Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеФудбал

Рутински одиграна премијера

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ ПАЗАР 3:0 (2:0)

 

Нови играчи, нове филозофије у игри, нови дресови, а стари циљеви. Црвена звезда је успешно положила први испит у новој сезони лако савладавши повратника у Суперлигу, екипу Новог Пазара. Резултат је био 3:0, а стрелци за наш тим били су Спиридоновић, Иванић и Вулић.

Првенство је почело. Црвена звезда је у њега ушла са истим амбицијама као и сваке године: освајање домаћих трофеја и групна фаза једног европског такмичења. Иако је прелазни рок почео тихо и нечујно, две атомске бомбе одјекнуле су не тако давно са стадиона Рајко Митић – у наш клуб вратили су се Катаи и Канга, па су тако и све наше жеље постале још реалније. На жалост гледалаца крај малих екрана, једног од ова два мајстора нисмо били у прилици да гледамо на летњој премијери, али смо свакако могли да видимо макар костур замисли Дејана Станковића и оно што бисмо могли очекивати од Звездине игре у новој сезони.

Због правила о два играча испод 21 године, у саставу Црвене звезде видели смо Николића и Ераковића. Вељку је друштво на центру правио коначно опорављени Саного, док су испред њих деловали новајлија Спиридоновић, повратник Катаи, као и препорођени Мирко Иванић. Наду да ће поправити салдо свих голгетера, Станковић је поверио Португалцу Томанеу. Што се дефанзиве тиче, Милан Гајић полако али сигурно истискује Марка Гобељића из прве поставе, док је своју прилику поред Ераковића добио и Панков. Што се састава гостију тиче, вредно је истаћи да су у формацију уврстили три класична штопера, па је јасно било да је њихова примарна жеља била да сачувају мрежу.

Пред почетак меча, минутом ћутања одата је пошта недавно преминулом селектору репрезентације, Илији Петковићу, као и Владимиру Булатовићу, дугогодишњем председнику Суперлиге.

Звезда је, разуме се, кренула офанзивно. Са одбраном зелених „мучила“ се тек нешто више од пет минута, па је већ у осмом на семафору стајало 1:0. Катаи је маестрално прошао по левој страни, протуривши лопту кроз ноге једном од дефанзиваца гостију, па потом и „на тацни“ упослио Спиридоновића коме није било тешко да затресе небрањену мрежу.

Оно што је урадио катаи у осмом, покушао је и Спиридоновић у 12. минуту. Мало се спетљао, лопту покупио Родић, а напослетку одбитак долази до Томанеа. Португалац се врхунски заградио, обрнуо двојицу играча Пазараца, и када се очекивала лагана егзекуција био је повучен са леђа и дилеме није било. Пенал. Огромно поверење Дејана Станковића још једном је оправдао Иванић, па је већ у 13. минуту удвостручио Звездину предност.
Два минута касније, поново продор и центаршут Спиридоновића, још једном се истакао Томане ударцем главом, али овај пут преко гола.

Петнаест минута апсолутне демонстрације моћи нашег, односно дефанзивне немоћи гостујућег тима. Све о чему се у тим тренуцима размишљало је са колико ће се погодака у мрежи Пазарци вратити у Рашку.

Ипак, моменти непажње скупо могу да коштају. Један такав догодио се већ у 19. минуту када је наша предност лако могла бити преполовљена. Из зоне одбране дубинску лопту послао је Ковачевић, Томић је сјајно прихватио, похитао ка Борјану, савладао га, али се лопта од стативе одбила у гол аут. Позвала је та прилика гостију на опрез нашу одбрану.

На стопостотну шансу, Звезда узвраћа истом мером. Маестралну лопту у простор послао је Вељко Николић ка Иванићу, коме је само делић секунде недостајао да заобиђе правовремено истрчалог Дробњака. Након што се лопта одбила о голмана, покупио је Катаи, и уместо да шутира, неуспешно је и он покушао да обиђе чувара мреже гостију. Поново се одбила лопта, овај пут ка Иванићу који главом лобује све играче, али лопта одлази који метар поред гола.

Нову врхунску акцију нашег тима видели смо у 25. минуту. Саного у шеснаестерац за Спиридоновића који је само такао лопту и идеално упослио Катаија. Звездина десетка „боцнула“ је лопту, која пребацује Дробњака, али не и последњег играча одбране Новог Пазара који спречава сигуран погодак.

Двадесетдевети минут донео је луцидан потез Секу Саногоа. Након корнера веома запаженог Спиридоновића, тамнопути везиста мајсторски је покушао петом, али је лопта погодила само спољни део мреже.

Пар речи о нашој игри из првих пола сата – брзо, прецизно, атрактивно. Јасно да противник није баш најмеродавнији, али свакако одличних тридесет минута Црвене звезде.

Након тог периода се мало и стало на лопту. Звезда је држала конце игре, али без конкретности. Ипак, у 35. минуту, након центаршута Николића, Катаи је ухватио „на спавању“ одбрану зелених, па је атрактивним полуволејем прописно намучио Дробњака. А тај покушај Катаија уједно је било и последње узбуђење у првом делу игре. Повукли су ручну црвено-бели, томе је допринела и консолидација дефанзиве гостујућег тима.

Све у свему, видели смо тридесет минута доброг темпа, доброг комбиновања, прилика и голова. Потом и петнаестак минута „одмора“ пре судијског звиждука. Посед лопте апсолутно је био на нашој страни, али је очигледно да наш тим по овој врућини није желео пошто-пото да кидише ка голу.

Због мањих проблема са повредом, Александар Катаи није играо у наставку, а њега је заменио Милош Вулић. Са друге стране у игру је ушао Хаџибулић уместо Ресића.

Како је Звезда завршила прво, тако је почела и друго полувреме: мирно, диктирајући темпо. Тек у осмом минуту наставка видели смо први покушај, и то Вулића с дистанце. Није било лако Дробњаку, који ипак успева да одбије лопту. Чекала је Звезда да гости крену офанзивније, али они као да су чували и тих 0:2. У 61. минуту, свој шут опробао је и Иванић. Два солидна покушаја ван казненог пропуста били су све што смо видели у првих 15 минута другог дела игре. Ни два минута касније Звезда није одступила од сличне тактике – по други пут опробао се Вулић, иако је имао слободног Томанеа у далеко изгледнијој ситуацији.

Само мало је Звезда дала гас, и након неколико покушаја у 64. минуту створила и прву праву прилику. Одлично се заградио и ослободио чувара Гајић на десној страни, снажно шутирао, али добро је био постављен Дробњак.

Освежио је средину терена Дејан Станковић у 66. минуту. Уместо Санога и Иванића, на терен су крочили Јовичић и Бен. Сада је Спиридоновић отишао на леву страну, док је Бен деловао десно. На те измене истом мером одговорио је и Колашинац увођењем Куртија и Влајковића уместо Делимеђца и Кецапа.

Одличан шут упутио је и Спиридоновић и то са огромне удаљености у 70. минуту, али је још једном Дробњак био на висини задатка. Што је могао данас да одбрани – одбранио је.

Цело друго полувреме лопту у поседу држао је наш тим. Гости готово да ни по два паса нису могли да размене даље од дефанзивне зоне. Није ни нама тај посед много тога конкретног донео – неколико шутева са дистанце, једну солидну прилику Гајића и то је мање више било све до последњих петнаест минута сусрета. Свакако, такво одвијање ситуацију јесте ишло нама на руку због сигурне предности, али је чињеница и да је армија Звездиних навијача очекивала више после експресних 2:0.

Када није могло из игре, могло је из прекида. Најлепши моменат на мечу видели смо у 82. минуту, када је Вулић благо искоса са леве стране веома добрим фелшом оставио Дробњака укопаног за 3:0. Том слободном ударцу претходило је обарање Спиридоновића.

Недуго потом, наш тим пропушта можда и највећу прилику на мечу. Николић шаље још једну сјајну лопту ка нападачима, Бен се још боље ослободио чувара, али, када је деловало да ће лако савладати голмана, овај му је ушао у шут и спречио четврти погодак за наш тим.
Вулић се није заустављао са шутевима, још једну „бомбу“ видели смо у 86. минуту. Бацио се Дробњак колико је могао, али на његову срећу лопта завршава поред десне стативе. Ако је неко максимално искористио своје минуте, онда је то Милош Вулић, који је показао каквим ударцем располаже током читавих 45 минута. Постигао је један, а није био далеко од тога да постигне бар још један гол са дистанце.

Тридесетак минута апсолутне доминације, па неких 45 минута „застоја“, да би на крају наш тим додао гас и ставио тачку на прву овосезонску победу. Имамо чиме да будемо задовољни; новајлије су се одмах показале, виде се обриси брзе и конкретне игре. Све што су гости урадили јесте погађање стативе у 19. минуту, па је тако Милан Борјан остао неоцењен. Оно што наша публика не воли, јесте обарање темпа и „привођење посла крају“, посебно након фуриозног старта против, руку на срце, недораслог противника. Чекали смо прилику из контранапада и нисмо је дочекали. Покушавали смо ударцима са дистанце, па је напослетку то и уродило плодом, додуше након прекида. Све у свему, три поготка за прва три бода, а можемо очекивати све бољу игру наших изабраника.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Бојан Николић. Помоћници: Ненад Курчубић и Марко Димитријевић. Жути картони: Курдић (Нови Пазар) Црвени картони:  Стрелци: 1:0 Спиридоновић (8. минут), 2:0 Иванић (13. минут), 3:0 Вулић (82. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић (од 75. Вукановић), Панков, Ераковић, Родић, Николић, Саного (од 66. Јовичић), Спиридоновић, Иванић (од 66. Бен), Катаи (од 46. Вулић), Томане (од 75. Вукановић). Тренер: Дејан Станковић

Нови Пазар: Дробњак, Ковачевић, Курдић, Делимеђац (од 67. Влајковић), Маринковић, Вукајловић, Недељковић, Кецап (од 67. Курти), Дацић (од 33. Драгутиновић), Ресић (од 46. Хаџибулић), Томић. Тренер: Кенан Колашинац

 

Повезане вести

15 comments

sanogo boys авг 2, 2020 at 19:34

krvavi ,mars sa ovog portala keru jedan grobarski!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 3, 2020 at 20:56

SIKI GA NAŠMRKANI

Reply
Delije Sever Ns авг 1, 2020 at 23:04

„Krvavi“…ODJEBI“…Mamicu ti jareću“…Deki kad krenete da meljete onda nastavite da date 4,5 golova a ne da stanete.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 3, 2020 at 14:43

ajde s.isaj ga klošarčino glodarska

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 3, 2020 at 14:45

dva puta ti mamicu jarecu

Reply
ZIKI авг 1, 2020 at 22:55

Европа ће бити право мјерило квалитета екипе.Прибојавам се реално првих мечева квалификација и биће реално да уђемо у Лигу европе јер и када би ушли у Лигу шампиона ако неби довели трии топ појачања прошли би као и јесенац,поправљали гол разлику.Могли смо добити Олимпиакоас да сммо иимали квалитетнијег играча одбране и да се Родић није повриједио.Волио би уз нападача и одбранбеног да нас појачава Филимп Ђуричић.Знам да је скуп ,али стремимо трећем улазку у Лигу шампиона.Нека ми неко објасни да ли би његовим квалитетом добили на брзини,јер реално не можеш у Европи играти с двојицом,тројицом брзих играча

Reply
deki авг 1, 2020 at 22:45

Bravo za Zvezdu .Plasim se da se sprema velika kradja u srpskom fudbalu , Napretku su ukradena 3 boda i poklonjena Partizanu , da li je ovo najava neregularne lige ,Grujicu dozivotno zabraniti da sudi u srpskom fudbalu.

Reply
ZOKI авг 1, 2020 at 22:01

BRAVO

Reply
MILOS RANKOVIC авг 1, 2020 at 22:00

PO MOM MISLJENJU DOBRO JE, ALI OVO ZA EVROPU JE PRESLABO,PRVO OVA LIGA JE SMESNA,BACKA,NOVI PAZAR,RAD,METALAC,ZLATIBOR STA JE OVO DA SE VISE PUTUJE,DRUGO VEC NA POCETKU PRVESTVA SE VIDI DA CE SE groblje GURATI DA BUDE SAMPION,OVO JE BRE SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA U KRUSEVCU,NERAZUMEM OVE IGRACE STO UDJU U DRUGOM POLUVREMENU,NJIH PET UDJU I UMESTO DA DIGNU NIVO IGRE ONI SPUSTE,SANOGO VRHUNSKI IGRAC SAMO SNAGE DA NABACI JOS,KATAI ODLICAN,SPIRIDONOVIC ODLICAN,ERAKOVIC I PANKOV NEULIVAJU SIGURNOST U ODBRANI,RODIC VECERAS KLIZANJE,SUTIRANJE LOPTI U AUT UZAS,BICE BOLJE

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2020 at 21:51

A STA ĆEMO SA 45MIL€ DUGA..OD PREKO 100MIL VRAĆEMO SAM 3..KUDA LJUDI SVE OVO VODI..NI BAYERN NEMA 30 IGRACA NA SPISKU A DOKTOR SE RASIPA ZA BALVAN IGRACE KOJI SEDE U POBLIKU..TO RADI SAMO NENORMALAN DOKTOR ALI OBJASNJENJA NEMA ZA DUGOVE..I REVIZOR REKAO DA NEMAMO NIKAKVE ŠANSE DA TO VRATIMO..ZNAČI KAO STO SAM REKAO PROSLE GODINE SLEDI NAM KATANAC..SA JEDNIM POLUIGRACEM KATAIEM I 29 TARABA MI SMO SAMO BOLJI OD NOVOG PAZARA

Reply
deki авг 2, 2020 at 12:37

Nije 45 nego po poslednjem izvestaju revizorske kuce 32 miliona , a mozda nije ni toliko kada se pogledaju sve stavke.To je ipak bolje nego 50 mil. koliko je bilo pre 4 godine.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 2, 2020 at 13:35

A STA JE SA 13MIL KOJI SU NENAPLATIVI..PA REVIZOR NIJE LUD KAD JE REKAO DA NE VERUJE DA ZVEZDA MOZE DA OPSTANE

Reply
Dragan авг 2, 2020 at 12:49

Krvavi, kako ti se čini Sanogo? Ali, iskreno

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 2, 2020 at 13:33

PA ZA SAD JE SOLIDAN..IMA PRECIZAN PAS I MIRNOCU I OD NJEGA OCEKUJEM JOS VECI NAPREDAK..U SVAKOM SLUCAJU JE ZA PETROVICA,JOVANCU,VULICA,JOVICICA DOKTOR FUDBALA..PA ZAMISLI U EVROPI SA SNAZNIM ČAMUGAMA DA SE NOSI PETROVIC ILI VULIĆ KAD SU ONI JADNI EM NEZNALICE EM NEMAJU SNAGE NI BRZINE ZA 12MIN..TAKO DA JE ON PO MENI ZA SADA PORED KATAIA JEDINI KOJI NESTO VREDI..A OSTALIH 28 IZUZEV GOLMANA NE VREDI TROSITI VREME..POZ BRATE

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2020 at 21:47

HAHAA..ČUJ RUTINSKI… PA MI SMO DVE NULE A PZARCI 5 NULE

Reply

Leave a Comment