Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци и кадети спремни за сезону

Две најстарије јуниорске селекције Црвене звезде ће у недељу започети нову такмичарску годину, а први ривал на том путу, у обе старосне категорије, биће суботички Спартак.

Омладинце Црвене звезде предводиће Марко Неђић, који је прошле сезоне са дечацима рођеним 2003. године освојио Кадетску лигу Србије, а први у низу изазова их очекује у недељу од 19 часова на теренима иза југа Маракане. Окосница тима је остала, промена нема, а талентовани стручњак тврди да ће његови ученици и ове сезоне играти „на гол више“.

Очекивања у Звезди су увек велика. Бићемо најмлађа екипа у лиги и то је мотив, али и изазов више. Сматрамо да деца треба да играју против старијих, јер имају квалитет за то. Што се меча против Спартака тиче, ми смо екипа која кроз игру ствара шансе и која увек иде на гол више, тако је на свакој утакмици и нећемо одустати од тога ни у недељу – истиче Неђић.

Као примарни циљ и даље поставља развој играча и фабриковање фудбалера за први тим.

Циљ је да што више играча из ове генерације добије шансу у првом тиму. Мислим да их има поприлично, а на нама је да их што више припремимо за сениорски фудбал, кроз техничко-тактичке захтеве и задатке који ће се од њих тражити у будућности – истиче Неђић.

Што се наших кадета тиче, то ће бити две спојене генерације 2004. и 2005. које је пре два месеца преузео Срђан Стојчевски, стручњак који је познат по квалитетном раду са младим фудбалерима. У првом колу, црвено-бели кадети дочекаће Спартак, а меч је на програму у недељу од 17 часова.

Прва утакмица је увек незгодна, али ми смо имали 12 недеља квалитетних припрема и верујем да ћемо демонстрирати да победе које смо остваривали у контролним мечевима нису случајност. Наравно, очекујем и да покажемо да све што радимо на тренинзима можемо да пренесемо на утакмицу. Сам меч ће бити психолошки тежак, Спартак је борбена екипа, али верујем у тријумф – тврди Стојчевски.

Као циљеве, усаглашава се са колегом Неђићем и истиче да је примарни развојног карактера.

Потенцираћемо формирање играча за сениорски тим Црвене звезде. Не смемо да заборавимо чињеницу да смо најмлађи, али сматрам, и најталентованији у лиги. Имамо обавезу да дамо максимум и да идемо на победу у сваком мечу, а ако тако буде, и ако игре буду на нивоу, мислим да можемо да поновимо прошлогодишњи успех и освојимо Кадетску лигу Србије – подвлачи Стојчевски у чијем тиму ће се наћи и два нова лица – Матеја Радоњић и Стефан Миладиновић, момци рођени 2005. године који су стигли из нишког Реала у наш клуб.

Пренос оба меча биће на јутјуб каналу „Звезда Кидс“.

The post Омладинци и кадети спремни за сезону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment