Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Спартак Ждрепчева крв

Изабраници Дејана Станковића сутра од 19 часова угостиће екипу Спартака из Суботице. До сада смо одиграли 83 утакмице са суботичким “Голубовима” у којима смо забележили 63 победе.

Фудбалери Црвене звезде настављају поход ка новој, четвртој узастопној титули првака државе. Такође, Звездине снаге имају сјајну прилику да у мечу са Спартаком наставе низ победа без примљеног гола, иако ће имати тежак задатак. Међутим, традиција је на страни црвено-белих.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Спартака смо до сада одиграли 83 уткмице у свим такмичењима. Забележили смо 63 победе, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 196:59 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 24 утакмице против “Голубова” и забележио је 20 победа, два пута смо ремизирали и исто толико пута били поражени од Спартака, уз гол разлику 58:24 у корист нашег тима.

Последњи сусрет са Суботичанима одиграли смо прошле сезоне у оквиру 20. кола Суперлиге Србије и тада смо забележили тријумф резулататом 3:1, а голове су постигли Антонио Томане, Жандер, аутогол Текијашког.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК

Директан пренос утакмице против Спартака можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

У прва три кола Црвена звезда има максималан учинак од три победе без примљеног гола уз гол разлику 9:0. Такође, Дејана Станковића радује и податак да су његови пулени наместили нишанске справе. Екипа Спартака такође има максималан учинак од три победе, уз гол разлику 10:2.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Волим да ствари иду својим током. Сваки меч нам је битан и желимо да приступ буде на високом нивоу, јер сматрам да то прави разлику на терену. Противника не треба потценити, али не преценити, међутим, професионални приступ ти увек доноси нешто добро, подиже ниво игре и могућност победе. На тријумф идемо и сутра, без калкулисања, желимо да наставимо да играмо како смо почели. Што се здравственог билтена тиче, мање-више су сви ту. Имали смо проблем са Томанеом који је добио ударац, али је јутрос тренирао, тако да ће и он бити на располагању. Што се Канге тиче, он неће почети, али је позван за меч. Не желим да рескирам са таквим појачањем, већ хоћу да сачекам прави моменат. Враћа се и Милуновић на кога озбиљно рачунам. Поново, слатке муке – рекао је тренер Дејан Станковић на данашњој конференцији пред меч са Спартаком.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу је Филип Дујмовић, млади голман екипе из Суботице. Такоше, ту су и играчи попут Текијашког, Дунђерског, Шимуре, Милошевића који већ дуго држе “конце” игре Суботичана. Ударна игла екипе са севера Србије је Немања Николић, по многима један од најбољи домаћих нападача, као млади Лазар Туфегџић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар у утакмици против Спартака биће Новак Симовић из Ловћенца. Помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 15. август:

Инђија – Напредак од 17 часова;
Нови Пазар – Јавор од 19 часова;
Раднички Ниш – Мачва од 19 часова;
Радник – Партизан од 19 часова;
Златибор – Чукарички од 19 часова.

Недеља, 16. август:

Бачка – ТСЦ од 18 часова;
Војводина – Младост од 20 часова;
Рад – Вождовац од 20 часова;
Металац – Пролетер од 20 часова.

The post У сусрет противнику – Спартак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment