Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Станојев прешао у ТСЦ

Дефинитивно је познато у ком клубу ће наставити каријеру Југ Станојев. Велико интересовање владало је из Сарајева, али је Звезин ђак и доскорашњи члан Графичара, потписао трогодишњи уговор са ТСЦ-ом из Бачке Тополе, сазнаје „Mozzartsport“.

Крилни фудбалер важио је за једног од најталентованијих изданака чувене „класе 1999.“. Играо је у генерацији са браћом Илић, Алексом Терзићем и Дејаном Јовељићем, али није успео да се избори за адекватну минутажу. Момак који је у Звезду дошао из Војводине – пре тога играо у Хајдуку из Куле – био је на неколико припрема са првим тимом. Међутим, није задобио поверење Владана Милојевића и Дејана Станковића.

И поред тога био је у последње две сезоне један од најбољих играча Графичара. Кумовао је високом пласману „Љубичастих“ у Првој лиги Србије са седам голова и пет асистенција…

Довољно да привуче пажњу људи из ТСЦ-а, који ће моћи да га користе и као бонус играча. И поред тога што је имао важећи уговор са Звездом до 2022. године, Станојев је Маракану напустио без обештећења, али уз одређене услове. Црвена звезда је договорила симболичну повратну клаузулу, у случају да се Станојев играма у Бачкој Топли наметне као озбиљна опција за повратак на Маракану. На овакав корак одговорни са Маракане су се одлучили како им се не би поновио случај Срнић. Звезда га је пустила, а потом морала да плати Чукаричком 350.000 евра.

Такође, у случају да Станојев из ТСЦ-а оде у иностранство Црвеној звезди ће припасти половина обештећења.

Повезане вести

Leave a Comment