Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеРегионална лига

Чавловић: „Испред нас су дани у којима ће се ситуација распетљати, или додатно закомпликовати“

Како је пре само пар дана потврђено регионална АБА ј.т.д. лига за сезону 2020/21 стартује у петак 2. октобра. Много буре претходних дана довело је у питање чак и опстанак кошаркашког такмичења на екс-Ју простору, а директор загребачке Цибоне Домагој Чавловић је у интервјуу за „Спортске новости“ говорио је о свему што се догађало.

Чавловић је објаснио да његов допис и суздржаност приликом гласања на „дводневној” Скупштини АБА није последица тога што Цибона држи страну Звезде и ФМП, већ што сматра да усвојени прописи нису апсолутно уређени, „већ је само отворено још више рупа за несугласице”.

– „Нисмо ни на чијој страни, једино нас занима да играмо лигу са уређеним папирима. Не желим да се сутра догоди да Звезда, Партизан или Будућност туже АБА лигу. Жао ми је што од седнице у јануару до сада нисмо успели сви заједно да нађемо правно решење, унели нове власнике у власничку структуру, како би сезона нормално почела, већ смо дошли у позицију да седам дана уочи подбацивања доносимо нешто наврат нанос.“

После констатације да је током претходних година био сведок свих несугласица и свађа, директору Цибоне упућено је питање да ли после свега тога клубови могу сами да воде лигу?

– „На жалост, с`обзиром на искуства која имам, произилази тај закључак. Очигледно је да клубови не могу да се издигну изнад властитих интереса да би објективно одлучивали.“

Уследило је питање да ли у причу треба поново укључити националне савезе?

– „Сматрам да би АБА требало да има добре и квалитетне односе са националним савезима. У теорији и те како има смисла, а да ли је то могуће и изводљиво у пракси, о том потом. И понављам у суботу сам био уздржан, јер не желим на било који начин да будем одговоран за могуће жалбе, разноразна тумачења…“

Низу шкакљивих питања ту није био крај. Чавловић је морао да одговори на питање да ли постоји могућност да се утакмица Цибона – Звезда, после свега договореног на скупштини, не одигра!?

– „Могуће је и то због епидемиолошке ситуације, не знам могу ли, рецимо, данас српски клубови у Словенију. Може свашта да се догоди. Испред нас је неколико дана у којима ће се ова ситуација распетљати или додатно закомпликовати“ – нагласио је доскорашњи председник АБА лиге.

Повезане вести

Leave a Comment