Moja Crvena Zvezda
Featured Važne vesti Важно Веслање Најновије Остало

Одлични резултати веслача Црвене звезде на Сребрном језеру

Резултати са данашње изборне регате на Сребрном језеру, где је веслачки тим Црвене звезде постигао одличне резултате у кадетским, јуниорским и сениорским категоријама.
Регата је изборна за састав кадетске и јуниорске репрезентације, за наступ на Првенству Балкана, затим ИИ јуниорска регата за наступ на Европском првенству и И од три трке, за наступ на Европском првенству за сениоре до 23 године.
Репрезентативци Србије у веслању за кадете убедљивим победама, постали су:
* Андрија Јевтић у скифу и у четверцу скул са Василијем Бојнићем, Ђорђем Илићем и Луком Лазићем, који је заменио Виктора Поповића који се пред трку разболео и желимо му брз опоравак;
* Маја Мишљеновић у дубл скулу са Маријом Јаковљевић из В. К. Чуруг.
*Репрезентативци Србије за јуниоре у четверцу скул, другом убедљивом победом постали су Предраг Цветковић, Никола Стеванић, Јован Љуна и Бошко Костић;
*Александар Грбић је постигао одличан резултат у скифу и као другопласирани је оборио лични рекорд и наметнуо се селекторској комисији за ИИИ изборну регату.
*Женска јуниорска комбинована посада, у саставу: Маја Мишљеновић, Марија Јаковљевић (В.К. Чуруг), Николина Ђорђевић (В.К. Палић) и Маша Бугарски (В.К. Партизан) извеслале су одлично време, а како им је данас био први заједнички излазак на воду, ова посада је показала велики потенцијал за наступ на Европском првенству за јуниорке.
*Сениорска посада дубл скула, Славко Савић и Андрија Симеуновић В. К. Галеб), је извеслала одличну И трку, а следе још две трке, где ће се проценити тренутни квалитет екипе.
*Солидан наступ је имала нова кадетска посада четверца без кормилара, у саставу: Томислав Тримчевић, Новак Шаврљуга, Филип Милановић и Никола Љуна, који су заузели друго место, 2 и по секунде иза првопласиране посаде.
*Наше млађе кадеткиње (Мина Петровић, Александра Крстић, Ана Царевић) су оствариле велико искуство за наредна такмичења у трци четвераца скул, са искусном кадеткињом Нином Визи.
*Сви остали наши такмичари су имали велико тркачко искуство у сезони која је због пандемије корона вируса практично без званичних регата и надамо се њиховом убрзаном напредовању до Европског првенства и првенства Србије, за које се сви надамо да ће се одржати.
Честитке веслачком такмичарском тиму Црвене звезде.(извор/фото: Веслачки клуб Црвена звезда)

0 0 vote
Article Rating

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x