Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Састави омладинаца и кадета

Две најстарије јуниорске селекције Црвене звезде, као и нашег развојног тима Графичара, кренуће за викенд у нову сезону.

Омладинци Црвене звезде ће у недељу од 19 часова дочекати Спартак на теренима иза југа Маракане, док ће црвено-бели кадети истог дана дочекати такође тим из Суботице, али од 17 сати.

У тиму Марка Неђића нема великих промена што се тиче састава, уз то је читав тим састављен од фудбалера рођених 2003. године, са једним старијим – Никола Пантић и млађим – Марко Лазетић, момком који је заједно са Марком Ћопићем био део припрема првог тима. Наше бисере очекује и учешће у Лиги шампиона за младе, тако да је пред Неђићем много посла. Капитенску траку око руке носиће штопер Андреј Ђурић, а таленти попут Николе Станковића, Уроша Бранковића и браће Митуљикић имаће прилику да на још “већој” сцени покажу потенцијал који поседују.

Кадети су састављени претежно од дечака рођених 2005. године, уз неколицину годину дана старијих, што је радикалан рез и што ће довести до тога да та селекција буде убедљиво најмлађа у лиги. Нови тренер је Срђан Стојчевски, стручњак који је стигао из Рада, а наши бисери су на припремама остварили све победе, без изузетка. Капитен је талентовани крилни нападач, рођен 2005. године који је проглашен за најбољег пионира прошле године од стране клуба – Јован Мијатовић, а наде ће се полагати и у Мирка Николашевића, Стефана Лековића, Јована Шљивића и друге. Нова имена су Матеја Радоњић и Стефан Миладиновић који су стигли из нишког Реала.

Утакмица јуниора Графичара која је требала да буде одиграна против Радничког са Новог Београда је одложена, али ће кадети нашег развојног тима угостити Мачву у суботу од 13 часова.

Што се јуниорских селекција Графичара тиче, омладинци су претежно састављени од играча рођених 2003. године уз неколико старијих, али и уз три велика талента која су 2004. годиште, али су прикључена тиму Дејана Симића, стручњаку који је прошле године урадио феноменалан посао са тадашњим омладинцима Графичара, то су: Виктор Радојевић (уједно и капитен екипе), Лука Стојановић и Матија Глушчевић, а управо ће они чинити окосницу екипе. Појачања су Душан Врбић који је стигао као првотимац ужичке Слободе, као и Лука Маринковић, талентовани везиста који је пристигао из краљевачког Кикера, али и двојац из омладинаца Чукаричког – Андрија Цветковић и Немања Радојевић.

Кадети ће и наредне сезоне наступати под командом Николе Ђуровића, а читава екипа састављена је од играча рођених 2004. године уз једног млађег, нападача Радована Ракића. Капитенска трака припада Стефану Мелентијевићу, који је и прошле године имао ту част и одговорност, а очи су упрте и у Александра Кахвића, Павла Огњеновића и Уроша Китановића, као и друге.

Комплетни састави за наредну сезону:

Црвена звезда – омладинци

Голмани: Марко Ћопић, Вељко Илић.

Играчи: Стефан Деспотовски, Урош Лазић, Андреј Ђурић, Давид Петровић, Вукашин Крстић, Душан Икановић, Богдан Петровић, Марко Ћурић, Никола Пантић, Никола Станковић, Марко Стојановић, Урош Бранковић, Матеја Бачанин, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Александар Гајинов, Никола Кнежевић, Марко Лазетић, Марко Боровић.

Стручни штаб: Марко Неђић (главни тренер), Петар Петровић (помоћни тренер), Никола Митић, Владимир Сандуловић (тренери), Ђорђе Топаловић (тренер голмана), Слободан Чикара (кондициони тренер).

Црвена звезда – кадети

Голмани: Стефан Маринковић, Михајло Војводић, Вељко Петровић.

Играчи: Вељко Митић, Никола Савић, Стефан Лековић, Алексеј Вукичевић, Огњен Крајновић, Братислав Марић, Лука Стојсављевић, Лазар Ђурић, Немања Видојевић, Јован Мијатовић, Игњат Брајић, Јован Шљивић, Вељко Лолић, Мирко Николашевић, Стефан Миладиновић, Матеја Радоњић, Матеја Бубањ, Давор Ракић.

Стручни штаб: Срђан Стојчевски (главни тренер), Марко Петровић (помоћни тренер), Бранко Катић (тренер голмана), Слободан Чикара (кондициони тренер).

Графичар – омладинци

Голмани: Огњен Лукић, Илија Гучмазов, Васко Василев.

Играчи: Павле Бјелановић, Марко Нинковић Владимир Марковић, Андрија Ћурчић, Андрија Цветковић, Никола Илић, Велимир Илић, Виктор Радојевић, Душан Врбић, Предраг Ловрић, Лука Стојановић, Живан Рамовић, Младен Ковачевић, Богдан Пецарски, Душан Пецарски, Алекса Стојковић, Хуао Танг, Матија Глушчевић, Стефан Пешовић, Лука Маринковић, Данил Тимофејев, Немања Јанковић, Матеја Бојовић, Милан Бајић, Немања Радојевић, Данило Јовић, Сергеј Винтоњи.

Стручни штаб: Дејан Симић (главни тренер), Душан Шарановић (помоћни тренер), Милош Петровић (тренер голмана), Владимир Павловић (кондициони тренер).

Графичар – кадети

Голмани: Урош Китановић, Богдан Маринковић, Никола Борјан.

Играчи: Ненад Петровић, Владислав Голдин, Лазар Жакнић, Лука Бековић, Алекса Илић, Јован Марковић, Петар Граоња, Стефан Мелентијевић, Коста Веселиновић, Алекса Јовановић, Павле Огњеновић, Борис Матић, Лука Бошковић, Драгољуб Радоман, Омар Азлан, Огњен Мимовић, Александар Кахвић, Лука Сандуловић, Душан Ненезић, Огњен Стојковић, Радован Ракић.

Стручни штаб: Никола Ђуровић (главни тренер), Филип Остојић и Телман Пападопулос (помоћни тренери), Никола Петровић (кондициони тренер), Милош Петровић (тренер голмана).

The post Иза југа Маракане – Састави омладинаца и кадета appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment