Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Нама је свака утакмица као дерби“

Фудбалери Црвене звезде у петак 14. августа са почетком од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу суботичког Спартака у сусрету 4. кола Супер лиге Србије. Тим поводом данас је у Медија центру нашег највећег стадиона тренер Дејан Станковић одржао конференцију за медије.

– „Нама је свака утакмица као да је дерби. Убеђен сам да приступ прави разлику на утакмици. Никога не смеш да потцениш, али ни да прецениш. Идемо на победу против Спартака, без калкулација. За то смо се спремали“ – рекао је Дејан Станковић и наставио о Суботичанима:

– „Спартак игра, они се надигравају. Николић је опасан, морамо да будемо опрезни. Доћиће да се надигравају, не знам у ком ће саставу изаћи, али то је веома опасна екипа. Имају све победе у три кола.“

Следеће питање било је везано за Николу Крстовића. Позајмио је копачке од Милана Борјана у Шапцу, пошто су његове имале гумене крампоне, а то није дозвољено. Дејану Станковићу се то није догодило током играчке каријере.

– „То је озбиљна историја, давно сам ја играо. Копачке су за мене биле битна ствар. Узео је Крле копачке од Борјана, на његову срећу. Добро се покзао још зимус током припрема на Кипру, то је момак који даје целог себе од првог до 90. миунута. Крле заслужује шансу“ – поручио је Станковић

Питање свих питања у звездашкој јавности јесте долазак нападача Федерика Македе. По први пут о некадашњем шпицу Манчестер јунајтеда говорио је Дејан Станковић.

– „Фудбал је жива ствар, шпиц његових квалитета даје могућност другим клубовима да се убаце у трку. Сам играч одлучује где ће да оде. Убеђен сам да се ради на Македи, он би био озбиљно појачање за Црвену звезду.“

Дрита је избачена из квалфикација за Лигу шампиона, јер је један играч био заражен коронавирусом. Црвена звезда ће да учини све да до тога не дође.

– „Гледамо да чувамо себе, морамо да имамо одговорност према себи и другим људима. Постоји протокол, УЕФА прави тестирања, то је договор између Звезде и УЕФА. Сазнало се на време, одстрањен је из екипе и идемо даље. Видећемо ко може да уђе у први прстен то је свлачионица, то је 35 људи. Ако се не будемо придржавали бићемо суспендовани. Не размишљам о елиминацији, ми смо озбиљан клуб, било би за аматерски када би смо то срушили.“

На крају је Дејан Станковић између редова потврдио писање „MaxBet sporta“ да би Канга у петак могао да “упише” прве минуте.

– „Канга је позван за меч са Спартаком. Требало би да добије неке минуте, сигурно неће да почне од старта. Не желимо да рескирамо да нам се повреди. Он је за нас веома важан играч“ – закључио је Станковић.

Повезане вести

Leave a Comment