Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Раднички Ниш 3:0 (2:0)

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Радничког из Ниша (3:0) у оквиру 2. кола Суперлиге Србије, чиме су остварили још једну победу у уводном делу првенства. Мрежу ривала су погађали Вељко Николић, Срђан Спиридоновић и Александар Катаи.
Црвена звезда – Раднички Ниш 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Николић у 43, Спиридоновић у 45. и Катаи у 76. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Дегенек, Родић (од 78. Гајић), Петровић (од 71. Саного), Николић, Иванић (од 71. Вулић), Спиридоновић, Катаи (од 78.  Крстовић), Томане (од 46. Бен).

Резерве: Поповић, Гајић, Бабић, Јовичић, Саного, Вулић, Бен, Радуловић, Гаврић, Вукановић, Крстовић.

Раднички Ниш: Ристић, Стевановић, Бјеличић, Шљивић (од 82. Дашић), Суботић (од 60. Т. Петровић), Пејовић, Митровић (од 46. Гаврић), Ћирковић, Стоиљковић (од 85. Спасић), Пантелић, Живковић (од 46. Н. Којић).

Резерве: М. Којић, Марковић, Спасић, Н. Којић, Гаврић, Касалица, Милорадовић, Л. Петровић, Т. Петровић, Дашић.

Жути картони: Родић (Црвена звезда), Стевановић, Суботић (Раднички).

Увертиру у меч имали смо у додели признања за Милоша Вулића чији је слободњак против Напретка проглашен за најлепши гол 1. кола Суперлиге Србије.

Мирно, уводно одмеравање снага прекинуо је Катаи ударцем у 2. минуту после продора Гобељића, али се нашао Стевановић поред наше “десетке” и изблокирао ударац, а потом је и Спиридоновић погодио спољни део мреже после добре комбинације на левом боку. Настављали су наши крилни нападачи да задају главобољу противничкој одбрани. Прошао је Катаи по боку у 13. минуту, сјајно одиграо за Спиридоновића који је без оклевања шутирао са неколико метара, али погодио Ћирковића на гол-линији. Комбиновали су Катаи и Гобељић у 19. минуту после слободног ударца, али је наш десни бек снажно шутирао и погодио спољни део мреже са ивице казненог простора. Мало је фалило Панкову да у 26. минуту постигне гол и то на свој 25 рођендан. Центрирао је Катаи из угла, а ударац главом нашег штопера је завршио тик поред стативе.

Показао је луцидност Катаи у 39. минуту када је прихватио лопту од Иванића и издриблао Стевановића, али је дефанзивац Радничког у последњем тренутку успео да изблокира ударац, иако се чинило да ће виртуоуз из Србобрана послати лопту у мрежу. Изгледну шансу имао је и Дегенек у 42. минуту када му је Панков после прекида спустио лопту, али је наш штопер са неколико метара шутирао преко гола. Ипак, бункер гостију је пробијен у 43. минуту од стране Вељка Николића. Прихватио је талентовани везиста лопту на двадесетак метара од гола, шутирао из прве и погодио рашље Ристићевог гола. А где је први – ту је и други. Феноменално је Катаи повукао контру, а онда су Иванић и Спиридоновић искомбиновали као да цео живот играју заједно, након чега је наша летња аквизиција погодила мрежу гола Радничког. Тиме је Спиридоновић наставио голгетерску серију започету још на припремама, након чега су изабраници Дејана Станковића могли мирно да оду на петнаестоминутни одмор.

Атрактивно је покушао Бен на старту другог дела игре, одмах након уласка на терен, али је ипак помоћни судија сигнализирао офсајд, но у сваком случају, лопта је завршила поред стативе. Постигао је Бен погодак у 52. минуту, након што је био највиши у скоку, али се поново нашао у недозвољеној позицији. Био је и разигравачки расположен нападач са Комора, па је у 54.минуту феноменално упослио Иванића који је себи дао прејак фор, што је олакшало посао Ристићу да правовремено истрчи и одбрани ударац. Наставио је Катаи и у другом полувремену да дриблинзима оставља Нишлије без решења. Играо се 57. минут када је феноменалним продором иза себе оставио двојицу играча, али ипак погодио спољни део мреже.

Покушавали су наши фудбалери да ударцима са дистанце изненаде Ристића. Прво је Петровић шутирао у 65, а потом и Спиридоновић у 68. минуту, али су успели дефанзивци гостију оба пута да се нађу на правом месту и блокирају покушаје. Апсолутно је Александар Катаи заслужио да се упише у стрелце на данашњем мечу. Сјајно га је Спиридоновић упослио у казненом простору гостију, а Звездина “десетка” је у 76. минуту послала прецизну лопту у угао и матирала Ристића. Претили су Бен, Крстовић и Саного до последњег звиждука, али је резултат остао идентичан као и онај из прошлог кола, када је Црвена звезда савладала Нови Пазар – 3:0.

Извор: сајт ФК Црвена звезда

 

Повезане вести

10 comments

Горан241969 авг 6, 2020 at 22:26

Добра Звезда, коначно је игра добила на брзини и то је јако лепо за око, игра се брже, флуидније мање се лопта задржава. Спиридоновић ме је јако одушевио, Катаи константан. Фали један права шпиц и требало би мало порадити на одбрани да буде сигурнија…и да противнике мељемо у првих пола сата игре без милости…

Reply
ivan niksic авг 6, 2020 at 13:06

Ako se po jutru dan poznaje, onda ova igra Zvezde na samom pocetku takmicarske sezone (a pocetak je ne tako davno bio i te kako nesiguran i traumatican) obecava. Konacno pojacanja su pogodjena, mada u Katajia ionako nije bilo sumnje kao pojacanje, s tim sto se kao najprijatnije pojacanje nametnuo Spiridonovic koji je ne samo brz i vrslo spreman, nego i konkretan, koristi i lijevu i desnu, daje golove, asistira, okrenut licem golu, prodoran i reklo bi se igrac koji ima osjecaj da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pojacanje u nekom smislu predstavlja i Ivanic koji je za neprepoznati od onog Ivanica iz prethodnog perioda, doduse uz Spirudonovica i Katajia stekao je i on sigurnost i uklopio se dobro za sada u ovaj trio, mada njegova nestalnost, nedostatak cvrstine su cini se i dalje njegove slabosti koje mogu proci u domacoj ligi, ali u evro takmicenjima vrlo tesko. Uz povratak Kange od koga se tek ocekuje da se uklopi u tim i bude kvalitet vise i da digne uz ostale ekipu na vidi nivo, uz njegovo neosporno znanje, dobru tehniku, sigurnu kontrolu lopte, uz nadam se uz kontrolu temperamenta koji je znao da kosta i Zvezdu i njega, kao i manju sebicnost i gnjavazu lopte i pravovremene i lucidne poteze, ova Zvezda naprijed, uz neizostavno, pored ovih igraca, odlicnog centarfora koji moze da ih isprati, moze zaista mnogo sto odavno nije bio slucaj, samo ukoliko se dobro uigraju, sloze i uklope i uz nesebicnost svih u interesu ekipe a ne njihove statistike. Sanogo i Nikolic kao zadnji vezni obecavaju, mada Nikolicu to i nije prirodna i primarna pozicija ali se dobro snalazi i vise djeluje za razliku od Sanoga kao ofanzivni zadnji vezni, sto je i Zvezdi falilo jer su im zadnji vezni obicno vise defanzivni. Ostaje medjutim, makar je takav utisak, pitanje bekovske pozicije, pogotovu desnog beka i dobrog stoperskog tandema koji se iz utakmice u utakmicu za razliku od ofanzivnog dijela ekipe, najvise mijenjao i gdje je najvise bilo rotacija, sto za tako osjetljivu liniju tima mozr da bude izuzetno nezgodno i opasno, ne toliko za domacu ligu, gdje se svi uglavnom brane i ne predstavljaju veliku prijetnju za odbranu, ali za Evropu bi to mogao da bude (veliki) problem, jer ce biti i jakih ili jacih ekipa koje se nece samo braniti vec ce i odlicna, ne dobra, vec odlicna odbrana moguce biti kljuc uspjeha. Sve u svemu, lijep i obecavajuci pocetak, uz dobre uloge i pozicije igraca, vrlo dobar rezultat i sto je najvaznije sve ljepsu i dopadljiviju igru koja podsjeca na onu Zvezdu zbog koje su stadioni i kod kuce i na strani uvijek bili puni. ,Idemo dalje!’

Reply
Dragan авг 7, 2020 at 10:02

Sve si u pravu i uvek pogodiš u metu, pogotovo kada komentarišeš košarkašku crveno-belu familiju… Ali da ne bude baš sve „jednoglasje“, da ne kažem jednoumlje, hajd da kazem nesto o Sanogi. Čitam kako svi pišu da se u njemu vidi iskustvo i tehnička obučenost. I to je tačno. Ali to isto je pokazivao i Kanjas na prvim utakmicama.Isto. Niko ne moze isporiti da se i kod Kanjasa videla očigledna tehnička obučenost, da je iskusan i da igra na „čitanje“…i NIŠTA VIŠE. Kasnije se pokazalo da je on potrošen fudbaler i da je za ozbiljan fudbal na nivou rekreativca. Pa, takav je(napominjem : ZA SADA) i Sanogo. Zna fudbal, ali niti promene ritma, niti energije, niti trčanja, niti zatvara, niti pravi blok ispred našeg šesnaesterca, niti iznosi loptu, čvrst u duelu, ali spor, trom… I takav je bio na ove dve utakmice gde smo bili domaćini, ne preterano opasnim gostima…Opet napominjem: to je utisak o Sanogi za sada! I moram po stoti jubilarni put da se zaprepastim koliko je fascinantno kako Ivanič ima bogovski tretman. Ima onaj metiljavi grobar Ivanić i kod navijača: 20 meseci ga čekamo i vrištimo od oduševljenja kada pošalje jedan centaršut, i jedno dodavanje nakon koga damo gol. A sto izgubi sve duele, sto izgubi 11 lopti, sto ne postoji u defanzivi, sto ne moze da potrči ljudski, sto izadje sam ispred golmana i promaši – to se ćuti. Da je on dao one evro golove kao Nikolić i Vulić – ne bi moglo 20 dana da se živi od hvalospeva tom metiljavku, a Vulića i Nikolića( takođe fascinacija koliko su ta dva momka potcenjena) niko i ne piminje! To sto igraju Ivanić i Tomane, mogli bi da odigraju i dva kadeta od 15 godina. Učinak bi bio isti…Raspisah se…

Reply
ZIKI авг 6, 2020 at 12:29

Погођена су сва три појачања!Извињавам се Спиридоновићу ,био сам скептичан,али момак је уњео енергију у клуб,и показује на сваком мечу да је заслужио звездин дрес,такође се поправља и Иванић(требаће му чврстине у јачим утакмицама).Само да их здравље послужи јер било ко ако се не дај Боже повриједи у навалном реду у проблему смо.Ја би ипак још једно довео појачање за сваки случај,играча ,брзоог са искуством и наравно нападача

Reply
Dragan авг 6, 2020 at 18:28

Ivanic se popravlja!? Dodao jednu loptu i uputio jedan centarsut, i promasio šansu koju ne bi ni petlić Zvezde! Defanzivno ne postoji. A Spudi je stvarno ekstra prijatno iznenađenje!!!

Reply
Yugoslav112 авг 6, 2020 at 00:49

Ovog malog krstovica pod hitno u startnu postavu.Decko vise uradioza 10 min od tomanea za ceo mec

Reply
vladimir1994 авг 5, 2020 at 22:38

Mnogo brze i lepse igramo nego kod Miloja. Spiridonovic i Katai prave osetnu razliku, Ivanic napreduje. Sa Kangom cemo biti jos bolji. Fali jedan spic koji ce ispratiti kvalitetom tih igraca. Ako ne mozemo da dovedemo kvalitetnog, onda najbolje da Krstovic dobije sansu. Pozadi Gajic definitivno bolja opcija od Gobelje, a lepo bi dosla zamena Rodicu koji ne ume da centrira

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 5, 2020 at 22:28

SVE POHVALE..KAD JE NEŠTO LEPO ONDA JE LEPO..BRŽA IGRA,BRZI PAS I TO JE LEPO ZA OKO

Reply
Dragan авг 6, 2020 at 00:08

Odlično. Damo da se nekako otarasimo Tomanea i Ivanića…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 6, 2020 at 00:20

SLAZEM SE BRATE..TOMANE JE DECKO NESPOSOBAN ZA FUDBAL..PROMASAJ DECENIJE KAO I IVANIĆ,VUKANOVIC,PAVKOV,BEN

Reply

Leave a Comment