Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Списак фудбалера за групну фазу Лиге Европе

Одмах након репрезентативне паузе фудбалере Црвене звезде очекују велика искушења. Пулени тренера Дејана Станковића 18. октобра одиграће 163. вечити дерби, а само четири дана касније очекује их гостовање у Немачкој екипи Хофенхајма у првом сусрету „Групе Л“ УЕФА Лиге Европе. Наш клуб је данас послао у седиште европске куће фудбала (УЕФА) списак фудбалера на које ће Дејан Станковић рачунати за предстојећа европска искушења.

На списку од 28 фудбалера налази се и Ел Фарду Бен и поред чињенице да је у овом моменту извеснији његов одлазак у Саудијску Арабију, али да се не би поновила прошлосезонска ситуација клуб је одлучио да ипак лиценцира репрезентативца Коморских острва. Дејан Станковић је одлучио да се на списку нађу и Матеја Бачанин (2003.) који игра на позицији везног фудбалера и многи га пореде се легендарним Робертом Просинечким, као и нападач Марко Лазетић који има тек 16 година.

– Списак ФК Црвена звезда за групну фазу УЕФА Лиге Европе:
Голмани: БОРЈАН Милан, ПОПОВИЋ Зоран, ЧОПИЋ Марко;
Одбрана: ГАЈИЋ Милан, ДЕГЕНЕК Милош, ПАНКОВ Радован, МИЛУНОВИЋ Немања, РОДИЋ Милан, ЕРАКОВИЋ Страхиња, ГОБЕЉИЋ Марко.
Средина: ИВАНИЋ Мирко, КАНГА Гелор, КАТАИ Александар, ПЕТРОВИЋ Његош, СИМИЋ Вељко, НИКОЛИЋ Вељко, ГАВРИЋ Жељко, БАЧАНИН Матеја, БЕН Ел Фарду, САНОГО Секу, РАДУЛОВИЋ Андрија, СПИРИДОНОВИЋ Срђан.
Напад: ПАВКОВ Милан, БОАЋИ Ричмонд, ФАЛЋИНЕЛИ Дијего, ЛАЗЕТИЋ Марко, ВУКАНОВИЋ Алекса, КРСТОВИЋ Никола.

Црвена звезда групну фазу отвара у Немачкој против Хофенхајма (22. октобар), а затим следе два меча на стадиону „Рајко Митић“ против Слован Либереца (29. октобра) и Гента (5. новембра).

Повезане вести

Leave a Comment