Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Лепо је надигравати се“

Црвена звезда је савладала екипу Чукаричког на гостујућем терену резултатом 3:0, а Дејан Станковић је задовољан начином на који су се наши фудбалери вратили клупским обавезама после репрезентативне паузе.

– Морали смо да се вратимо у ритам после репрезентативне паузе. Колико год причао са играчима да је свака следећа утакмица најважнија, опет, постоји притисак, сигурно су мислили о Омонији, која нам је најважнија утакмица у сезони до сада. Честитам Чукаричком, могли су да дају још голова. За мене је ово била позитивно чудна утакмица, али лепо је надигравати се и играти фудбал. Честитам и мојим играчима, није било лако, тренирају вредно, имамо високе циљеве које смо поставили и које морамо да испунимо – почео је Станковић.

Самоиницијативно је Станковић поручио брз опоравак везисти Чукаричког Марку Доцићу који је терен напустио на носилима.

– Прва мисао ми иде ка њему. Желим му брз опоравак. Феноменалан момак, душа од човека и велики играч.  Надам се да повреда није најтежа могућа и заиста желим да се што пре врати на терен.

Терен је после свега шест минута напустио и Ричмонд Боаћи, али Станковић истиче да још увек не зна који је степен повреде у питању.

– Још увек немам информацију везану за њега. Жао ми је што се повредио. Од како сам дошао у клуб, он не успева да ухвати ритам. Спремимо га, покаже жељу, добро ради и онда се повреди. И то поново на Бановом брду. Видећемо после прегледа каква је ситуација.

Ово је био дуг дан за Дијега Фалћинелија – прво прегледи, потом промоција, а онда и деби у дресу Црвене звезде.

– Из авиона је изашао на терен, што се жаргонски каже. Ово је био веома емотиван дан за њега. Играо је десет минута, премало за озбиљну анализу. Било ми је битно да осети терен, групу и Црвену звезду, да буде свестан за кога игра.

За крај, додатно је Станковић изанализирао меч.

– Одлични су били Николић и Канга, феноменално одиграли са много одговорности и храбрости. Повезивали редове екипе. Три бода су три бода, којим год резултатом да победите. Могло је да буде још голова на обе стране, а једина ствар коју бих могао да замерим играчима је контрола утакмице после вођства у другом полувремену. Морамо да будемо зрелији, да меч приведемо крају без да се „јуримо“. Има Чукарички своје квалитете, али смо ми данас победили и задовољан сам односом мојих играча према утакмици – подвукао је Станковић.

The post Станковић: Лепо је надигравати се appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE сеп 11, 2020 at 23:30

ti si mister ludji svakog dana..ili se pravis lud..ako je nikolić igrača ja sam astronaut..pa decko je operisan za fudbal..hiljadu ima takvih u svakom selu

Reply

Leave a Comment