Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Успешан старт рукометашица у баражу за попуну Супер „Б“ лиге

Сезону 2019/20, сезону која је прекинута услед светске пандемије вируса COVID-19 рукометашице Црвене звезде окончале су на трећој позицији Прве лиге Србије група „Центар“ (трећи степен такмичења). У 11 одиграних сусрета црвено-беле су оствариле осам тријумфа и три пораза па су у моменту прекида такмичења имале четири бода мање у односу на водећи двојац Металац 2015 из Ваљева и београдски СУ ЖР Раднички.

Након дуге паузе црвено-беле рукометашице поново су у такмичарском тонусу, а на програму су мечеви баража за попуну Супер „Б“ лиге Србије (други степен такмичења). Изабранице тренера Весне Бојковић у четвртфиналном мечу који је одигран на Убу савладале су екипу Пожаревца чиме су направиле први корак ка толико жељеној промоцији у виши ранг.

СУ ЖРК Црвена звезда : ЖРК Пожаревац 35:25 (16:13)

Током већег дела првог полувремена екипа Пожаревца је била у предности, а најубедљивије вођство Пожаревљанке су имале у 9. минуту (3:6). Наше девојке до прве предности на сусрету стижу у 14. минуту игре када је Јелена Кострашевић постигла погодак за предност од 8:7. До најубедљивије предности +10 црвено-беле стижу у 58. минуту сусрета голом Тамаре Ђурковић за 34:24.

Најефикаснија у нашој екипи била је Тамара Ђурковић са девет постигнутих голова, а пратиле су је појачање из ОРК Београда Јелена Кострашевић са осам и повратница у редове црвено-белих рукометашица Анђела Гуџић са четири поготка. Код Пожаревљанки најефикасније су биле Вања Ђорђевић са осам и Данијела Петковић са седам постигнутих погодака.

Наредни сусрет баража рукометашице Црвене звезде одиграће 26. септембра са победником меча Металац 2015 Ваљево-СУ ЖР Раднички Београд.

СУ ЖРК Црвена звезда: Љ. Митић, И. Јовановић 1, Т. Петковић 3, Ј. Момчиловић, Ј. Ристић (кап.) 2, Д. Ђуришић, Т. Ђурковић 9, М. Ђорић, Т. Јелић, Х. Инђић 3, М. Ердељановић, Л. Кунчер 1, А. Гуџић 4, Ј. Кострашевић 8, И. Андрић, И. Протић 4. Тренер: Весна Бојковић

Повезане вести

Leave a Comment