Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Страхиња Петров у италијанској Мантови

Футсал клуб Црвена звезда у својој првој години постојања стигла је до шампионске титуле чиме је прекинута вишегодишња доминација крагујевачког Економца. Црвено-бели „мајстори игре на петопарцу“ у новој сезони браниће боје Србије у Футсал Лиги шампиона, али како тренутно стоје ствари у европске борбе кренуће знатно ослабљени.

Након Талеса Феитосе који ће од наредне сезоне наступати са португалску екипи Клуб Рекреативо Кандозо, један од најбољих Звездиних футсалера и стандардни српски репрезентативац Страхиња Петров више није члан наше екипе. Петров ће од ове јесени заиграти у италијанској „Серији А“ и понети дрес екипе Мантове Калчо Ц5 која долази из истоименог града на југоистоку Ломбардије.

Екипа Мантове основана је 2014. године и интересантно је напоменути да су из године у годину прелазили из ранга у ранг италијанског футсала кренувши од четвртог степена такмичења – „Серије Ц2“, да би у сезони 2019/20 по први пут наступили у елитном рангу. Претходну сезону Мантова је окончала на деветој позицији италијанског елитног ранга, док је такмичење у националном купу окончала у осмини финала.

Страхињи захваљујемо за све што је учинио у црвено-белом дресу и желимо пуно среће у новом клубу уз наду да ће нам се путеви поново једног дана спојити.

Повезане вести

Leave a Comment