Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ратно стање и општа мобилизација у Јерменији. УЕФА у понедељак доноси одлуку о мечу Арарат-Јерменија:Црвена звезда

Ескалација сукоба на јерменско-азербејџанској граници у области непризнате Републике Нагорно-Карабах и проглашења ратног стања и опште мобилизације на подручју Републике Јерменије постала је главна тема у фудбалским круговима у и око нашег клуба. Црвено-бели би у четвртак 1. октобра требали да гостују у Јеревану и одиграју плеј-оф сусрет за пласман у групну фазу Лиге Европе против јерменског шампиона Арарат-Јерменије, али извесно је да до одигравања меча неће доћи барем када је у питању одигравање на подручју Јерменије.

И док се очекује званична одлука европске куће фудбала (УЕФА) када је у питању судбина овог меча, у спортским круговима се полемише о једном од три могућа решења. Прва опција је да УЕФА наложи одигравање сусрета на наутралном терену, али се поставља питање да ли се уопште организација меча може обавити на неутралном терену само три дана пре одигравања сусрета, па би услед тога можда и најлогичнија била друга опција, а то је да УЕФА замени домаћинство овог плеј-оф пара и да се сусрет наредног четвртка одригра на стадиону „Рајко Митић“. Међутим, и ту може доћи до проблема јер је велико питање да ли ће јерменски фудбалери и чланови стручног штаба уопште моћи да напусте матичну државу услед ратног стања, а тада би УЕФА сигурно предстојећи сусрет регистровала службеним резултатом 3:0 и Црвена звезда би се без борбе пласирала у групну фазу Лиге Европе.

Свакако, уз наду да ће пулени тренера Дејана Станковића имати прилику да на самом терену покажу да су квалитетнији од јерменског шампиона, наш клуб се јавности обратио само кратким саопштењем у којем се каже:

– „Пратимо ситуацију. На сталној смо вези са државним органима и са члановима УЕФА.“

За сада се сазнаје да ће УЕФА коначну одлуку о судбини овог сусрета донети у понедељак 28. септембра.

Повезане вести

Leave a Comment