Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ослабљена Звезда ремизирала са великим фаворитом

У дерби сусрету 3. кола Супер лиге Србије ватерполисти Црвене звезде и Новог Београда 11. април након велике борбе поделили су бодове на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“. И поред чињенице да и овога пута тренер Александар Филиповић није могао да рачуна на Ивана Басару и Ендрју Мејвиса, црвено-бели су били ближи тријумфу у дуелу са вероватно и највећим фаворитом овосезонског такмичења.

Црвена звезда : Нови Београд 11. април 11:11 (1:3, 5:2, 4:3, 1:3)

Нови Београд 11. април је боље почео меч на Дорћолу и повео је 3:1. Звезда је до краја полувремена преокренула, а у наставку је имала и три гола разлике. Међутим, Нови Београд је три минута пре краја преко Драшка Гогова изједначио на 11:11, а гости су до краја имали још неколико сјајних прилика али је на голу Звезде бриљирао млади Владимир Мишовић, који је пре месец дана прославио 19. рођендан. Мишовић је у овом сусрету зауставио и два петерца, а најефикаснији код домаћих били су Вељко Танкосић са четири, односно Кристиан Шулц са три поготка, док је на другој страни четвороструки стрелац био Милош Ћук.

Ово је само један од дербија које смо могли да гледамо у Супер лиги Србије у прва три кола. Све је почело дуелом у Шапцу, где је домаћин повео 5:0 против Радничког, а Крагујевчани су на крају славили 14:13. У другом колу Нови Београд је угостио Раднички и славио је 11:8, а вечерас су снаге одмерили и Црвена звезда и Нови Београд. Нема сумње да нас у наставку очекује још много занимљивих дуела и неизвесна борба за титулу шампиона државе.

После три и по минута Нови Београд је уз доста среће повео 1:0, али су већ у наредном нападу гости лоше преузимали у одбрани, Петар Касум је остао потпуно сам испред Димитрија Ристичевића и није му било тешко да поравна. У последња два минута гости су постигли још два поготка. Најпре је прецизан био Милош Ћук, а нешто касније је са исте позиције шутирао и погодио Драшко Гогов, за вођство гостију од 3:1.

Звезда је боље отворила другу четвртину. Прво је Танкосић смањио, да би после једне полу контре Гаврил Суботић поравнао на 3:3, а средином тог периода Милош Вукићевић, капитен Звезде, пропустио је прилику из петерца да донесе свом тиму прво вођство. Ипак, минут касније домаћи су преко Кристиана Шулца повели 4:3. Серију Звезде од 3:0 прекинуо је Александар Радановић, али је на другој страни лепом шраубом Марко Радовић вратио предност домаћима. Лепа акција је Новом Београду донела ново изједначење, али је у последњим секундама првог полувремена Танкосић вратио Звезди вођство и црвено-бели су на одмор отишли са вођством од 6:5.

Одмах на почетку другог периода досуђена су још два петерца. Мишовић је зауставио ударац Новог Београда, док је одмах на другој страни Шулц био прецизан за 7:5. После још једне неискоришћене шансе гостију, Гаврил Суботић је маестралним голом са седам метара донео максималну предност свом тиму – 8:5. Брзо се Нови Београд вратио на два гола заостатка, пошто је био прецизан у нападу са играчем више, али је Ћук пропустио прилику да из петерца додатно смањи предност Звезде, а Мишовић је још једном одлично реаговао. Ипак, српски репрезентативац је само мало касније успео да затресе мрежу и Нови Београд је пришао на 8:7.

Налет екипе Владимира Вујасиновића прекинуо је Танкосић новим голом, али је Ћук минут пре краја трећег периода својим четвртим голом смањио 9:8, али се резултат брзо променио, пошто је Шулц искористио трећи петерац за Звезду и повисио на 10:8 пред почетак одлучујућег периода. После два минута игре, Василије Мартиновић је са крила био прецизан, а убрзо је после једне украдене лопте Суботић асистирао Танкосићу, који је одлично испливао контру и вратио црвено-белима два гола предности. Разиграо се потом Гогов, који је са два гола поставио коначних 11:11, а до краја меча је млади голман црвено-белих зауставип неколико одличних прилика.

Базен: СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“
Судије: Раковић и Голијанин
Играч више: Црвена звезда 7 (1), Нови Београд 7 (2)
Петерци: Црвена звезда 4 (2), Нови Београд 2 (0).
Црвена звезда: Мишовић, Танкосић 4, Касум 1, Марковић, Суботић 2, Милојевић, Вићковић, Тртовић, Вукићевић, Шулц 3, Стојановић, Радовић 1, Алексић, Смиљковић. Тренер: Филиповић.
Нови Београд 11. април: Ристичевић, Филиповић 2, Томић, Бурсаћ, Ћук 4, Радуловић, Гогов 3, Башица, Радановић 1, Николов, Митровић, Влаховић, Мартиновић 1. Тренер: Вујасиновић.

– Табела Супер ватерполо лиге Србије:
1. Нови Београд 11. април (Београд) 7
2. Црвена звезда (Београд) 7
3. Шабац (Шабац) 6
4. Наис (Ниш) 6
5. Раднички (Крагујевац) 6
6. Земун (Земун) 3 /-1/
7. Партизан (Београд) 3 /-1/
8. Војводина (Нови Сад) 3
9. Стари Град (Београд) 0
10 Бањица (Београд) 0

У наредном 4. колу елитног ранга српског ватерпола Црвена звезда дочекује екипу нишког Наиса.

Повезане вести

Leave a Comment