Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаРукомет

Жикица Милосављевић асистент селектора Тонија Ђероне

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона комплетирао је стручни штаб који би српском рукомету требао да омогући повратак на старе стазе успеха након година таворења. Велика част указана је и Рукометном клубу Црвена звезда чији ће тренер Жикица Милосављевић бити један од двојице асистената новом селектору.

Поред тренера црвено-белог рукометног клуба на позицији асистента у будуће ће бити и Борис Ројевић. Тренер голмана обављаће некадашњи члан нашег клуба Димитрије Пејановић, док ће задужен за кондицију наших репрезентативаца бити Предраг Рајковић.

Жикица Милосављевић је од 1994. до 1999. године носио дрес нашег клуба и окитио се са три шампионске титуле (1996, 1997. и 1998) и два трофеја у националном купу (1995. и 1996). У дресу репрезентације Југославије има освојене три бронзане медаље на великим такмичењима, две на Светским првенствима (Египат 1999. и Француска 2001.) и једну са Европског шампионата 1996. у Шпанији. Проглашен је за најбоље десно крило првенства света 2001. године, а наступао је и на планетарном шампионату у Јапану 1997, када је заузето девето место, и на Олимпијским играма 2000. у Сиднеју, када је Југославија била на четвртом месту.

Почетком марта месеца 2020. године Милосављевић је преузео тренерску палицу у нашем рукометном клубу и врло брзо је показао да са њим на челу црвено-бели рукометаши имају лепу перспективу. Пре Црвене звезде Милосављевић је тренерски посао градио у екипама Јабуке, Коњуха из Живиница и Локомотиве из Брчког.

(фото: СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment