Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Нови тријумф омладинаца

Још једна феноменална партија наших омладинаца и нова победа за максималан учинак у првих пет кола, а овог пута је савладана екипа Радничког у Нишу резултатом 3:1. Поново је први стрелац лиге Матеја Бачанин демонстрирао голгетерске способности и два пута се уписао у стрелце, а тачку на меч је прелепим поготком ставио Марко Стојановић за велику радост шефа стручног штаба наших бисера Марка Неђића.

Раднички Н. – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: ФК Цар Константин, Ниш.

Судија: Александар Живковић.

Стрелци: Ранђелов у 84. минуту (из једанаестерца) за Раднички, а Бачанин у 12. и 61. и Стојановић у 90. минуту за Црвену звезду.

Раднички Н: Стевановић, Здравковић (од 68. Душанић), Јовановић, Недељковић, Пауновић, Ранђелов, Милосављевић (од 68. Миленковић), Спасић (од 68. Јовановић), Велинов, Јанковић (од 46. Дамњановић), Цвејић (од 56. Стојковић).

Црвена звезда: Ћопић, Лазић (од 64. Икановић), Ђурић, Деспотовски, Петровић, Пантић, Ћурић, Станковић (од 70. Стојановић), Н. Митуљикић (од 87. Гајинов), Кнежевић (од 50. Бранковић), Бачанин (од 68. Ј. Митуљикић).

Жути картони: Милосављевић (Раднички), Ђурић (Црвена звезда).

Први који је запретио у редовима нашег тима био је Станковић. Он је у четвртом минуту после паса Кнежевића шутирао снажно са двадесетак метара, али је Стевановић био на висини задатка. Ређали су се опасни напади Неђићевих пулена од самог старта, а врло брзо се дошло и до поготка. Играо се 12. минут када је најбољи стрелац лиге – Матеја Бачанин, сјајно издриблао оба штопера Радничког и погодио рашље Стевановићевог гола.

Предност је могао да удвостручи Лазић већ у 22. минуту када се одлично убацио по десном боку и шутирао, али се Стевановић поново истакао. Нашао се и Станковић пред голом домаћих после добре комбинације са Ђурићем, али се одлучио да лобује голмана, па се резултат није променио. Велике проблеме одбрани Радничког правио је и вихорни Никола Митуљикић који је био и више него расположен за дриблинге, а у 44. минуту је и Петровић шутирао после паса Кнежевића, након чега се отишло на петнаестоминутни одмор.

Унео је Бранковић свежину по уласку на терен, а већ у 57. минуту је после сјајног паса Митуљикића могао да погоди мрежу ривала, али његов ударац искоса са десетак метара, зауставио Стевановић. Ипак, поново је Матеја Бачанин био кобан по тим из Ниша. Играо се 61. минут када је Петровић сјајно прошао по левом боку и центрирао, а на другој стативи је био наш нападач и рутински спровео лопту у мрежу. Показао је и Ћурић да има разоран шут када је у 70. минуту са више од двадесет метара шутирао из дотрчавања, а лопта је завршила тик изнад пречке.

Иако се чинило да су Неђићеви изабраници већ решили питање победника, било је неизвесно у завршници меча јер је Икановић непрописно стартовао над Душанићем у казненом простору, након чега је судија показао на белу тачку са које је био прецизан Ранђелов у 84. минуту. Али онда је на сцену ступио Марко Стојановић. Луцидно га је упослио Бранковић у последњим тренуцима меча, а талентовани везиста је у стилу највећих мајстора фудбала лобовао голмана са ивице казненог простора и поставио коначан резултат за максималан учинак наших омладинаца у првих пет кола.

The post Нови тријумф омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment