Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Три трофеја за претпетлиће

Претпетлићке селекције Црвене звезде, тачније дечаци рођени 2010, 2011. и 2012. године освојили су турнире у Новим Козарцима и комбиновано постигли 99 погодака.

Све ово је само наставак феноменалног низа у којима наши бисери суверено владају, како Србијом, тако и регионом, што се тиче освајања турнира. Нови Козарци, место поред Кикинде, био је центар нових признања за дечаке који стасавају на теренима иза југа Маракане.

Најстарија претпетлићка селекција предвођена Миланом Савковићем је постигла 40 поготка, без прмиљеног гола и суверено освојила турнир. У финалу је убедљиво савладан Чукарички резултатом 6:0, а најбољи играч према оцени стручњака био је Лав Радојевић.

Велика част је за мене као тренера ове генерације да свака утакмица, турнир и тренинг, ова група дечака, већ годину дана од када сам ту, ради развојно, пожртвовано и са доста емоцијама према свему. Турнир је само један у низу покзатеља тога, а они су показали раскошан таленат и борбу за црвено-бели дрес. Беспрекорно су се понашали, како на терену, тако и ван њега, тако да сам и више него задовољан. Од резултата нам је битнији начин на који дођемо до њега, а он је био баш онакав какав треба да буде. Наша филозофија је да нема минулог рада, тако да смо већ сад спремни за нове изазове – тврди Савковић.

Бисери рођени 2011. године које предводи Славиша Шуша су у финалу такође били бољи од Чукаричког. Они су тријумфовали резултатом 2:0, а награда најбољем играчу је отишла у руке Михајла Банковића.

Одлично организован турнир, мноштво квалитетних клубова, као и школа фудбала које су учествовале. Захвалност иде организаторима на одличној организацији и гостопримству, уз наду да ћемо то поновити и наредне године. Што се тиче игре, веома сам задовољан сегментима које су деца приказала на турниру. Показали су индивидуалан таленат и то свако од њих, доказали нам да њихов развој иде у правом смеру и да треба да наставимо на тај начин. Радићемо вредно као тим и жељно очекујемо наредне обавезе – рекао је Шуша.

Годину дана млађи таленти су такође суверено освојили турнир у Новим Козарцима, уз импозантну гол-разлику 46:1. Најбољи играч турнира био је Немања Витакић, а наступали су још: Боровчанин, Мрковић, Нешковић, Николић, Видојевић, Радођевић, Бјелић, Живановић, Исаковић, Брзак и Матић.

Сјајан приступ дечака на свакој утакмици. Имали су мотив, жељу и од првог до последњег минута турнира су били на нивоу. Имплементирали су све оно што радимо и захтевамо на тренинзима, а највише ме радује њихова зрелост и дисциплина, како на терену, тако и ван њега – истакао је Миленковић.

The post Иза југа Маракане – Три трофеја за претпетлиће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment