Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Филиповић: „Следећа утакмица је први прави испит“

Ватерполисти Црвене звезде нову сезону су започели са два тријумфа (Партизан 12:9 и Бањица 15:6). Већ у 3. суперлигашком колу пулене тренера Александра Филиповића очекује велики дерби са екипом Нови Београд 11. април.

И поред чињенице да је предстојећи противник дебитант у српској ватерполо елити, екипа коју са клупе предводи Владимир Вујасиновић сматра се вероватно и највећим фаворитом за освајање свих домаћих трофеја. Свој квалитет показали су и на старту шампионата савладавши Бањицу са убедљивих 19:2, да би у претходном колу остварили тријумф над крагујевачким Радничким 11:8.

Пред дерби 3. кола ватерполо Супер лиге Србије, тренер Црвене звезде Александар Филиповић је изнео своје виђење старта шампионата, као и очекивања пред дуел са новобеоградском екипом:

– „Сезону смо започели са две победе са противницима који у овим тренутку немају екипе које претендују на висок пласман, тако да смо та прва два кола искористили да се уигравамо и да се екипа што боље упозна. Следећа утакмица је први прави испит против екипе која се током прелазног рока можда и највише појачала и са правом има веома велике амбиције. Очекујем једну веома тврду, квалитетну и неизвесну утакмицу.“

На кога треба обратити посебну пажњу у противничкој екипи?

– „Имају доста добрих играча, на свим позицијама, али сигурно је да нам највећа опасност прети од Милоша Ћука.“

Да ли имате све играче на располагању за сутрашњи меч?

– „Ми, на жалост, не можемо да рачунамо на два играча која су нам веома важна у ротацији, због болести, али ћемо и без њих сигурно дати тренутни максимум како бисмо бодове уписали на наш конто.“

Желимо вам пуно среће и успеха, не само у овом мечу, него и у целој сезони.

– „Хвала и вама и велики поздрав за све Звездине навијаче.“

Сусрет између Црвене звезде и Новог Београда 11. април на програму је у недељу 11. октобра са почетком од 20:30 часова на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“.

(извор: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment