Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Може ли Звезда да буде носилац и у 3. колу квалификација?

У Ниону је одржан жреб за 1. коло квлафикација за Лигу шампиона, а навијачи Црвене звезде већ иду два корака напред и гледају ка 3. колу које би могло да буде пресудно за јесен у Европи. Није немогуће да шампион Србије буде повлашћен тада при извлачењу куглица.

Црвена звезда ће у првом колу квлафикација за Лигу шампиона као повлашћени тим да дочека Европу из Гибралтара. Наш шампион ће да буде повлашћен и у жребу за друго коло квалфикација који је на програму у понедељак од 12 часова. Предност повлашћеног у жребу Црвена звезда губи у трећем колу, али то није дефинитивно.

Српски шампион је први испод црте када је реч о повлашћеним тимовима у 3. колу квалфикација. То значи да би чета Дејана Станковића могла да буде повлашћена у жребу ако би рецимо један од фаворита “кикснуо” у првом колу квлафикација. Тачније, не сви, већ “тројка” Селтик, Астана или Лудогорец.

Шкоти отпадају, иако су знали у блиској будућности да се “оклизну”, али је исландски Рејкјавик апсолутни аутсајдер у Глазгову. Друга шанса је да Лудогорец испадне у Подгорици, што није немогуће, али није ни реално. Шампион Црне Горе је ипак доста неквалитетнији састав.

Највећа шанса за Звезду је испадање Астане. Тим из Нур Султана гостује шампиону Белорусије Динаму из Бреста. Нимало наивном ривалу. Екипи која у својим редовима има некада фудбалере који су играли у Лиги шампиона Евехена Качеридија и Артема Милевског. Ту је сјајни штопер Кики Габи из Камеруна, али и репрезентативци Белорусије попут Сергеја Кривеца, Микхаила Гордејчука, Павела Савитског и Џјаниса Лотева.

Такође, предност Белоруса би могла да буде та што се у овој земљи ниједног тренутка није прекидало првенство због пандемије коронавируса, док у Казахстану фудбала нема од марта месеца и питање је када ће првенство да се настави. Звезди је потребан један “кикс” ова три фаворита, а погледи ће свакако 18. или 19. августа да буду уперени ка Подгорици и крањем истоку Белорусије, ако се мечеви у овим градовима буду играли.

Наравно, могуће је да ће Селтик, Лудогорец или Астана да испадну у 2. колу, али о томе више када буде одржан жреб у понедељак. Свакако, за Звезду је најважније да прескочи своје прве две препреке, а шта је снађе на трећем степенику, бринуће када о томе буде време.

(извор: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/zvezda-povlascena-u-trecem-kolu-delije-gledaju-ka-brestu-i-podgorici-227195/

Повезане вести

Leave a Comment