Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Раднички Ниш

Фудбалери Црвене звезде у другом колу Суперлиге Србије дочекују екипу Радничког из Ниша, сутра 5. августа на стадиону “Рајко Митић” од 19 часова.

Изабраници Дејана Станковића после успешног старта нове сезоне и трујумфа над Новим Пазаром (3:0) окрећу се новим изазовима. Први међу њима је тим из Ниша који је такође остварио победу резултатом 3:0 у првом колу против Металца.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 114 утакмица против Радничког из Ниша. Тријумфовали смо 75 пута, 22 утакмице су завршене нерешеним резултатом, док је 17 пута Раднички излазио као победник уз укупну гол разлику од 235:85 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 18. новембра 1951. године када је Црвена звезда савладала „Мераклије“ резултатом 2:0.

Последњи дуел одигран 23. новембра прошле сезоне, између београдских црвено-белих и Нишлија завршио се победом тима Владана Милојевића резултатом 2:0, а голове за наш тим постигли су Алекса Вукановић и Ел Фарду Бен.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ НИШ

Директан пренос утакмице против “Мераклија” можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је очекивања пред меч другог кола Суперлиге Србије у којем ће црвено-бели дочекати екипу Радничког из Ниша у среду од 19 часова.

Видели смо и против Металца да Раднички игра заиста добро. Спремни смо за надигравање са њима, без обзира у ком ће саставу изаћи на терен. Ми ћемо играти нашу игру и идемо на још једну победу у првенству. Сигурно ће бити ротација у нашој екипи. Припреме смо започели 11. јула и неизбежно је да играчи осећају умор. После одрађеног лаганог јутарњег тренинга, видећемо како се играчи осећају и којих 11 ће се наћи на терену – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Радничког знатно је променила тим од прошле сезоне. Тим Радослава Батака појачали су бројни фудбалери, како искусни тако и они млађи. На голу је искусни Боривоје Ристић, а испред њега играчи попут Аксентијевића, Летића и Жарка Марковића који важе за прекаљене суперлигашке фудбалере. У везном реду “конце” држе Душан Пантелић и Александар Пејовић, а по крилу играју бивши фудбалер Црвене звезде Ненад Гаврић као и млада нада Радничког Стефан Митровић. У самом шпицу напада је вођа тима из Ниша, искусни Немања Којић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Лазар Лукић из Београда. Помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда, 4. август:

Инђија – Вождовац од 17 часова;
Нови Пазар – Партизан од 17 часова;
Бачка – Спартак од 19 часова;
Јавор – Напредак од 19 часова;
Металац – Мачва од 19 часова;
Рад – ТСЦ од 19 часова;
Радник – Младост од 19 часова;
Златибор – Пролетер од 19 часова;
Војводина – Чукарички од 21 час.

The post У сусрет противнику – Раднички Ниш appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment