Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеј за Звездин трио

Тријумф пулена Дејана Станковића над нишким Радничким од 3:0, био је посебан за тројицу наших фудбалера који су обележили јубилеје у дресу са омиљеном комбинацијом боја. Милан Гајић и Радован Панков су одиграли 30. меч за наш клуб, а Александру Катаију је ово била 70. утакмица у Црвеној звезди.

Гајић је у наш клуб дошао у фебруару 2019. године из француског Бордоа. Бивши млади репрезентативац наше земље је за 18 месеци одиграо 30 мечева у свим такмичењима, како на примарној позицији десног бека, тако и крај леве аут линије. Упркос томе што је по вокацији дефанзивац, успео је да постигне два поготка и да осам пута асистира. На мечу против Радничког је ушао са клупе заменивши Милана Родића у 78. минуту.

Потпис Панкова у јуну 2019. године „отворио“ је летњи прелазни рок Црвене звезде. Стамени Новосађанин је пристигао из нишког Радничког, тако да је против свог бившег клуба имао прилику да обележи јубилеј у Звезди, а додатна симболика је та што је Панков јуче прославио и 25. рођендан. Он је на 30. мечева постигао један погодак и то у завршници претходне сезоне, у тријумфу црвено-белих над Радником из Сурдулице (4:1).

Ово је Александру Катаиу други мандат у Црвеној звезди, а јучерашњим голом против Радничког обележио је јубилеј од 70. утакмица. Кад се узме у обзир какав је учинак остварио за две сезоне у првом мандату, а како је кренуо и сада – није ни чудо што га навијачи толико воле и поштују. У црвено-белом дресу постигао је 32 гола и забележио 16 асистенција, а јуче је са терена испраћен громогласним аплаузима у 78. минуту када је место на терену уступио Николи Крстовићу.

Следећи су Алекса Вукановић и Срђан Бабић који ће већ у следећем колу, у сусрету против Мачве бити у прилици да одиграју 50, односно 80. меч у црвено-белом дресу.

The post Јубилеј за Звездин трио appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Aleksandar. авг 6, 2020 at 20:41

Ogroman aplauz. sa klupe .Stadion je bio prazan. Strasno

Reply

Leave a Comment