Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

Одлични резултати веслача Црвене звезде на Сребрном језеру

Резултати са данашње изборне регате на Сребрном језеру, где је веслачки тим Црвене звезде постигао одличне резултате у кадетским, јуниорским и сениорским категоријама.
Регата је изборна за састав кадетске и јуниорске репрезентације, за наступ на Првенству Балкана, затим ИИ јуниорска регата за наступ на Европском првенству и И од три трке, за наступ на Европском првенству за сениоре до 23 године.
Репрезентативци Србије у веслању за кадете убедљивим победама, постали су:
* Андрија Јевтић у скифу и у четверцу скул са Василијем Бојнићем, Ђорђем Илићем и Луком Лазићем, који је заменио Виктора Поповића који се пред трку разболео и желимо му брз опоравак;
* Маја Мишљеновић у дубл скулу са Маријом Јаковљевић из В. К. Чуруг.
*Репрезентативци Србије за јуниоре у четверцу скул, другом убедљивом победом постали су Предраг Цветковић, Никола Стеванић, Јован Љуна и Бошко Костић;
*Александар Грбић је постигао одличан резултат у скифу и као другопласирани је оборио лични рекорд и наметнуо се селекторској комисији за ИИИ изборну регату.
*Женска јуниорска комбинована посада, у саставу: Маја Мишљеновић, Марија Јаковљевић (В.К. Чуруг), Николина Ђорђевић (В.К. Палић) и Маша Бугарски (В.К. Партизан) извеслале су одлично време, а како им је данас био први заједнички излазак на воду, ова посада је показала велики потенцијал за наступ на Европском првенству за јуниорке.
*Сениорска посада дубл скула, Славко Савић и Андрија Симеуновић В. К. Галеб), је извеслала одличну И трку, а следе још две трке, где ће се проценити тренутни квалитет екипе.
*Солидан наступ је имала нова кадетска посада четверца без кормилара, у саставу: Томислав Тримчевић, Новак Шаврљуга, Филип Милановић и Никола Љуна, који су заузели друго место, 2 и по секунде иза првопласиране посаде.
*Наше млађе кадеткиње (Мина Петровић, Александра Крстић, Ана Царевић) су оствариле велико искуство за наредна такмичења у трци четвераца скул, са искусном кадеткињом Нином Визи.
*Сви остали наши такмичари су имали велико тркачко искуство у сезони која је због пандемије корона вируса практично без званичних регата и надамо се њиховом убрзаном напредовању до Европског првенства и првенства Србије, за које се сви надамо да ће се одржати.
Честитке веслачком такмичарском тиму Црвене звезде.



(извор/фото: Веслачки клуб Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment