Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

2.коло Евролиге: Звезда убедљива против Басконије!

Црвена звезда – Басконија 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24)

У 2.колу Евролиге Звезда је као домаћин убедљиво поразила шпанску екипу Басконије и тако забележила прву победу у новој сезони.

Петрока, Хол-Лојд-Лазић-Симоновић-Кузмић, коју је на паркет послао Обрадовић од самог старта је заиграла изузетно агресивно против шпанаца, пре свега у одбрани, где су гости у неколико наврата имали проблема да упуте шут или су га упућивали у последњој секунди напада. Такав приступ и ангажовање нашим играчима је дао шлагворт да поведу са 7:2 и 9:4. Једино што је у тим тренуцима представљало проблем био је скок, па је Басконија на тај начин успевала да ухвати прикључак. Веза Хол-Кузмић је јако добро функционисала па је наш плеј у неколико наврата самог на зицеру остављао Кузмића. Лојд је знатно рационалније ушао у ову утакмицу, није форсирао шут те је Звезда у првом полувремену углавном одржавала предност од 4 до 8 поена разлике. Иако је још једном пружио врло добру игру у дефанзиви и  неколико пута „степ-беком“ изуо своје чуваре на овом мечу, утисак је да наш напад шкрипи кад њиме диригује Волден што је Басконија углавном и користила да се резултатски приближи у првом полувремену.

Кључни моменат меча, када је Звезда преломила госте одиграо се почетком треће четвртине када су Лојд и Симоновић погодили четири тројке. Звезда је стекла двоцифрену предност и, чини се, још чвршће заиграла у одбрани. Симоновић је и овог пута показао да је најкориснији у улози „спот-ап“ шутера и да заиста није неопходно да се инсистира на његовом продору. Меч је завршио са стопроцентним шутем за три – 4/4. Треба нагласити и да је цела екипа врло добро шутирала за три поена- 10/15, средином треће четвртине. Наши играчи су у потпуности сачували, можда најкомплетнијег играча Басконије, док је једино Гидраитис задавао проблеме нашој екипи. Може се рећи традиционално.

И поред стеченог убедљивог вођства у трећој четвртини, ваља нагласити да наши играчи ни у једном тренутку нису обарали ритам нити смањивали интензитет одбране па је током последње деонице предност износила и +23 у корист наше екипе.

Следеће недеље на програму је дупло коло а противници ће бити Жалгирис и Асвел.

Дворана: „Арена”. Играно без присуства гледалаца. Судије: Христос Христодулу, Мехди Дифала и Кристапс Константиновс.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хол 7 (11 ас), Волден 9, Лојд 30, Давидовац 6, Лазић 2, Рит 3, Раданов, Добрић 3, Симоновић 16, Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 8 (8ск).
БАСКОНИЈА: Рајесте, Вилдоза 13, Жекири 2, Хенри 6, Седекерскис 4, Диоп 3, Фол, Петерс 4, Драгић, Геидраитис 26, Полонара 10, Курукс.

Повезане вести

13 comments

ivan niksic окт 10, 2020 at 17:57

Bravo za pobjedu, a jos vise za odlican pristup i konstantnu igru bez nekih vecih padova, od prvog do zadnjeg minuta. Ova utakmica bi trebalo da bude reper za dalje, a nadam se da jos ima prostora za napredovanje i podizanje forme,uz naravno sve bolju uigranost. Kao sto sam vise puta pominjao dobar ucitelj kojibce i od prisjecnog ucenika napraviti dobrog i obrnuto los ucitelj ce pokvariti i najboljeg. Sasa Obradovic je, ako se po jutru dan poznaje, dobar primjer za to, a nadam se da ce tako i nastaviti, jer je kao i igrac bio konstantan, pouzdan i beskompromisan igrac i ako uspije da to prenese na ekipu bice to prava prica i velika radost za sve kojima je Zvezda na srcu, znaci velikoj vecini na ovim nasim prostorima. Jos jednom svaka cast na prikazanom, uz zelju da ce i dalje nastaviti i jos bolje tokom daljeg dijela sezone. ,Idemo dalje!’

Reply
Srle Estrella Roja окт 10, 2020 at 10:02

Sjajna energija i odličan meč. Bravo Zvezdo

Reply
MILOS RANKOVIC окт 9, 2020 at 22:53

SRAMNO JE DA NEMA KOMENTARA ZA OVAKVU IGRU ZVEZDE.JA CESTO KRITIKUJEM OVE GODINE SAMO IGRACE JER TRENERA OBRADOVICA KRITIKOVATI TO JE VAN SVAKE PAMETI,HVALA TI SALE STO SI DOSAO U ZVEZDU,TO SE TOLIKO VIDI RAD NJEGA I STRUCNOG STABA DA JE TO NEVEROVATNO,ON BRE MOTIVISE SVAKOG IGRACA DA IGRA I ODBRANU I NAPAD,SKOK NA SVAKU LOPTU,BORBA,HOCE POBEDU SA STO VISE RAZLIKE,BUKVALNO POHVALA ZA SVE STO RADI,SA ROCESTIJEM I SA OVOM CETVORKOM STO DOLAZI MARTINOM GLEDAO SAM SNIMAK NJEGOVE IGRE OVO JE EKIPA ZA CETRI EVRO LIGE,A U ABA LIGI MAFIJASA bokana BICEMO PRVI OPUSTENO,OVAJ MARTIN JE IGRACINA 208 CM VISOK,IMA ULAZ,SKOK ODLICAN,SUT ZA TRI POENA ODLICAN,ZVER OD IGRACA,ZVEZDO SAMO NAPRED,OBRADOVICU SAMO NAPRED

Reply
Nenad Popovic окт 10, 2020 at 00:06

Miloše, u pravu si. Treba kritikovati kada ne ide, ali treba i pohvaliti, kao veceras. Ja bih napisao dosta toga pohvalnog, ali nemam snage, zviznuo me je kovid i lezim u kucnom zatvoru. Zvezdaši moji, čuvajte se, ovo nije ni malo naivan virus.

Reply
Dragan окт 10, 2020 at 00:56

Čuvaj se druže!!!

Reply
Nenad Popovic окт 10, 2020 at 02:25

Hvala, puno hvala!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 10, 2020 at 02:20

podrška brate da ozdravis pa u nove pobede..jak si ti delija..sve najbolje

Reply
Nenad Popovic окт 10, 2020 at 02:24

Hvala brate. Pobediću!

Reply
MILOS RANKOVIC окт 10, 2020 at 13:11

BRATE NENADE DA OZDRAVIS STO PRE,BICES TI DOBRO,PA IDEMO DALJE U NOVE POBEDE,DRZI SE BRATE IPAK SMO MI CIGANI NAJACI NA SVETU

Reply
Nenad Popovic окт 10, 2020 at 13:41

Brate Zvezdašu, hvala ti. Jesmo mi cigani najjaci i sve mozemo da izdrzimo!

Reply
Zveki окт 10, 2020 at 01:07

Auuu, Rankoviću – jesi veliki zvezdaš, ali si neka neviđena dijabola. Ili si bio pijan kad si ovo pisao. Daj malo se sredi i piši umerenije, racionalnije.

Reply
Marko окт 9, 2020 at 22:26

БРАВО ЗВЕЗДО!!! Јако, јаче и кад буде најпотребније НАЈЈАЧЕ!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 9, 2020 at 21:49

PRELEPO..POHVALE ZA DRUGU U NIZU KAKO SE IGRA ZA ZVEZDU..OVO JE DELO OBRADOVICA..IDEMO DALJE

Reply

Leave a Comment