Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоСтони тенис

Ово лето на трофеј мирише. Абас, Пете и Токић нове аквизиције СТК Црвена звезда

Сезона 2019/20 када је стонотениски спорт у Србији у питању протекла је изузетно турбулентно. Услед добро познате светске здравствене ситуације домаће суперлигашко такмичење било је прекинуто у моменту када је црвено-бели стонотениски колектив заузимао лидерску позицију на табели и услед свега приказаног сви у нашем клубу са пуним правом надали су се пришивању прве златне звездице изнад грба СТК Црвена звезда. Ублажавањем мера и борба за трофеј је настављена, али као што је јавности сигурно већ добро познато, шампионат је морао бити прекинут непосредно пред велико финале између Црвене звезде и зрењанинског Баната пошто је установљено да је капитен Звездиних стонотенисера Марко Јевтовић позитиван на вирус COVID-19.

Након тога уследио је низ потеза у којима је главну улогу имао Стонотениски савез Србије. Властодршци стонотениског спорта ничим изазвани шампионски пехар поклонили су Зрењанинцима што је изазвало оправдану реакцију нашег клуба. У претходним недељама СТК Црвена звезда се у два наврата обраћала јавности саопштењима у којима су документовано износили све учињене малверазације од стране СТСС-а. Још једном се само мора напоменути да наш клуб никада није тражио да се црвено-белима додели нешто за шта се нису изборили за стонотениским столом, већ је само захтевано да се примени све оно што су и многи други савези учинили, да недавно завршена сезона буде поништена и да се од јесени у надамо се много повољнијим околностима крене у равноправну борбу за бодове и трофеје.

И поред чињенице да руководство нашег клуба неће одступити од борбе за правду, увелико трају припреме за нову сезону. Према информацијама из клуба, СТК Црвена звезда у нову 2020/21 сезону улази знатно појачана у играчком смислу. Први који је задужио црвено-белу опрему је стонотениски репрезентативац из Бахреина Мохамед Абас. Стонотениски спорт у Бахреину је у експанзији. Репрезентативци ове земље остварили су запажене резултате на првенству Азије, а сам Мохамед Абас је пре неколико сезона већ наступао у Србији бранећи боје Баната из Зрењанина. Према сопственим речима одушевљен је Србијом и радо се вратио у нашу земљу након понуде коју је добио од стране нашег клуба.

Мохамед Абас

Друго појачање нашег клуба је српски репрезентативац Жолт Пете који ће уз нашег играча и капитена Марка Јевтовића бити и представник српског стоног тениса на Олимпијским играма у Токију. Пете је освајао шампионске титуле и у Аустрији и Мађарској, а у Црвену звезду долази из мађарске екипе Печуј са којом се недавно окитио титулом у земљи наших северних комшија. О доласку у редове Црвене звезде Пете је недавно за спортске медије изјавио:

– „У Звезду долазим због Марка Јевтовића. Размишљао сам о мом родном Темерину, али је ми је Марко предочио ширу слику. Наш дубл има прилику да се наредних година бори за европске и светске медаље, а у Звезди ћемо имати прилике да заједно и тренирамо. Марко пред нас није ставио императив освајања трофеја, али екипа појачана Бахреинцем и још једним јаким именом у свету стоног тениса сигурно може до тријумфа у шампионату.“

Жолт Пете

Управо то треће велико појачање које је Пете најавио је словеначки репрезентативац и такође учесник наредне светске спортске смотре у Токију Бојан Токић. Током пребогате играчке каријере популарни Токо је наступао у Француској, Италији, Словенији и Немачкој. Био је учесник Олимпијских игара 2008, 2012. и 2016. године. На европским првенствима у Штутгарту 2009. и пољском Гдањску 2011. године окитио се са три бронзане медаље (једну у синглу и две у дублу). Својим искуством и знањем Токић ће свакако бити велико појачање нашем клубу, а уз њега ће стасавати и неке нове наде црвено-белог стонотениског клуба.

Бојан Токић

Доласком три искусна играча поставило се питање да ли ће неко из прошлосезонског састава напустити стадион „Рајко Митић“, али како нас је обавестио капитен Марко Јевтовић сви играчи из прошлосезонског састава остају у Црвеној звезди, јер нико у овом моменту не жели да напусти клуб који у свом саставу има играче светског реномеа.

Потпуно је јасно да сви љубитељи стоног тениса и Стонотениског клуба Црвена звезда у наредном периоду могу очекивати врхунске резултате и да ће коначно пролећа 2021. године прва златна звездица засијати изнад грба клуба.

Повезане вести

Leave a Comment