Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Нит` одговора, нит` одговорности…

Нова 2020/21 сезона у женској Супер лиги Србије започела је претходног викенда. У премијерном сусрету фудбалерке Црвене звезде гостовала су екипи Земуна, а сусрет је одигран на стадиону ФК БСК у Борчи. Тим поводом последњих неколико дана, тј. од дана одигравања сусрета примили смо приличан број порука и позива са само једним питањем. Зашто на порталу „mojacrvenazvezda.net“ нема извештаја са наведеног сусрета и шта је разлог томе.

Сви редовни пратиоци нашег портала добро знају колико је овај портал у претходних годину и по дана уложио себе што у људском, што у материјалном смислу како би промовисао клуб који је скрајнут у страну и поред чињенице да носи славно име Црвене звезде. Велики број текстова, анализа и директних преноса утакмица нашег женског фудбалског клуба били су свакодневица портала, али у овом моменту опште је мишљење да су тренутни резултати које клуб остварује у потпуности у другом плану, јер је борба за голи опстанак клуба у овом моменту приоритет свих приоритета.

На велику жалост и овога пута не можемо пренети лепе вести када је ЖФК Црвена звезда у питању. И одмах да нагласимо да у то не спада сам остварени резултат 2:2 који јесте сам по себи катастрофалан и већ сад представља крај свих овосезонских амбиција, уколико је неких амбиција уопште и било, али мора се пажња скренути на један детаљ који је по ко зна који пут бацио љагу на сам клуб. Наиме, у финишу сусрета један од навијача ЖФК Црвена звезда, а слободно можемо рећи и највећи навијач овог клуба, Слободан Анђелковић, момак који последњи динар издваја како би био уз играчице на теренима од Ниша до Суботице, вербално је нападнут од стране једног челника нашег клуба, као и особе која је била у његовом друштву, а такође представља руководећи кадар једног другог клуба. Повод за вербални напад била је чињеница да је Слободан Анђелковић устао у одбрану играчица које носе црвено-бели дрес, а које су систематски свих 90 минута сусрета биле омаловажаване и бесрамно вређање од стране једног присталице домаће екипе. На велику срећу присебношћу нашег навијача овај вербални инцидент са руководиоцем нашег клуба није прерастао у озбиљнији сукоб, али горак укус у устима остаје и остаће.

И овим поводом, као и поводом недавног текста у којем смо председнику клуба проф др Свети Мирковићу упутили 11 кључних питања које интересују звездашку јавност, поново смо јавно покушали да ступимо у контакт са првим човеком ЖФК Црвена звезда. Међутим, и 48 часова након тога никаквог одговора нема, па самим тим и овим путем покушаћемо да апелујемо на челнике клуба да само кажу да ли је било шта од претходно написаног у текстовима овог портала неистина и да их позовемо на документовано и цивилизацијско сучељавање ставова без вређања које је очигледно постало синоним понашања појединаца. Уз то, овога пута мораће звездашкој јавности да одбразложе још две ствари. Као прво, зашто тренер који је претходне сезоне препородио клуб и који је видно подигао и ниво игара и резултата Славиша Чула више није тренер ЖФК Црвена звезда, а друга ствар је везана за већ поменути вербални напад на Слободана Анђелковић уз додатак који све нас интересује да ли ће представници нашег портала у наредном периоду морати да стрепе на мечевима ЖФК Црвена звезда како за сопствену сигурност, тако и за сигурност опреме коју користимо на мечевима нашег женског фудбалског колектива.

И да не изоставимо оно што црвено-белу јавност свакако интересује. Као што је на почетку речено сусрет између ЖФК Земун и ЖФК Црвена звезда окончан је поделом бодова – 2:2. Црвено-беле су у два наврата водиле 1:0 и 2:1, у листу стрелаца оба пута се уписала рекордерка нашег клуба по броју постигнутих голова Мирела Тенков у 38. и 70. минуту. Ипак, домаћин је головима за телевизијске шпице Наташе Благојевић у 52. и Лане Чолић у 77. минуту сусрета више него заслужено успевао да сустигне предност наших девојака и да на крају освоји „слађи део колача“, а Црвену звезду већ након првог суперлигашког кола остави у великим проблемима. Треба напоменути да су домаће играчице при вођству нашег клуба од 1:0 затресле мрежу Саре Цетиње, али је погодак судија Јелена Цветковић поништила због игре руком домаће играчице.

Иначе, напоменућемо само да је ЖФК Црвена звезда претходне сезоне истог ривала два пута савладала и то резултатима 7:3 и 5:0, па нека звездашка јавност и по овом параметру сама донесе закључак докле су актуелни клупски властодршци довели овај клуб тако славног имена. Нагласићемо само да у односу на та два наведена сусрета наш клуб је у играчком смислу био слабији „само“ за клупску рекордерку Јовану Стојановић. Мислите о томе…

Оно што је свакако јасно, то је чињеница да у клубу нит’ одговора, нит’ одговорности нема, али као што један челник клуба једном приликом рече, ко смо ми уопште да нама неко даје било какве одговоре. Е па господо, ми смо звездашка јавност, неко ко увече леже и ујутру се буди са мислима на Црвену звезду и та Црвена звезда јесте и биће изнад свега, али нико никада неће бити изнад ње ма колико се заносили.

ЖФК Земун – ЖФК Црвена звезда 2:2 (0:1)
Стрелци: 0:1-М. Тенков 38`, 1:1-Н. Благојевић 52`, 1:2-М. Тенков 70`, 2:2-Л. Чолић 77`
Стадион: ФК БСК у Борчи
Главни судија: Јелена Цветковић
Помоћне судије: Данијела Стојановић; Александра Костић
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић, Ј. Миладиновић, А. Крстић (од 27` Т. Стојаковић, од 75` Т. Ђорђевић), А. Савановић, М. Тенков, Н. Мбапе, Н. Николић, Ј. Аранђеловић, А. Поповић, А. Барјактаровић (од 73` Н. Миловић). Тренер: Бора Радука

У наредном колу ЖФК Црвена звезда гостује екипи земунске Слоге.

Повезане вести

1 comment

Zoky авг 13, 2020 at 08:11

Kakvi odgovori…kakve odgovornosti…od koga ih se očekuje…!!??? Ovca ..i kad se na vrh brega popne…i osvoji ga….nastavlja da BLEJI…!!!!

Reply

Leave a Comment