Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвена звезда мтс и Специјална Олимпијада настављају успешну сарадњу

КК Црвена звезда мтс и Специјална Олимпијада Србије настављају своју дугогодишњу, и више него успешну срадању!

Мисија нашег клуба да се подигне свест о друштвеној одговорности и у заједницу интегришу они који су, потпуно неправедно, али нажалост често на маргини друштва се тиме наставља.

Наш клуб који је предводник друштвено-одговорног понашања и деловања у друштву, наставиће са својим радом са циљем да подигне свест о људима који квалитетима заслужују много бољи статус од оног који добијају.

КК Црвена звезда мтс у сарадњи са нашим вишегодишњим партнером Специјалном Олимпијадом Србије претходних сезона уз учешће бројних играча и чланова клуба, тренера и чланова млађих селекција и ККЖ Црвена звезда, али и кроз заједничке тренинге, утакмице и радионице, користила је, и користиће и убудуће снагу свог бренда, клуба и кошарке како би начинили још један битан корак ка интегрисању у заједницу чланова СО Србије.

КК Црвена звезда мтс са поносом подсећа да је вишегодишњи учесник „ONE TEAM“ акција ЕЛ и пројеката КК Црвена звезда који су се реализовали под називом: „IDEA Play 4 Glory“, „IDEA Finish Line“, „Learning2Play“, „Real Champions“– košarkaška liga u kolicima, „Play, run and have fun“… Годинама смо са великим успехом организовали и утакмице Евролиге „ONE TEAM“ које су биле посвећена управо подизању свести и бољем положају особа са посебним потребама.

Након бројних првотимаца, бивших асова, пројеката у којима су учествовали и представници свих клубова Евролиге и Еврокупа, настављамо даље на обострано задовољство:

Захваљујемо се кошаркашком клубу Црвена звезда што је и ове године одлучио да Специјална Олимпијада Србије буде део њиховог пројекта, ово је седма година за редом да смо пријатељи с Црвеном звездом и надамо се да ћемо и следећем периоду наставити да показујемо колико је важна наша сарадња и колико је важно да у овим пријектима учествују спортски клубови који имају одличан имиџ и велики утицај на наше друштво. Превасходно је велико задовољство нашим спортистима да буду део оваквих пројеката, њима то заиста пуно значи, и ради њихове социјализације, а посебно им значи да кошаркаши Црвене звезде имају такав однос према једној овако ризичној популацији као што су особе с посебним потребама – рекао је Александар Станојевић директор Специјалне Олимпијаде Србије.

Филип Сунтурлић директор КК Црвена звезда мтс:

Рад и сарадња са Специјалном Олимпијадом је велико задовољство за нас. Још више чињеница да смо током вишегодишње сарадње постигли резултате који се на првом месту виде у прихватању особа са посебним потребама, које су саставни део нашег друштва. Током година смо појачавали важност ове теме и кроз наше првотимце – амбасадоре, тренере, радионице, утакмице, тесну сарадњу са Евролигом, којој је овај пројекат од интегралне важности за инклузију особа са посебним потребама. Као друштвено одговоран клуб, који је на многим пољима број један, још давне 2013.године били смо пионири у оваквим пројектима и за ових 7 година урадили смо пуно тога. Увек има простора за напредак, и увек може још боље, а сарадња са Специјалном Олимпијадом Србије донела је много тога доброг и деци, Црвеној звезди и на првом месту друштву и средини у којој живимо и радимо. Зато је потпуно логично да настављамо даље…

О плановима и наредним акцијама КК Црвена звезда мтс и Специјалне Олимпијаде, као и ко ће бити амбасадори црвено-белих наредне сезоне, клуб ће се огласити у наредном периоду.

The post Црвена звезда мтс и Специјална Олимпијада настављају успешну сарадњу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment