Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда „на магични погон“ самлела ТСЦ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТСЦ 5:0 (3:0)

Шест одиграних кола и шест победа, за максималних 18 освојених бодова на почетку такмичења. Најбоље издање Црвене звезде ове сезоне, бар до данас, гледаоцима крај малих екрана оставило је само једну дилему – са колико ће погодака у мрежи ТСЦ назад у Бачку Тополу. До укупно осмог везаног тријумфа црвено-белих (укључујући и две европске победе), предводио нас је бриљантни Катаи постигавши три поготка, док су по један додали Иванић и Гаврић.

Осокољени победом новосадских црвено-белих над вечитим ривалом, црвено-бели су добили додатну ињекцију самопоуздања како би отишли на великих +6 у односу на Партизан. Ипак, тај залогај, бар на папиру, није био нимало лак јер је Звезди у госте дошао хит прошлосезонског првенства, са клупе предвођеним сјајним Золтаном Сабом. Након и више него успешне европске премијере, екипа из Бачке Тополе свакако је дошла да у најмању руку пружи снажан отпор на стадиону „Рајко Митић“. На послетку – у томе ни најмање нису успели.

У прилог гостима ишла је и чињеница да нису много истумбали тим у односу на прошлу сезону, па су га још и додатно појачали нашим омладинцима, Југом Станојевим и Стефаном Сантрачем, те дететом Партизана – Балажем. Сва тројица школовани фудбалери, који ће засигурно представљати озбиљно појачање ТСЦ-у у будућности.

Састав Црвене звезде донео је једно изненађење. У шпицу напада, своје место је заузео надамо се и коначно опорављени Ричмонд Боаћи. Његов евентуални повратак у стару форму представљао би можда и највеће појачање нашем тиму на и тако климавој позицији центарфора. Колико је то реално – остаје да видимо у наредном периоду. Иза њега, деловала су два „у-21“ играча, Гаврић и Николић, као и сјајни Катаи и Иванић. Дефанзивни осигурач средине терена био је већ устаљени Секу Саного, док су одбрамбени квартет чинили Гајић и Родић на бековским позицијама, односно штопери Милуновић и Дегенек.

У првим секундама меча Иванић је наговестио офанзиву нашег тима, иако је његов шут са дистанце био непрецизан и отишао преко гола. И он и Катаи веома су добро ушли у меч, па је наш тим преко њих двојице имао неколико опасних прилика већ у првих 10 минута меча. Прво Катаи, искоса са десне стране шутира право у Филиповића. Потом се исти играч опробао на асистенцију Иванића са друге, леве стране, али је срећом по госте лопта прохујала поред леве стативе. А онда је, у десетом минуту после дуге акције и фантастичног паса Боаћија кроз средину казненог простора Иванић морао боље да реагује и савлада Филиповића. Овако, још једном се истакао чувар мреже гостију скинувши зицер нашем офанзивном везном играчу.

У 13. минуту по ко зна који пут смо демонстрирали велику опасност из прекида. Катаи је послао лопту у шеснаестерац, где се лопта идеално одбила до Мирка Иванића, који из прве туче, веома добро, са неких 11-12 метара, али и трећи пут побеђује Филиповић. На одбитак нико од наших играча није натрчао.

Вођство нашег тима висило је у ваздуху. Петнаест минута апсолутне уводне офанзиве нашег тима, па не би било много нереално ни да смо за то време успели бар два поготка да постигнемо. Велика већина наших акција ишла је преко Катаија, Иванића или обојице.

Гости су, логично, искључиво покушавали преко контранапада да угрозе наш гол. Ниједан од тих напада није лоше изгледао, али правог завршног паса, нити завршнице – није било. Па стога ни опасности по наш гол.

Није се дуго чекало да се материјализује апсолутна доминација нашег тима на терену. На почетку 20. минута меча Катаи лепо пролази кроз средину и шаље пас ка усамљеном Гајићу на десној страни. Иако је имао пуно времена, овај се одлучује да из прве, фудбалски, упути повратни пас ка нашој десетки, која рутински са једанаест метара коначно матира врло доброг Филиповића за 1:0.

Пар минута касније, убитачну контру извео је наш тим. Иванић је протутњио по левој страни и без много размишљања центаршутем потражио Ричмонда Боаћија. За делић секунде од њега је био бржи Филиповић, па су се том приликом та два актера озбиљно и сударили. Ишао је наш нападач на лопту, али је то учинио веома неопрезно, па га је судија Ђорђић казнио жутим картоном. Поједини играчи у тегет дресовима тражили су и искључење, које би, упркос огреботини на грудима њиховог голмана, било ипак престрого јер га је Боаћи очигледно без намере фаулирао.

Први шут у оквир гола и први озбиљан покушај гости су имали преко Силађија у 26. минуту. Шутирао је из веома тешке позиције нападач гостију у ближи угао, али је будан био Борјан.

У 28. минуту наш тим је већ тад решио питање победника. Катаи је имао позицију за ударац на неких 18 метара од гола са десне стране, наместио се и фантастично преварио свог директног чувара. Потом је себи обезбедио још бољу позицију, шутирао, а лопта је успут закачила Балажа и преварила Филиповића за 2:0.

Нажалост, сјајни голман Филиповић није могао да настави утакмицу након повреде. Боаћи му је још једном пришао и извинио се, али слаба је то била утеха за првог чувара мреже ТСЦ-а. Међу стативе је стао Јоргић у 32. минуту.

У 33. минуту још једном је Силађи на муке ставио Борјана. Из боље ситуације него прошли пут слабије је шутирао – право у Борјана, па нашем голману није било тешко да сачува мрежу. Желели су гости да се резултатски врате у меч, па смо у игри имали и опцију „контранапада“.

Спустио је лопту наш тим, али се и успавао у наставку полувремена. Након корнера у 42. гостујућ тим је имао стопостотну прилику да преполови предност Звезде. На центаршут Зеца, Томановић је усамљен са шест метара главом шутирао право у добро постављеног Борјана. И након два минута покушао је ТСЦ, доста слабије ипак, након ударца Станојева искоса, поред гола.

Тргле су те прилике и наш тим. У 45. минуту умало је Катаи постигао хет-трик након солопродора, али је његов ударац у ближи угао зауставила статива. Након одбитка није се најбоље снашао Родић.

Оно што му није успело у 45. минуту, успело му је у 47. Николић је упутио лопту по земљи, са десне стране и погодио Боаћија. Овај је успео да примири лопту на „пеналу“ и још једном, фантастичним пасом упослио усамљеног саиграча на левој страни. Овај пут – то је био Катаи који је уписао један од најбржих „хет-трикова“ у историји Црвене звезде.

Црвена звезда је можда и најбоље ове сезоне отворила меч и најбоље одиграла првих пола сата првог полувремена. Предност од 2:0 било „најмање“ што смо могли да урадимо након низа одличних прилика створених као плод фантастичне игре. Мало смо тада застали, па смо гостима допустили да направе једну колосалну и још пар полуприлика. Тргле су те шансе наш тим, па смо фуриозно и завршили прво полувреме погођеном најпре стативом, па потом и мреже вечерас непогрешивог Александра Катаија. Једину мрљу на изузетно добро одиграно полувреме бацила је повреда гостујућег голмана Филиповића.

На паузи је, полако али сигурно већ и очекивано, Родић напустио игру. Крај леве аут линије у наставку је деловао Дегенек, док је на његову позицију ушао Панков.

На почетку другог дела гледали смо обострано отворену игру, где се често тежиште игре пребацивало час пред један, час пред други казнени простор. Међутим, прилика, бар у првих 15 минута није било.

У 59. минуту Боаћија је заменио Вукановић. И само што је Алекса ушао у игру, уписао је асистенцију. Новим сјајним потезом, Александар Катаи је избацио Вукановића по левој страни. Брзо је био удвојен, па је фантастичном асистенцијом између два играча упослио Жељка Гаврића, који рутински савладава Јоргића за великих 4:0. Минут касније, у 61. минуту, у игру је ушао Канга уместо Николића.

Покушао је Сабо двоструком изменом мало да раздрма екипу, па су у игру ушли Ђурић и Бањац, уместо Зеца и Лукића.

Велику прилику за нови погодак наш тим је имао у 68. минуту. Дуго је вукао лопту Дегенек по левој страни, па је повратним пасом „на тацни“ упослио усамљеног Кангу, чији шут са пенала, из прве одлази високо преко пречке.

Своју одличну игру, посебно из првог полувремена, напокон материјализовао и Мирко Иванић у 70. минуту. Центаршут са десне стране упутио је Катаи (па је на хет-трик додао и асистенцију), а на другој стативи је ударцем дочекао Иванић. Лопта је поново закачила несрећног Балажа и завршила иза Јоргићевих леђа за 5:0.

Како би додатно освежио екипу, Станковић је направио последње две измене већ у 71. минуту. Маестралног Катаија (нашег „ел магика“) заменио је Спиридоновић, док је уместо Санога ушао Петровић. Опробао је хитри Спиридоновић ударац у 75. минуту, али је „живу“ лопту ухватио Јоргић.

У 77. последњу измену у гостујућој екипи извршио је Золтан Сабо, убацивањем омладинца Ајакса, Достанића у игру. Силађи је изашао.

Ново нешто веће узбуђење видели смо у 83. минуту. Лопта се на све стране одбијала у казненом простору „плавих“, на крају је шутирао чини се Спиридоновић, али је одлично био постављен Балаж, па је изблокирао ударац нашег крила. И то је, мање-више било све што смо видели ове топле, али за Звездаше идеалне августовске вечери.

До прве репрезентативне паузе, Црвена звезда је отишла са беспрекорним учинком – осам победа из осам утакмица. Неке су били плод лепршаве и убитачне игре, попут ове вечерас; неке су тешком муком извојеване (сетимо се Тиране, или Спартака). А данас је Црвена звезда демонстрирала силу и пун нападачки потенцијал спровела у дело. Додатно мотивисана киксом комшија, лакше него што је ико очекивао самлела је врло незгодну и дисциплиновану екипу ТСЦ-а. Пут ка новој победи, без сумље, трасирао је Александар Катаи постигавши три поготка и уписавши једну асистенцију – свеукупно меч за чисту десетку. Било би себично не споменути и остатак црвено-беле казнене експедиције, пре свих Иванића, па потом и Санога, Николића, Вукановића и свих осталих који су мање или више допринели овој одличној партији.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Милош Ђорђић. Помоћници: Мирољуб Петковић и Милош Мишкељин. Жути картони: Боаћи (Црена звезда), Дуроњић (ТСЦ) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Катаи (20. минут), 2:0 Катаи (28. минут), 3:0 Катаи (45+2 минут), 4:0 Гаврић (60. минут), 5:0 Иванић (70. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 46. Панков), Саного (од 71. Петровић), Николић (од 61. Канга), Катаи (од 71. Спиридоновић), Иванић, Гаврић, Боаћи (од 59. Вукановић). Тренер: Дејан Станковић

ТСЦ: Филиповић (од 32, Јоргић), Варга, Балаж, Антонић, Петровић, Томановић, Зец (од 67. Бањац), Милићевић, Станојев (од 46. Дуроњић), Силађи (од 77. Достанић), Лукић (од 67. Ђурић). Тренер: Золтан Сабо

Повезане вести

6 comments

ZIKI авг 30, 2020 at 23:58

Честитам момцима на побиједи,али теже утакмице тек сљеде.Без обзира на бодовну предност морамо побиједити дерби.Нама уз Катаиа треба још 4 права појачања за нешто више.Бојим се да ће мо у четвртом колу извући Олимпиакос или Салзбург али наравно нисмо још прошли треће коло.Надам дре сутра да само нећемо извући Данце.Мислим да за ту средину би добро ријешење био Ђуричић.Знам да сммо га покушавали довести оне зиме када је дошао Бен.У одбрани би доббро ријешење био Радоја ,а у нападу Алексић(дуго смога покушавали довести)То неби било нагомиловање екипе јер ће тек бити доста утакмица,могућност умора ,не дао Бог повреда

Reply
Veteran Sever авг 31, 2020 at 01:45

Prvo: odakle nama pare za pomenute igrace!!?? Drugo: da li ti igrači žele u Zvezdu, u srpski Ling long fudbal?.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 30, 2020 at 23:13

NIKOLIĆ,SPIRIDONOVIĆ,IVANIĆ,VUKANOVIĆ SU IGRAČI ZA VRŽOGRNAC KOD ZAJEČARA..

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 30, 2020 at 23:12

KATAI=ZVEZDA

Reply
Dragan авг 30, 2020 at 23:06

Katai car…Kanga, za sad, van priče..

Reply
Tijano авг 30, 2020 at 23:04

Meni ovo sve odlično.

Reply

Leave a Comment