Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуМлађе категоријеНајновијеФудбал

Мијатовић режирао преокрет кадета

Почели су кадети Црвене звезде сезону на најбољи могући начин, јер су у оквиру 1. кола савладали екипу Спартака 3:1, упркос томе што су имали гол заостатка на полувремену. Радост Срђану Стојчевском у два наврата донео је капитен Јован Мијатовић, а дебитантски погодак у нашем клубу постигао је Матеја Радоњић.

Кадетска лига Србије: Црвена звезда – Спартак 3:1 (0:1)

Стрелци: Радоњић у 47, Мијатовић у 49. и 60 (из једанаестерца), Маљукан у 27. минуту за Спартак.
Црвена звезда: Маринковић, Митић, Лековић, Вукичевић, Стојсављевић, Видојевић (од 46. Ђурић), Шљивић (од 46. Марић), Лолић (од 46. Радоњић), Мијатовић (од 65. Миладиновић), Николашевић, Ракић (од 65. Бубањ).
Спартак: Дулић, Јанковић, Десница, Грујић, Радуловић, Милетић, Коларевић, Симин (од 65. Броња), Маљукан, Копуновић (од 65. Бекић), Арсенин (од 65. Станић).
Жути картони: Ђурић (Црвена звезда), Јанковић (Спартак).

Ушли су офанзивно у меч пулени Срђана Стојчевског, док су гости поставили висок блок и одбијали нападе нашег тима. Прошао је Ракић у 14. минуту по десном боку и одиграо повратну лопту за Николашевића чији шут са десетак метара одлази поред гола. Ипак, до предности су дошли гости у 27. минуту када је Маљукан искористио сјајан пас у простор и послао лопту иза леђа Маринковића.

Тражили су брз одговор домаћи, а центаршут Николашевића из корнера је захватио Ракић, међутим послао лопту поред стативе. Могао је и Мијатовић у 31. и 35. минуту у два наврата после соло-продора да матира Дулића, али се на одмор отишло са негативним резултатом.

Два минута је требало Матеји Радоњићу да постигне првенац у дресу Црвене звезде, али велике заслуге за гол иду капитену Мијатовићу који је нанизао читаву одбрану Спартака и уз помоћ Ђурића послао лопту талентованом Нишлији који прецизно гађа угао и поравнава резултат.

Управо је Мијатовић био виновник преокрета јер је и у 49. минуту сјајно пробио по десном боку и снажним ударцем послао лопту кроз ноге голмана Дулића. Све је у другом делу игре било у знаку црвено-белих, па је Николашевић у 60. минуту непрописно заустављен, а одговорност је преузео капитен Мијатовић, послао лопту у једну, а голмана у другу страну.

Прошао је Миладиновић у 73. минуту као стрела по левом беку, али је Дулић успео да одбрани. Истакао се и Маринковић на другој страни када је Маљукан сјајно шутирао, али је голман рођен 2005. године феноменалном парадом зауставио ударац. До краја меча су могли и Миладиновић и Николашевић да се упишу у стрелце, али им је недостајало више среће у завршници.

Мирно су изабраници Срђана Стојчевског привели утакмицу крају, а друго полувреме је путоказ како његови пулени треба да играју у наставку такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment