам честитамо на именовању за тренера сениорске селекције. Можете ли нам за почетак рећи да ли ће ове сезоне, обзиром на ову ситуацију са корона вирусом, бити неких значајних промена око такмичења везаних за сениоре и јуниоре? Тачније, шта ће бити са ИХЛ такмичењем, а шта са домаћим?

– „Прво да се захвалим на честиткама, и да кажем да ми је велика част бити тренер сениорског и јуниорског тима. Кренули смо са тренирањем и имам велику обавезу да се сениорски погон врати на прошлогодишњи ниво пошто шест месеци није било тренинга. Исто бих се захвалио јуниорима који су редовно тренирали и под овим условима које нам је донела пандемија. Велики је губитак одлазак Јовице Руса који је изврсни тренер, као и повлачење Горана Ђаковића који је заслужан за одржавање свих селекција, од школице до сениора, задњих 20 година.

Друго, желим да саопштим да јуниорског првенства ове године неће бити, али ће се млади играчи селекције У19 челичити као сениорски тим (Ред Тим) у домаћем првенству, што је плус за њихов ниво игре у наредним годинама.

Сениорски тим Црвене звезде ће ове године играти домаће првенство и прва утакмица нас очекује 25. октобра у Новом Саду против екипе ХК Војводина. Новина у домаћем првенству је да ће, поред домаћих екипа (СКХЛ Црвена звезда, ХК Војводина и ХК Ред Тим), учествовати и Бугарски тим НСА из Софије.

Што се тиче ИХЛ лиге, ако се поправи ситуација са пандемиом до децембра, у плану је да се одиграју утакмице са словеначким и хрватским екипама ИХЛ-а, али би ми играли само као гости.“

Обзиром да ће се неке утакмице сениора и Ред Тима преклапати, кога ћете имати за сарадника на клупи тј. ко ће од тренера преузети Ред Тим у тим тренуцима?

– „Тренутно у стафу су Милан Луковић (тренер голмана) и Срђан Ристић (тренер млађих селекција). У случају да се нака од утакмица подудари, они ће бити подршка и замена.“

Како су протекле припреме сениора и јуниора (Ред Тима) и да ли сте задовољни до сада урађеним послом?

– „Јуниори су све време имали суве трениге и задовољан сам одзивом и приступу тренажном процесу, а сениорски тим сам преузео тек 5.октобра.“

Да ли ћемо и ове сезоне (као што је то био случај у претходној) у сениорском саставу видети и неке нове момке који су прошле сезоне играли за јуниоре?

– „Наравно, 5-6 играча тренира већ са сениорским тимом, а од њиховог труда, залагања и квалитета зависи ко ће изборити место у тиму.“

Звезда је прошле сезоне имала респектабилан сениорски састав, са неким појачањима из Русије. Кога све нећемо видети у црвено-белом дресу ове сезоне, било домаће, било иностране играче?

– „Инострани играчи од прошле године за сада нису у плану, а сви домаћи прошлогодишњи играчи су се одазвали позиву.“

Каква су ваша очекивања од ове сезоне за ове две селекције? Колики су стварни домети сениора и јуниора?

– „Сениорски тим је најбољи у држави, то могу слободно рећи. И надам се да ћемо и ове године наставити шампионски. Што се тиче јуниорског тима то су млади, али изврсни играчи и ова сезона ће им пуно значити због учешћа у сениорском домаћем првенству.“

Тренеру, желимо вам пуно среће и успеха у овој сезони и надамо се да ћемо са вама имати исто тако добру сарадњу као и са вашим претходницима.

– „Хвала на подршци!“

(Извор/фото: czbg.net)
https://www.czbg.net/2020/10/18/nikola-bera-novi-trener-seniora-crvene-zvezde/

Повезане вести

Leave a Comment