Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Регионална ватерполо лига стартује тек на пролеће 2021. године

Претходне сезоне ватерполисти Црвене звезде остварили су најзапаженији резултат од свих српских клубова који су узели учешће у Регионалној ватерполо лиги. Пулени тадашњег тренера Игора Милановића обезбедили су пласман у групу која се борила за трофеј најбоље регионалне екипе, али према очекивањима више од учешћа у тој групи наши ватерполисти нису могли.

Светска пандемија вируса COVID-19 условила је и промене у ватерполо спорту па су се Ватерполо савези Србије, Црне Горе, Хрватске и Словеније договорили да се такмичење у сезони 2020/21 одвија у измењеном формату, па ће Регионална лига сходно томе стартовати тек у марту или априлу 2021. године.

Тим поводом борд Регионалне лиге издао је и саопштење:

– „Услед пандемије коронвируса која је уједно и знатно отежала финансијску ситуацију у практично свим клубовима, одлучено је да се следеће сезоне неће играти Регионална лига класичним лигашким системом. Свака ће држава, односно национални савез, одржати своје национално првенство, да се у пролеће 2021. године, оквирно у марту или априлу, када се стекну услови, одиграла турнирска завршница Регионалне ватероло лиге.“

Повезане вести

Leave a Comment