Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лигаСаопштења

Саопштење КК Црвена звезда мтс

КК Црвена звезда мтс са искреним жаљењем констатује да опструкције КК Партизан НИС утичу на напоре осталих клубова да сачувају АБА лигу јтд. Ти “напори” достигли су свој врхунац током радног састанка чланова клубова АБА лиге одржаног 11.09.2020. године.

Због дезинформација које се константно износе у јавности од Остоје Мијаиловића, а у свом неслагању са чињеницама и истином износи само увреде, приморани смо да информишемо јавност о следећим чињеницама :

– КК Црвена звезда мтс тужио је АБА лигу још почетком 2020. године (03.02.2020) када нису спроведене једногласно усвојене донете одлуке на Скупштини 03.01.2020. године у Загребу, са циљем да се уреде оснивачки акти лиге који нису уређени од 2015. године и за који су гласали СВИ КЛУБОВИ ЧЛАНОВИ СКУПШТИНЕ!

– Након три Скупштине (27.05.2020, 16.07.2020, односно 23.07.2020.) на којима су клубови ЈЕДНОГЛАСНО гласали за пренос удела клубова и вансудско поравнање између КК Црвена звезда и АБА лиге, чиме би лига добила свој менаџмент, уређену власничку структуру и могућност да несметано функционише даље и почне сезону, представник КК Партизан НИС Остоја Мијаиловић који је ТРИ ПУТА ГЛАСАО ПОЗИТИВНО за овај предлог, почео је средином јула са опструкцијом и рушењем лиге позивањем на неки „сукоб интереса“ између КК Црвена звезда мтс и КК ФМП?

– Црвена звезда наглашава да је одлука о преносу удела јединствена, и да у себи претходно предвиђа уређење односа између КК Цедевита и КК Цедевита Олимпија, а затим и пренос удела са КК Цедевита на КК Морнар Бар, КК МЗТ на КК Приморска и тек на крају, пренос удела са КК Металац Ваљево на КК ФМП.

– КК Црвена звезда мтс правно, административно, нити на било који други начин није повезана са КК ФМП. Без обзира на ту чињеницу, у намери да сакрије све своје грешке, пропусте и огроман минус у клупској каси, Остоја Мијаиловић нашао је „решење“ у виду спортске арбитраже у Лозани и скретање пажње са својих проблема, али наносећи огромну штету кошарци у региону.

– КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је у складу са Законима земље на чијој територији је седиште лиге, једини надлежан СУД за све спорове поводом АБА лиге и друштвеног уговора Трговински суд у Загребу;

– Сви клубови који су учесници АБА лиге (13 клубова АБА 1 лиге и 14 клубова АБА 2 лиге), изузев КК Партизан, доставили су сву потребну документацију правницима АБА лиге за пререгистрацију, пренос удела и почетак нове сезоне АБА лиге на радном састанку који је одржан у петак 11.09.2020.године.

– КК Партизан НИС који је покушао да дезинформише јавност и пред овај састанак, наставио је са опструкцијама и на тај начин, што је био једини клуб, који је био против заказивања наредне Скупштине АБА лиге јтд од стране клуба ротацијски утврђеног редоследом да председава АБА лигом!

КК Црвена звезда мтс зато као одговорног за евентуални прекид, кашњење, нестанак АБА лиге, или неучествовање појединих клубова у њој, као искључивог кривца види КК Партизан НИС!

Црвена звезда се захваљује свим осталим клубовима (13 чланова АБА 1 лиге и 14 АБА 2 лиге) на разумевању, још једној потврди свих клубова да смо у праву у жељи да ускладимо акте лиге са Законом и уведемо у их у правне оквире!
Тиме су показали и огромну жељи да кошарка и лига опстану у целини у целом региону – осим једног клуба, КК Партизан НИС.

Због свега наведеног, КК Црвена звезда мтс као клуб који је понудио компромис и учинио конкретне кораке, тражи извршење одлука Скупштине АБА лиге. Уколико то буде потребно, и једина неопходна опција, извршење одлука Скупштина биће затражено и пред Трговачким судом у Загребу (једином надлежном суду за све спорове поводом друштвеног уговора АБА лиге).

Уједно, одлагањем испуњења одлука Скупштине или њиховим неизвршењем доводи се у опасност и финансијско управљање АБА лигом.

КК Црвена звезда мтс је на све то упозоравала, и због тога је тужба од стране чланова АБА лиге оцењена као нужна и потребна. Почев од Дубравка Кметовића чија се предпостављена позиција директора АБА лиге мора легализотовати, што се односи и на позицију спортског директора Милије Војиновића.

Нажалост, поступањем КК Партизан НИС, и неиспуњавањем одлука Скупштине АБА лиге од стране КК Партизан НИС, а чије испуњење би довело до комплетног усклађености са Законом пословања АБА лиге, доћи ће до несагледивих законских последица!

– КК Црвена звезда мтс одговорно тврди да нема никаквог сукоба у српској кошарци на релацији и између КК Црвена звезде, Партизана и КК ФМП, већ само између АБА лиге јтд и КК Партизан НИС јер тај клуб НЕ СПРОВОДИ ОДЛУКЕ СКУПШТИНЕ регионалног такмичења за које је и сам ПОЗИТИВНО ГЛАСАО у ТРИ НАВРАТА (Скупштине АБА лиге јтд 27.05.2020, 16.07.2020, односно 23.07.2020. године).

КК Партизан још једном је показао огромну неодговорност у тренуцима када би гашење лиге довело до бројних тужби и вишемилионских одштетних захтева од стране спонзора АБА лиге јтд.

О свим даљим активностима и развоју догађаја, КК Црвена звезда мтс благовремено ће обавестити јавност.

КК Црвена звезда мтс

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC сеп 11, 2020 at 18:57

JOS JEDNO PRAVDA VASA,PRIJATELJSKA UTAKMICA MALOG KLUBA I KLUZA,KO SE ONO LJUBI SA TRENEROM,KO JE GLEDAO TU UTAKMICU,CIJE TO SIN,BESE PREDSEDIKA KSS,KAD JE TAJ MALI KLUB OVOG KLOVNA IZGUBIO OD IGOKEJE,SVAKA UTAKMICA NJIHOVA PRIJATELJSKA,STA JE SA MEGOM SVAKA UTAKMICA 20 RAZLIKE,SA NAMA GINU,MILOJEVIC SE SMEJE UZIVA,STA JE SA MLADOSCU,KUPUJETE IGRACE I SALJETE TAMO,A ONI IGRAJU ABA 2,TO NIJE ISTO,HOCES TI KLOVNU DA STVARAS SRPSKE IGRACE U TOM TVOM MALOM KLUBU,FMP GLEDAJ KLOVNU TEODOSIC,RADULJICA,MACVAN,RASIC,ERCEG NEMOGU DA SE SETIM JOS,KOGA SI TI KLOVNU NAPRAVIO,KOJEG IGRACA

Reply
Gogi сеп 12, 2020 at 18:20

Lazic,Musli,Popovic,Vranes i jos mnogi su poceli u FMP,a ove kreature kao ovaj samo znaju da lazu i kradu…

Reply
MILOS RANKOVIC сеп 11, 2020 at 18:46

JA NEZNAM STA OVA DRZAVA RADI,JEDAN LIMAR,JEDAN MUTAN LIK,JEDAN SVERCER,JEDAN COVEK KOJI MRZI SRBE I SVE STO JE SRPSKO,HOCE DA TUZI ZVEZDU I FMP U LOZANU,STA TI MISLIS DA SI BOG,SRAM TE BILO TI CES DA TUZIS SE PO SVETU,TEBI TREBA DA SE SUDI ZA ODZA,IGRAMO LIGU REGIONALNU ON TUZI SRPSKI KLUB,BRACO DELIJE MORAMO SVU SVOJI ENERGIJU DA USMERIMO PREMA OVOME KLOVNU NARAVNO NEGATIVNO,VAN SVAKE PAMETI TUZI SRPSKI KLUB,ZNAS LI KLOVNU LOPTU DA VODIS,NISI VIDIO KOS DOK NISI DOSAO U TAJ MALI KLUB,HOCEMO PRAVDU ZA ODZA DA VIDIMO KO JE KRIV,KOGA JE TERAO DA TRENIRA,TO JE KRIVICNO DELO,IMALI TE DRZAVO DA SMIRIS OVOG KLOVNA,MI LJUDI KOJI ZIVIMO U SRBIJI DAJEMO PARE ZA OVOG KLOVNA DA BI VREDJAO SRPSKI KLUB,ILI GA SMIRITE ILI I MI DA DIVLJAMO,SVASTA BI REKAO ZA OVOG KLOVNA ALI NECETE DA OBJAVITE

Reply

Leave a Comment