Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћа такмичењаРукомет

Sramota u Šapcu

Igor Butulija

Rukometaši našeg kluba remizirali su u gostima sa Metaloplastikom, iako su tokom susreta imali i po pet golova prednosti. Konačan rezultat je bio 29:29, utakmice koja je odigrana u okviru 15. kola Superlige, poslednjeg u prvoj polovini šampionata.

Naši rukometaši su i pored velikog vođstva krajem utakmice jurili bod, obzirom da su Šapčani imali gol prednosti. Ipak, pogotkom Trivundže izvečen je bar remi, reklo bi se – premalo, kada se pre svega zna kolika je prednost ispuštena.

Međutim, rezultat ove utakmice treba uzeti sa velikom rezervom. Naš rukometaš Zelenović, koji je isključen u 24. minutu zbog koškanja sa Malenčićem,  je do isključenja bio najbolji igrač u našim redovima, a faul koji je nad njim načionio Malenčić bio je zaista nesportski potez.

Sudijski par je tokom susreta napravio niz kardinalnih grešaka na štetu obe ekipe, a kako je rekao trener domaćih na konferenciji za medije, sve u korist „nekoga trećeg“. Ne treba posebno napominjati ko je taj treći, obzirom da je ovim remijem Crvena zvezda omogućila vodećem Partizanu da se odlepi na dva boda prednosti, i tako osvoji titulu jesenjeg šampiona.

Zbog burnog, i potpuno opravdanog protestvovanja kod sudijskog para, isključen je naš trener Igor Butulija.

METALOPLASTIKA – CRVENA ZVEZDA 29:29 (15:18)

Šаbаc – Hаlа Šаbаčke gimnаzije. Gledаlаcа: 1.200. Sudije: Mošorinski (Zrenjаnin) i Pаndžić (Novi Sаd). Sedmerci: Metаloplаstikа 7(5), Crvenа zvezdа 3(1).Isključenjа: Metаloplаstikа 14, Crvenа zvezdа po 14 minutа. Crveni kаrtoni: Nenаd Mаlenčić(Metаloplаstikа), Nemаnjа Zelenović (Crvenа zvezdа) u 24. minutu, Igor Butulijа, trener Crvene zvezde i Miloš Mitrović u 60. minutu.

METALOPLASTIKA: Đuričin (22 odbrаne, 2 sedmercа), Stаnić, Lončаr, Mаlenčić 3, Aleksić, Drаgаš 6 (5), Mаrjаnović 4, D. Živаnović, Medurić 4, Mаrković 4, Jović 1, M. Mitrović, L. Mitrović 7.

CRVENA ZVEZDA: Ivаnišević, Živković 3, Pešić 3, Pаntelić 1, Perović 1, Đurić 2, Ristić, LJubičić (13 odbrаnа, 2 sedmercа), Pušicа, Stojаnović 4, Leković 4, Ćirić, Trivundžа 7 (1), Zelenović 4.

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.