Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Буџет Црвене звезде је убедљиво најмањи у Евролиги“

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић говорио је за медије о финансијском статусу клуба са Малог Калемегдана.

У понедељак су одржане седнице Скупштине и Председништва КК Црвена звезда мтс, где објавио и буџет за наредну сезону овог клуба који ће износити пет милиона евра, што је за 30 одсто мање у односу на претходну календарску годину.

– „Буџет Црвене звезде за наредну сезону износиће пет милиона евра нето. Биће, дакле, 30 одсто мањи у поређењу са претходном такмичарском годином. Нама су приходи од продатих сезонских карата имали удела од неких 25 до 30 посто у буџетима за претходну сезону. Због пандемије вируса корона то у наредној сезони очигледно неће бити могуће“ – рекао је Човић

Доласком Саше Обрадовића на место тренера, Звезда је током лета ангажовала неколицину играча попут Корија Волдена, Џордана Лојда, Марка Симоновића, Лендрија Ннока, Ленгстона Хола, Дуопа Рита, а враћен је и Алекса Раданов.

– „Црвена звезда је навикла са послује и остварује резултате са буџетом који је убедљиво најмањи у Евролиги. Без обзира на све приче и спинове које слушамо годинама да су нам буџети 15, 14 или 11 милиона евра. Ми буџет формирамо према реалним могућностима и околностима, али транспарентно, јер Евролига није организација која трпи и дозвољава импровизације. На том плану тражи јасно и документовано пословање“ – истакао је председник Црвене звезде.

Први човек црвено-белих је такође открио колико ће шампион АБА лиге моћи да потроши на плате играча у предстојећој сезони.

– „Говоримо о препоруци Евролиге коју је Црвена звезда поштовала и поштоваће у будућности. Отприлике, три милиона евра трошиће се на плате играча у наредној сезони, међу којима ће највећа бити 400.000 долара, тачније између 350.000 и 400.000 хиљада, а најмања 70.000 евра, односно између 50 и 70“ – подвукао је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment