Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Бен “ноћна мора” Радничког из Ниша

Изабраници Дејана Станковића у среду од 19 часова дочекују екипу Радничког из Ниша у оквиру 2. кола Суперлиге Србије. Овај меч, по неписаном правилу, могао би да обележи Ел Фарду Бен, који је до сада показао да је веома расположен када су дуели са Нишлијама у питању.

Откако је 12. јануара 2018. године стигао у редове Црвене звезде Ел Фарду Бен одиграо је 87 утакмица на којима је постигао 47 поготака. У националном шампионату забележио је 59 наступа и постигао 38 поготака уз 17 асистенција, а против бројних суперлигашких тимова је веома расположен.

Управо је таква ситуација са екипом Радничког из Ниша. У претходних шест дуела против тима са југа Србије, колико их је било откако је Бен у Звезди, на свим мечевима Звездин офанзивац био је стрелац. Први пут се то десило у Нишу 21. априла 2018. године када је левом ногом, на асистенцију Пешића, Бен постигао трећи гол у победи црвено-белих од 3:1. Такође, Звездин офанзивац је уписао и асистенцију за први гол на овом мечу.

После тога, на сваком следећем Бен је био протагониста тријумфа над Нишлијама. У наредном мечу постигао је погодак из једанаестерца за 2:0 на Маракани, да би потом у ремију у Нишу постигао гол за 2:2 у врло тешкој утакмици. У сезони 2018/19 одиграли смо и трећи меч у првенству против Радничког. Тада је било 3:0 за наш тим, а Бен је уписао погодак и асистенцију. Прошле сезоне у обе утакмице против “Реала из Ниша” Звезда је забележила победе од 2:0, а Ел Фарду Бен је поново блистао. Постигао је погодак у оба дуела и тако продужио низ.

Постоје још занимљивости везаних за Бена и суперлигашке тимове. Репрезентативац Коморских острва посебно је расположен против Војводине (четири утакмице, пет голова), Мачве (пет утакмица, пет голова), Вождовца (пет утакмица, четири гола), Чукарички (пет утакмица, три гола), Спартака (три утакмице, три гола), Радника (два утакмице, три гола).

Верујемо да ће Ел Фарду Бен наставити низ голова и успеха против Радничког и у среду од 19 часова.

The post Бен “ноћна мора” Радничког из Ниша appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment