Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Чукарички

Изабраници Дејана Станковића после двонедељне паузе враћају се обавезама у Суперлиги Србије у петак 11. септембра када иду у госте екипи Чукаричког, а почетак меча заказан је за 19 часова.

После репрезентативне паусе и мини припрема, које је наш тим одрадио на Фрушкој гори, време је да се црвено-бели окрену предстојечим обавезама, како у првенству тако и у Европи. Ривал у седмом колу Суперлиге Србије је млада екипа Чукаричког, која ове сезоне не зна за пораз.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 57 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 44 победе, 4 ремија и девет пораза, уз гол разлику 137:46 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 38 утакмица против “Брђана” и забележио је 27 победа, четири пута смо ремизирали и седам пута били поражени од тима са Бановог брда, уз гол разлику 85:34 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97 када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против „Брђана“ одиграна је баш на стадиону Чукаричког када је наш тим победио резултатом 2:0. Голове за црвено-беле постигли су Вељко Николић и Његош Петровић.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Чукаричког можете пратити на каналу Аренаспорт 1 у недељу од 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У првих шест кола, Црвена звезда је једини тим који има максималан учинак од шест победа уз гол разлику 18:2. Такође, изабраници Дејана Станковића успешно су започели нове европске квалификације победама над Европом (5:0) у првом, односно Тираном (1:0) у другом колу квалификација. Екипа Чукаричког не зна за пораз, а у првих шест кола уписали су четири победе и два ремија што их ставља 3. место са 14 освојених бодова и претендује да буде у самом врху Суперлиге и поред веома младог тима.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Прва утакмица после паузе. Имали смо времена за одмор, али смо радили и спремали се за нови циклус који нас очекује. Доста утакмица као и у претходном периоду, и то веома важних које могу да одреде пут сезоне. Знамо шта нас очекује већ сутра, као и против Омоније. Екипа је спремна за све изазове. Чукарички већ годинама има свој стил и препознатљивост. Тешко је играти против њих, али сматрам да су напредовали у односу на прошлу годину, упркос томе што су доста изгубили одласком Тедића. Показали су квалитет на почетку првенства, како код куће, тако и у гостима. Желе да се надигравају и зато очекујем добру утакмицу. Поштујемо их, али верујем у моје играче – рекао је Станковић на конференцији за штампу пред дуел на Бановом брду.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Чукаричког је одличан спој младости и искуства, која има чак осам младих репрезентативаца. На голу је Ђорђе Петровић, док штоперски тандем чине млади Димитрије Каменовић и Стефан Шапић. Капитен Доцић је један од најбољих задњих везних у Суперлиги, ту је и Асмир Кајевић као и бивши играч вечитог ривала Данило Пантић. Напад тима је резервисан за младе играче попут Вељка Бирманчевића, Милутина Видосављевића и Марка Сарића.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча Чукарички – Црвена звезда биће Лазар Лукић из Београда. Помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 12. септембар:

Вождовац – Металац од 17 часова;
Радник – Инђија од 17 часова;
Спартак – Нови Пазар од 17 часова;
ТСЦ – Раднички Ниш од 17 часова;
Партизан – Рад од 20 часова.

Недеља, 13. септембар:

Јавор – Војводина од 18 часова;
Младост – Бачка од 18 часова;
Напредак – Златибор од 18 часова;
Пролетер – Мачва од 18 часова.

The post У сусрет противнику – Чукарички appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment