Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Звездини џудисти брусе форму у Кањижи

Познати бањски центар Кањижа, још једном је постао центар џудоа. У двонедељном кампу, тренирају и првотимци нашег клуба. Звездини џудисти заједно са осталим члановима националног тима тренирају и подељени су у три старосне групе.

Обустављање рада, како спортских клубова, тако и националних тимова савеза, због ситуације изазване пандемијом корона вируса, нарочито је психолошки негативно утицало на спортисте. Орагнизовање летњег кампа, вратило је наду да ће тренинзи наставити да се одвијају на уобичајен начин и да ће у наредном периоду бити спроведена такмичења.

На припреми овог пројекта радили смо скоро два месеца. Уз обавезне мере које је прописала Влада РС и Кризни штаб, имамо и наше интерне мере којих се придржавамо. Као што видите, оставили смо струњачу, да свако има засебан простор да може да вежба, како бисмо смањили ризик од контакта и мешања са другим паровима. Ускладили смо се са међународним прописима и захваљујући Бањи Кањижа смо у могућности да проведемо пројекат припрема. На нама је да следимо та правила, да покушамо да се прилагодимо новонасталој ситуацији и да све то на што бољи начин искористимо уз поштовање свих прописаних мера – рекао је Ненад Михаиловић, спортски директор ЏС Србије.

Најбоља џудисткиња Србије која је донела чак 16 вредних одличја са Гран слем и Гран при такмичења истиче да је најважније да се у овом тешком времену пандемије сачува здравље.

За сада смо сви добро, сви смо здрави, што је најважније. Тренинг нам је сада секундарна ствар због читаве ове ситуације, јер ако нисмо здрави, не можемо ни да тренирамо – истакла је Милица Николић.

– Мислим да је ово коначно била да сви можда и напредујемо у неким стварима у којима нисмо могли, јер када су такмичења, имамо такав систем бодовања и такмичења да константно идемо са такмичења у камп и немамо времена да усавршавамо себе, јер ми ту имамо и скитање килограма, такав је спорт. Мислим да је ово добра приликада нпредујемо и да је доста спортиста напредовало, па ће бити изненађења када се будемо вратили на такмичења.

Спортски директор нашег клуба истакао је да наши спортисти ни у периоду ванредног стања нису прекидали рад.

Ми смо морали да радимо чак и када су биле мере ванредног стања. Тренирали су у кући, двориштима, али то није прави тренинг.Ни један тренинг не може заменити овај у сали, али морали смо се сналазити. Очекујемо да ће ускроо почети такмичења, пошто је џудо један од најмасовнијих спортова тражи се начин како да и нас активирају – рекао је Никола Николић.

Бојан Дошен капитен Црвене звезде истиче да су се током протеклих шест месеци припремали у складу са прописима.

Било је заиста тешко, али тренирали смо најбоље могуће, како је ситуација дозвољавала. Радили смо индивидуално, припремали смо се у теретани у складу са прописима. После свеобухватне припреме, створени су сви услови за безбедно одржавање спортског тренинг кампа. Све се одвија у оквиру Специјалне болнице за рехабилитацију Кањижа и учесници су под сталним медицинским надзором – истакао је Бојан Дошен.

Страхиња Бунчић као и остали Звездини првотимци током ванредног стања не само да није запоставио своје спортске обавезе већ је и део времена издвојио да помогне нашим старијим суграђанима.

То је била наша обавеза и сматрам да би свако учинио исто рекао је Страхиња Бунчић. Кад је у питању боравак на овом тренинг кампу поштујемо сва правила, физичку дистанцу, не излазимо нигде из хотела, носимо маске. Пре него што смо дошли овде, сви смо урадили тестове а када смо стигли урадили су нам још један, брзи тест. Сви смо негативни сви водимо рачуна о здрављу, о себи и другима – рекао је Страхиња Бунчић.

Андреа Стојадинов млада и трофејна Звездина џудисткиња истиче да је важно да после шест месеци паузе спортисти коначно имају могућност да тренирају.

– Џудо је такав спорт да ми пуно зависимо од спаринг партнера. Сада коначно имамо прилику да овде то реализујемо. То је јако важно и за такмичења, иако не знамо ни када ће почети, опет је то нека рутина на коју смо ми навикли, а коју нисмо имали прилику да остварујемо већ шест месеци.

The post Звездини џудисти брусе форму у Кањижи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment