Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Канга поново у Звезди

Нови-стари фудбалер Црвене звезде је Гелор Канга, везиста који је у претходном мандату у дресу нашег клуба доносио велику радост свима којима је црвено-бела боја у срцу. Везиста из Габона је парафирао трогодишњи уговор и није могао да сакрије осмех поводом повратка у Београд.

Задовољан сам што сам поново ту. Вратио сам се због добрих односа са људима из клуба, као и због амбиција које су ми наговестили при разговорима. Трудићу се да допринесем што више могу. Познати су ми сви циљеви које са собом носи дрес Црвене звезде, а мислим да моје искуство може да буде важан фактор на путу до њиховог остваривања. Спреман сам – истакао је Канга.

Везисту рођеног 1990. године тек очекује детаљно упознавање са стручним штабом и саиграчима.

Нисам имао много прилике да разговарам са Станковићем, с обзиром да сам тек јуче дошао. Као играч, остваривао је велике резултате и успехе, а као тренер, чини се да би то могао да понови. Имаћемо прилику да се боље упознамо. Што се екипе тиче, имамо доста младих играча. Надам се да ћемо кроз добар рад успети да остваримо резултате и испунимо циљеве, а то су титула и пласман у групну фазу европског такмичења – подвлачи Канга.

Срећан због Кангиног повратка у Црвену звезду је и спортски директор Митар Мркела.

Кангу нема потребе посебно представљати, сви га добро знате. Код нас је имао две сјајне сезоне, а одлучили смо да га вратимо због карактера и способности да преузме одговорност на себе кад је најтеже и најважније. Надам се да ће и у другом мандату у Београду имати толико успеха – истиче Мркела.

Гелор Канга је рођен 1. септембра 1990. године у Ојему. У матичном Габону, чији је стандардни репрезентативац, променио је три клуба – Мангаспорт, Мисиле и Мунана, у којима је био и више него успешан, па је уследио одлазак у Русију. Тамо је појачао Ростов за који је на 82 меча постигао осам погодака и забележио 14 асистенција, након чега долази у редове нашег клуба. Испоставиће се да је 1. јул 2016. године био велики дан за Црвене звезде, јер је Канга тада постао наш нови члан. За годину и по дана, на 59 мечева постигао је 13 голова и забележио 21 асистенцију, а његов погодак против Краснодара проглашен је за најлепши од стране Звездаша у претходној деценији. Уследио је одлазак у прашку Спарту за коју је на 81 утакмици постигао 31 погодак и забележио 16 асистенција, а управо одатле се враћа у црвено-бели дрес.

Канга је задужио дрес са бројем 8.

The post Канга поново у Звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment