Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Кешељ: „Детаљно испитати све околности под којима се трагедија догодила“

Марко Кешељ, бивши играч Црвене звезде, а од недавно члан председништва трофејног клуба, задужен за спортска питања, огласио се преко свог Твитер профила по питању смрти Мајкла Оџоа са којим је некада био саиграч.

Том приликом Кешељ је изнео дубоко жаљење због трагичног догађаја и нагласио да морају да се испитају сви детаљи око Оџове смрти.

– „Поводом трагичног губитка нашег доскорашњег саиграча, чији прерани одлазак је свима нама, који смо са њим делили најлепше спортске моменте и успехе јако емотивно пао, тражио сам да будем упознат са његовим медицинским досијеом који је био редовно рађен за време док је био играч ККЦЗ и поводом сазнања да је боловао од вируса Ковид-19 непосредно по напуштању ККЦЗ.

Обдукцијски налаз ће показати тачан узрок смрти, али нама ова велика трагедија остаје опомена да је здравље и опоравак спортиста важнији од било каквог превременог враћања тренажном процесу и потписивању професионалних уговора, у временима тешких здравствених изазова са којима смо сви суочени, поштовање процедуре опоравка мора бити апсолутни приоритет.

Ми њега не можемо вратити, али треба детаљно испитати све околности под којима се ова трагедија догодила како бисмо спречили да се нешто слично догоди младом спортисти какав је био наш Мајк.

То дугујемо њему, његовој породици и свима који су га волели и поштовали“ – каже се у поруци Кешеља.

Повезане вести

Leave a Comment