Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Гарсија у Арису. Звезди 1,3 милиона евра+50% наредног трансфера

Претходног лета у поход на другу узастопну групну фазу Лиге шампиона Црвена звезда је ангажовала петорицу странаца од којих се очекивало да ће бити онај тас на ваги који би требало да у одлучујућим тренуцима превагне на страну црвено-белог фудбалског колектива. И док се Хозе Алберто Кањас на старту можда и представио као појачање, од самог почетка било је јасно да су Рибеиро Сантана Жандрес и Раџив Ван ла Пара потпуни промашаји. Португалски нападач Антонио Мендеш Томане имао је тај пех да се на почетку припрема повреди, па се дуго није ни знало шта од њега може да се очекује. Међутим, онај који је очарао навијаче при првом контакту са лоптом био је Аргентинац Матео Гарсија који је голом у Берну отворио врата европској фудбалкој елити…

Годину дана касније, нико од наведених играча више није становник Београда, а последњи међу њима који напушта српску престоницу је и онај који је највише и показао иако није имао много прилике за то – Матео Гарсија. Дуго се Аргентинац премишљао, одбио за Црвену звезду уносну понуду из домовине и када се чинило да ће на Топчидерском брду остати до зиме, коначно је договорио личне услове са солунским Арисом и наредних дана постаће поново становник Солуна.

Црвеној звезди ће на име обештећења припасти 1,3 милиона евра, плус 50 посто од наредне продаје аргентинског крила. Аргентинац ће у највећој грчкој луци у првој години уговора зарађивати 450.000 евра…. Мање него што је имао у Београду, али довољно узимајући у обзир да је иза њега изгубљених шест месеци. Већ у другој години Гарсија ће сарађивати нешто мање, око 400.000 евра. Сарадња би требало да буде потписана на четири године. Дакле, Гарсија би у случају да остане до краја уговора могао у Солуну да заради 1.650.000 евра.

Повезане вести

Leave a Comment