Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Недостају ми много наши навијачи“

Црвена звезда ће у оквиру седмог кола Суперлиге Србије гостовати Чукаричком у петак од 19 часова, а Дејан Станковић верује да су његови фудбалери спремни да се после репрезентативне паузе и мини припрема, врате такмичарским обавезама.

Прва утакмица после паузе. Имали смо времена за одмор, али смо радили и спремали се за нови циклус који нас очекује. Доста утакмица као и у претходном периоду, и то веома важних које могу да одреде пут сезоне. Знамо шта нас очекује већ сутра, као и против Омоније. Екипа је спремна за све изазове ­- почео је Станковић.

Детаљније је шеф стручног штаба нашег тима изанализирао наредног противника

– Чукарички већ годинама има свој стил и препознатљивост. Тешко је играти против њих, али сматрам да су напредовали у односу на прошлу годину, упркос томе што су доста изгубили одласком Тедића. Показали су квалитет на почетку првенства, како код куће, тако и у гостима. Желе да се надигравају и зато очекујем добру утакмицу. Поштујемо их, али верујем у моје играче.

Станковићева прва утакмица на клупи Црвене звезде била је баш против Чукаричког на Бановом Брду.

– Много се променило од тад. Сматрам да сам неко ко много слуша и брзо учи и да сам напредовао у том смеру. Не могу да заборавим емоције са те утакмице. Неко сам ко ради са емоцијама и тако доживљавам сваки тренинг и утакмицу. Променило се доста тога од тад, добили смо на искуству, на победама, на поразима, укратко рећено – порасли смо. Тад је била дебитантска, сада је само једна у низу утакмица. Трема постоји увек, али не као тог поподнева у фебруару.

Катаи и Бен су спремни за меч са Чукаричким, али Станковић тврди да још увек није одлучио да ли ће бити у тиму.

– Морамо да размишљамо превентивно. Нама је утакмица против Омоније меч сезоне у овом тренутку, али не могу да причам о томе превише, јер желим да што боље спремим играче за меч са Чукаричким. Катаи и Бен нису повређени, а мање паузе су саставни део фудбала и морамо да их решавамо што брже и боље. Спремни су обојица за меч са Чукаричким, али још увек нисам одлучио да ли ће играти.

У последњој првенственој утакмици, Црвена звезда је била и више него убедљива и савладала ТСЦ резултатом 5:0.

– Играли смо офанзивно против ТСЦ-а и то је наш циљ и план за сваки меч. Не може свака утакмица да се тријумфује убедљивим резултатом, али битно је да добро радимо. Тад смо могли да примио гол, али када изађете офанзивно на терен, увек постоји та доза ризика. Ми смо имали много шутева, игру, посед и онда мора да постоји концентрација у дефанзиви да се реагује. Због тога у одбрани имамо фудбалере који то могу да реше у нашу корист.

Станковић истиче да њему и играчима много недостају навијачи и подршка са трибина.

Велики је хендикеп играње без публике, поготово за нас. Надам се да ће се то променити што пре. Звезда је клуб који има уникатне навијаче који праве разлику, то сам осетио и као играч и сад као тренер. Они су поготово важни у европским утакмицама. Када је потребна та секунда да се направи превага, они су мађионичари за то. Недостају ми много и једва чекам да их опет видим на Маракани – подвукао је Станковић.

The post Станковић: Недостају ми много наши навијачи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment