Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Рапсодија кадета против Напретка

Распуцани су били кадети Црвене звезде у Крушевцу и са убедљивих 5:0 савладали домаћи Напредак и уз то приказали феноменалну игру на данашњем сусрету. Утакмица је отворена ауто-голом Андрије Николића, а онда су мрежу ривала погађали Мирко Николашевић, Јован Мијатовић, Давор Ракић и Стефан Миладиновић за сигурна три бода у оквиру 11. кола Кадетске лиге Србије.

Напредак – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Стадион: „СЦ Радомир Мићић Миче“, Крушевац.

Судија: Митар Кликовац.

Стрелци: А. Николић у 12. (ауто-гол), Николашевић у 45, Мијатовић у 50, Ракић у 51. и Миладиновић у 82. минуту.

Напредак: Марковић, Ивковић, Лабан, Стошић (од 57. Гајић), М. Николић (од 46. Јовановић), Пуношевац, Ристић, А. Николић (од 46. Савић), Миленковић (од 71. Којић), Котлајић, Милићевић (од 88. Влајковић-Томић).

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић (од 69. Стојсављевић), Вукичевић, Марић, Видојевић, Лолић (од 57. Радоњић), Шљивић, Мијатовић (од 76. Савић), Николашевић (од 66. Миладиновић), Ракић (од 66. Бубањ).

Жути картони: Савић (Напредак), Вукичевић, Лолић (Црвена звезда).

Врло рано су стигли до вођства изабраници Срђана Стојчевског који су ушли и више него офанзивно у меч, па је и постигнутом голу претходило неколико занимљивих прилика. Николашевић је извео корнер у 12. минуту, а дефанзивац домаћих Андрија Николић је неспретно реаговао у казненом простору и послао лопту у мрежу свог тима. Нису се наши бисери заустављали на томе, па је у 18. минуту у току једног напада – два пута погођена пречка. Све је кренуло од Мијатовића који је сјајно центрирао, а прво је Видојевић главом, па потом Ракић ногом из одбитка – погодио оквир гола.

Настављао је Ракић да прети одбрани домаћих, па је и у 29. минуту после центаршута Митића шутирао снажно из волеја, међутим, Стошић је био на правом месту да изблокира ударац, а утисак је био да је лопта ишла право у рашље. Исплатила се иницијатива нашим кадетима, а играо се 45. минут када је веома запажени Ракић сјајно прошао по десној страни и убацио лопту у петерац, коју је рутински иза леђа Марковића спровео Николашевић и удвостручио предност, за миран петнаестоминутни одмор.

Није се много чекало да наши кадети наставе голгетерску рапсодију. Већ у 50. минуту је Николашевић сјајном дугом лоптом упослио Мијатовића који је изашао пред Марковића и рутински га лобовао, те показао веома сигурну реализацију. Свега минут касније, веома слична акција, само су овог пута били актери Видојевић и Ракић. Везиста из Чачка је упослио нападача из Зворника, који је на идентичан начин као и Мијатовић, лоб ударцем матирао Марковића.

Могао је и Шљивић у 55. минуту после сјајног соло продора по левој страни да погоди мрежу ривала и упише се у стрелце у родном граду, али је Марковић сјајно интервенисао. Унео је живост Стојсављевић по уласку са клупе, а у 79. минуту после доброг паса Миладиновића се наш леви бек нашао пред голман домаћих, међутим, поново је добро интервенисао млади Марковић. Ипак, три минута касније је узвратио Стојсављевић асистенцију за Миладиновића, који је сигурном реализацијом поставио коначан резултат на данашњем мечу, који је у потпуности протекао у знаку наших кадета.

The post Рапсодија кадета против Напретка appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment