Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Не идемо на реми. Идемо да победимо“

Дан пред 163. “вечити дерби” тренер Црвене звезде Дејан Станковић одржао је онлајн конференцију на којој је одговарао на питања новинара. Стратег шампиона Србије се нада да ће црвено-бели да реше дерби у своју корист и да ће гол да постигне неки бонус играч.

Наравно, прво питање било је везано за неиграње Гелора Канге и Мирка Иванића. Њих двојица су заражени коронавирусом.

– „Без Миће (Мирка Иванића) и Канге је тешко правити тим пред овако важан меч. Нисмо мењали ништа око припреме, играчи знају правила понашања. Радимо редовно тестове како бисмо заштитили свакога у Црвеној звезди. Иванићу и Канги желим брзо да се врате на тренинге, нама је здравље на првом месту“, рекао је Дејан Станковић.

Тренер Партизана Александар Станојевић је истакао да како би мотивисао своје играче лепе поруке на врата свлачионице. У Звезди нема томе сличног.

– „Коцентришем се на рад са својим момцима, дерби носи чар и то “пецкање” које је добро ако не прелази границе. Немам ја шта да лепим по вратима свлачионице. Гледаћемо да залепимо победу на ЈНА. Дерби је светиња која мора да се чува. Та “пецкања” треба прихватити као нормалну ствар, само да буде у границама. Мојим момцима је довољно за мотивацију то да се у недељу игра вечити дерби.“

Као млад фудбалер Дејан Станковић је решио дуел против Партизана. Волео би да се историја понови и да сада неки млади играч буде јунак највеће фудбалске светковине у Србији.

– „Знам како је то било са 18 година, како је решити вечити дерби пред пуним трибинама. Од срца бих желео да млади играч реши дерби.“

Као камен око врата навијача Црвене звезде стоји статистика која каже да црвено-бели три утакмице нису дали гол Партизану, а последње две нису шутнули у оквир гола.

– „Сваки дерби носи своје, не треба се оптерећивати оним што је било. Чињеница је да нисмо три дербија дали гол. Имали смо довољно времена да се спремимо за ову утакмицу. Нећу да се окрећем ономе што је било, то што нисмо дали гол нека буде мотивација“, јасан је био Станковић.

Партизан је пред крај прелазног рока променио велики број играча. Стигла су појачања, али тренер Црвене звезде не види неко изненађење.

– „Довели су пет играча, али ми смо радили на нама. Не може да буде велико изненађење. Верујем да сами имају дилему кога ће да пошаљу на терен.“

Сем Мирка Иванића и Гелора Канге сви остали су спремни за 163. вечити дерби.

– „Сви остали су здрави. Жељко Гаврић конкурише за тим“, кратак је био Станковић.

Црвена звезда има предност од осам бодова, али Дејан Станковић је поручио да ремијем не би био задовољан. Тачније, био би да ако би разултат био негативан.

– „Не идемо на реми. Ми идемо на победу. Ако дође нерешено не знам да ли ћу да будем задовољан. Ако буде 2:0 за Партизан бићу задовољан ремијем, али ако будемо водили 2:0 нећу да будем задовољан. То се окреће како погледати. Ми ћемо сигурно да идемо да победимо Партизан.“

Стратег црвено-белих није желео да директно одговори на то да ли би првенство било решено у случају победе његовог тима.

– „Рано је много да се каклкулише. Имаш плус осам. Можеш да одеш на великих плус 11. Доста тога бисмо завршили. Фудбал се игра и после недеље. Дерби не сме да нам буде мач над главом. Морамо да изађемо храбри и одлучни.“

Дејан Станковић не сматра да је Звезда “кукавички” одиграла претходна два дербија под његовим вођством. Како каже прво полувреме дербија на Маракани је било за пример како треба да се одигра у недељу.

– „Немам ништа од традиције, желим да напишем нешто своје. Немам оптерећење, ако гледамо фудбалски волео бих да уђемо као у мој први дерби овде на Маракани. Имали смо две шансе, такав приступ желим да имамо у недељу.“

Дилеме нема, дерби рађа јунаке.

– „Дерби избаци своју причу, напише своју историју. Надам се да ће јунак да буде неко из наших редова.“

Најспремнији ће да истрче на терен против Партизана. У године оних коју буду у саставу Дејан Станковић неће да гледа.

– „Сви конкуришу за тим. Има шансе да поченомо са три бонуса (три млада играча)“, поручио је Станковић и додао:

– „Знам ко ће да игра везном реду, иако нема Канге и Миће.“

Када је реч о странцима они су упознати с тим шта значи дерби. Дејан Станковић им је причао о Партизану, како у свлачионици, тако и на терену.

– „Причао сам доста са Саногом и Фалћинелијем. Радили смо и у свлачионици и на терену. Они су искусни играчи и знају како да се носе са притиском. Велики квалитет у њиховим ногама. Не бринем за Санога и Фалћинелија.“

На крају Дејан Станковић је поновио, али и поручио да жели да млади играчи реше 163. вечити дерби.

– „Волео бих да хероји буду наши клинци, поготово су ове године добили шансу да се докажу. Рачунам на сву нашу децу. Волео бих да неко од наше деце да гол. Заслужују да носе дрес Звезде, видећу са колико њих ћу да кренем, сигурно са два“, закључио је Дејан Станковић.

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE окт 18, 2020 at 17:16

GUBIMO LAGANO

Reply
Delije Sever Ns окт 18, 2020 at 10:18

Zašto se komentari neobjavljuju,opet administrator zabušava.Najbolje ga objavite prekosutra.

Reply
Otpisani101 окт 18, 2020 at 10:10

Daj boze sto stankovic prica…nijednu bitnu utakmicu stankovic nije igrao na pobedu…ocekujem zvezdu koja ce igrati bas na remi i to kukavicki,tunjavo i da vreme prodje…naslusali smo se ovakvih izjava stankovica i znamo kako smo igrali…kipar,tirana i kup derbi su ogledalo trenera…siguran sam da bi stankovic remi oberucke prihvatio…daj bize da me demantuje…

Reply
Delije Sever Ns окт 17, 2020 at 22:48

Deki brate nije problem ni nerešeno a da igraš muški,napadački i da stvaraš šanse,pa ako iz takve igre napadačke i borbene da ih naigraš a nepobediš niko ti neće reći ništa.A ako budeš igrao kao pička da nešutneš u gol i da igraš tika taka u principu dosta nam je i bod e onda ćeš biti u problemu i ti i igrači.Bre napadnite nikad očajnije groblje,igrajte fajterski i borbeno i skinite taj pritisak da ih nemožete dobiti iz takve igre borbene pobedite i zapušite svima usta.Srećno,napred do pobede.

Reply

Leave a Comment