Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Крагујевчани однели бодове из Београда

У оквиру 3. кола БПШ Супер лиге Србије одбојкаши Црвене звезде дочекали су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу крагујевачког Радничког. Након уводних победа резултатом 3:2 у дуелима са Партизаном Soccer и пожаревачким Младим радником, пулени тренера Томислава Кукањца претрпели су и први овосезонски пораз.

Црвена звезда – Раднички доо Крагујевац 0:3 (19:25, 20:25, 23:25)

Прва два сета су протекла у знаку гостију из Крагујевца. Црвена звезда је стартовала поставом Поповић-Мељанац, Андоновић-Тадић и Станковић-Синђелић. Раднички је боље сервирао, а у нашем делу терена је пријем затајио па није било прилике за разноврстан напад. На резултату 11:19 за госте Кукањац је увео Додића на позицију коректора. Ни ово није довело до смањења предности гостију и први сет је завршен са 25:19 за њих.

И у другом сету је Кукањац указао поверење истој шесторци, али Крагујевчани су поново преузели иницијативу. Чинило се да није било правог решења за Хамзагићеве снажне смечеве по паралели, а либеро гостију је без грешке примао сервисе играча Црвене звезде.

Средином сета Кукањац је уместо Тадића увео Еремића, а уместо Мељанца Додића. Резултатски су наши момци најближе били противнику на 10:12 после сјајног блока Чедомира Станковића. Међутим, гости су квалитетнијом игром повећавали разлику и на крају је семафор показао 25:20 за њих.

У трећем сету је стартовала постава Стефановић-Додић, Еремић-Андоновић и Станковић-Синђелић. Црвено бели су заиграли много боље. Првенствено је пријем сервиса био прецизнији, а и игра у пољу. Сервис је био успешнији па је и пријем гостију често био померен. До резултата 18:17 наши момци су били у константној предности, али после неколико нереализованих контранапада дали су прилику противнику у игри поен за поен. У завршници је у неколико наврата блок наших играча био сјајно постављен. Најуспешнији у овом елементу су били Синђелић и Додић који су успевали да зауставе Хамзагића. У самој завршници је понестало концентрације, па је после аут смеча Андоновића управо Хамзагић ставио тачку на овај сусрет.

Највише поена за Црвену звезду је освојио Андоновић Александар (13), а за Раднички Хамзагић Ирфан (19).

У наредном колу Црвена звезда гостује Борцу из Старчева.

ОК Црвена звезда: Н. Мељанац, П. Јевтић, М. Синђелић, Ч. Станковић, Л. Тадић, Ф. Трифуновић, В. Еремић, М. Поповић, Л. Додић, Д. Станковић, А. Андоновић, Н. Стефановић (кап.), Д. Илић. Тренер: Томислав Кукањац

– Табела:
1. Рибница (Краљево) 3-0 9
2. Војводина НС семе (Нови Сад) 2-1 6
3. Раднички доо (Крагујевац) 2-1 6
4. Ниш (Ниш) 2-0 5
5. Црвена звезда (Београд) 2-1 4
6. Партизан Soccer (Београд) 1-1 4
7. Спартак (Суботица) 1-2 3
8. Млади радник (Пожаревац) 0-2 1
9. Борац (Старчево) 0-2 1
10. Нови Пазар (Нови Пазар) 0-3 0

Повезане вести

Leave a Comment