Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирЖенски фудбалНајновијеФудбал

Стартних 11 тема за председника Мирковића

Кроз малу филмску асоцијацију недавно смо јавности презентовали комплетну слику дешавања у и око ЖФК Црвена звезда. Иако се очекивало да ће све изречено наићи на одјек у јавности, морамо признати да нас је пријатно изненадила чињеница да нам се по објављивању наведеног текста јавио велики број некадашњих играчица нашег клуба, родитеља играчица, као и заљубљеника у женски фудбал и црвено-белу боју и то не са намером да дају подршку свему што је написано већ са идејом да помогну у раскринкавању свега онога што се годинама дешава у нашем женском фудбалском колективу. Све наведено даје посебан мотив да наставимо у проналажењу истине, јер јасно је да ЖФК Црвена звезда има будућност када се види колико је особа забринуто за њену судбину и колико има оних који желе да ЖФК Црвена звезда буде клуб достојан имена који носи.

Сходно свему томе, овом приликом желимо да се обратимо директно ономе ко у својим рукама држи, или би требао да држи „и нож и погачу“ и ко би дефинитивно морао да изнесе свој став када је наше обраћање јавности у питању и пресече „Гордијев чвор“ тиме што ће као највиши и најодговорнији функционер клуба рећи да ли је све написано лаж или истина. Реч је свакако о председнику нашег женског фудбалског колектива проф др Свети Мирковићу.

Председниче Мирковићу,
током претходног периода, тј. током ванредног стања проузрокованог пандемијом вируса ЦОВИД-19 више пута смо имали дуге телефонске разговоре у којима нам је очекивано главна тема била ЖФК Црвена звезда и српски женски фудбал уопште. У више наврата, уз редовно истицање међусобног поштовања и поверења, истицали сте да ћете ми испричати све и да ћу тек након тога остати дословце изненађен, али да ће ми тек тада бити све јасно са ким и са чим се Ви већ годинама сусрећете и са чим и са ким се борите. Сходно чињеници да већ више од годину дана договарамо интервју у којем ће коначно из прве руке све изаћи на видело, а да до тога никако не долази, сходно сазнањима и догађањима који су се одиграли у претходном периоду сматрам као своју обавезу према Црвеној звезди и звездашкој јавности да Вам се на овај начин јавно обратим са питањима која верујте интересују све оне, без обзира колико их мало било, који заиста воле женски фудбал и наш женски фудбалски колектив и који су забринути за његову даљу егзистенцију.

Тема бр. 1 – Финансије:
Као и увек, као и свугде у свим сферама друштвеног живота кључно питање везано је за финансије. Неопходно би било јавности објаснити како са овог аспекта функционише ЖФК Црвена звезда. У тој консталацији морамо се дотаћи питања ко и у којој мери финансира клуб, има ли клуб неки стални извор прихода и зашто нема, али и на који начин се тешко прикупљена средства троше. Неко би заиста морао, а Ви сте свакако у том смислу најодговорнији, да предочи јавности који орган клуба контролише новчане токове, јер још раније смо изнели чињеницу да клуб прилично дуг временски период није објавио финансијски извештај пословања. У склопу наведеног требало би објаснити и по ком основу се исплаћују директни произвођачи резултата на терену, играчице, јер јавна је тајна да ретко која од њих поседује било какав вид уговорне обавезе на релацији играчица-клуб.
Такође се мора поставити питање зашто никада није обелодањено поименце ко су спонзори/донатори ЖФК Црвена звезда и са коликим новчаним средствима су они помогли или помажу клубу?
Уз све наведено заиста се коначно мора објаснити чињеница зашто се клуб одрекао јединог сталног извора финансирања – омладинске школе, која је поред новчаног бенефита требала да представља и „златни рудник“ играчког потенцијала.

Тема бр. 2 – Клупски органи:
Тема органа клуба је неотуђиво везана са претходним појмом финансија. Сложићете се да је руководство клуба најодговорније за финансијску (не)стабилност, али и за функционисање колектива као целине. Поред Вас као председника, човека који мора да буде први јавно експониран као представник ЖФК Црвена звезда, органе клуба чине Скупштина и Управни одбор. Овде се намеће неколико питања. Ко бира чланове у органе клуба и по ком критеријуму? Када су се органи клуба последњи пут званично састали и какве су одлуке донешене по бројним питањима која притискају клуб? Зашто се месецима неки од највиших руководилаца клуба не информишу о дешавањима у клубу? И два питања која су можда и кључна. Шта је свако понаособ од чланова највиших органа клуба у претходном периоду учинио за клуб и када су поједини чланови највиших органа клуба последњи пут посетили играчки кадар и барем им својим присуством пружили моралну подршку за све што раде? О компетентности неких чланова најужег руководства клуба овом приликом нећемо полемисати.

Тема бр. 3 – Стручни и играчки кадар:
Када је реч о стручном кадру ЖФК Црвена звезда добро је познато ко га сачињава. Црвено-бели женски фудбалски колектив свакако може да се подичи чињеницом да у стручном штабу има једног Славишу Чулу члана Звездине најславније генерације из ’91. као и човеком који у „малом прсту“ држи женски фудбал у Србији Бори Радуки. Ту се намеће питање како је дозвољено да таквом двојцу надређени у улози „спортског директора“ буде особа која је са позиције тренера смењена због катастрофалних резултата у сезони 18/19, као и на почетку сезоне 19/20, а за којег сте ми лично Ви говорили да је у потпуности изгубила ауторитет код играчица и да више не може бити тренер. Како је могуће да таква особа нема ауторитет за тренера, али га поседује за хијерархиско напредовање у структури клуба? Истовремено, имамо информације да се у вези његовог постављања није изјаснио УО ЖФК Црвена звезда што сложићете се значи да тако нешто није ни могло да се учини, односно учињено је ван свих одредби статута клуба искључиво Вашом самовољом. Његово име сигурно на овом порталу неће бити помињано јер добро знате шта је све овај портал доживео од стране дотичног због јавно изнешеног критичког става.
О играчком кадру нећемо овом приликом претерано трошити речи, јер он је такав какав је и јасно је да у великој мери финансије кроје ростер. Међутим, узећу себи за право да изнесем виђење и моје, али и неких људи са стране који много боље познају ту проблематику. Просто је јасно да је актуелна екипа иако од тада прилично промењена, свој зенит досегла јуна 2018. године када је освојен трофеј у националном куп такмичењу. Од тада је екипа у стрмоглавом паду, а ништа се не предузима да се то спречи. Да ли само руководство клуба не види да су неопходне младе снаге, жељне рада, игре, резултата? Да ли само Ви не видите да је велика већина самозадовољна тиме што обуче опрему са знамењем Црвене звезде. Па чак и такав тим се од прелазног рока, до прелазног рока осипа без адекватних замена у квалитативном смислу, или барем младих играчица жељних да „срце оставе на терену“.
Овде се морамо и осврнути на недавни долазак/повратак у екипу играчице о чијим фудбалским квалитетима се може говорити једино у суперлативу, али се мора и поставити питање да ли њен долазак има другу конотацију. Наиме, њен отац је добро познат свима који посећују трибине игралишта са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ као неко ко је на још увек актуелног подпредседника нашег клуба потезао оружје, који је не бирајући речи најгнусније вређао и Вас и чланове руководства ЖФК Црвена звезда. Да ли то значи да ћемо у наредном периоду поново имати прилике да у „нашој кући“ присуствујемо сличним ексцесима, или је то можда покушај неких (не мислим на Вас) да застраше оне који се можда дрзну да имају критички став?
А можда је све то само претходница онога што је планирано да се догоди лета 2021. године…
Истовремено, како би сте објаснили чињеницу да је наш клуб недавно остао без једног од највећих талената српског женског фудбала Нине Матејић. Дотична девојка је напустила редове тзв. и самозваног другог тима нашег клуба јер је једноставно прерасла ниво такмичења у којима они обитавају и обрела се у екипи која је у моменту прекида прошлосезонског такмичења на свом конту имала 1 (словима: један) освојени бод. Да ли за такву играчицу, која је да напоменем селектирана и од стране једног минхенског Бајерна (како се може сазнати из медија), није било места у овој и оваквој Црвеној звезди или је једноставно пуштена „низ воду“ како својим квалитетом и играчким ауторитетом, иако веома млада, не би представљала директну конкуренцију некоме ко мора да игра?
Да овај догађај није само сплет несрећних околности говори и слична судбина коју је у нашој Црвеној звезди доживела Анастасија Трифуновић. Поново је реч о девојци која је представљала будућност и нашег клуба, али и српског женског фудбала, девојка која је са великим успехом уз фудбал тренирала и карате и била репрезентативка наше земље у овом спорту, а поврх свега је била „Звездаш до сржи“. Таква девојка је према информацијама које смо добили од њој најближих људи била омаловажавана од стране саиграчица, а захваљујући понашању тадашњег тренера, а садашњег „спортског директора“ просто је била приморана да напусти Звезду, а озлојеђеност је била толика да се одлучила да у потпуности напусти фудбал.
Како би сте председниче све ово објаснили, или је потребно наводити још сличних случајева којих на жалост није мало, а можемо поменути нпр. судбине Јоване Мирчић и Марине Радовановић.

Тема бр. 4 – Омладински тим и такозвани други тим:
Још у претходном обраћању јавности потанко смо предочили све чињенице када је ова тема у питању. Укратко, ЖФК Црвена звезда је свој омладински погон још 2018. године „поклонила“ једном приватном женском фудбалском удружењу. Не само да је од тада омладинска школа ван ингеренција клуба, већ су и чланарине полазница школе предате у приватне руке.
Председниче, само бих Вас подсетио да сте у једном од наших телефонских разговора изнели тврдњу да сте „спортском директору“ наложили да успостави Омладинску школу ЖФК Црвена звезда и да је то у овом моменту примарни циљ и да уколико до тога не дође исти ће бити по кратком поступку смењен. Питање је јасно. Докле се стигло са формирањем Омладинске школе ЖФК Црвена звезда, зашто нема назнака за њено формирање и зашто због тога одговорни није смењен?
Такође је и тема другог, односно „Б“ тима потанко објашњена. Несхватљиво је да приватно женско фудбалско удружење које има своје име и своје симболе не само да користи благодети некадашње Звездине Омладинске школе, већ користи и инфраструктуру ФК Црвена звезда, а уз све то наступа на званичним мечевима у опреми са амблемима ЖФК Црвена звезда. Када ће јавности коначно бити објашњено ко је, када и зашто то дозволио, а постављамо питање и челницима ФСС-а, као и комесару за такмичење Прве женске лиге Србије у фудбалу како то један тим константно наступа у опреми другог клуба?
Само ћемо још нагласити да у овом моменту приватно женско фудбалско удружење руководи тзв. Омладинском школом ЖФК Црвена звезда, али и Омладинском школом ЖФУ Звезда Б 2018. Јасно се намеће питање како је могуће да Звездин „Б“ тим, Звездин други тим, како покушавају да се презентују у јавности, поседује своју сопствену школу. А као доказ тога довољно је погледати прошлосезонско такмичење у Развојној лиги Београда где су учествовале Омладинске школе оба клуба, а интересантно је напоменути да је нпр. у утакмици двеју екипа Омладинска школа Звездиног „Б“ тима савладала тзв. Омладинску школу нашег најбољег тима резултатом 12:0, а обема школама се руководи са једног места. Нагласићемо само да смо недавно добили потврду да ће се о овој теми врло брзо разговарати и при највишим органима Фудбалског савеза Београда, јер је јасно да се мора разлучити да ли неко и ко крши постављене статутарне норме.
Хоћете ли коначно скупити храброст и отворено проговорити о овој теми која је без обзира на све друге клупске проблеме кључна за опстанак ЖФК Црвена звезда јер се приватно женско фудбалско удружење дубоко инфилтрирало међу Ваше најближе сараднике, а у наредној теми још ћемо ову проблематику разрадити.

Тема бр. 5 – Случај „Мимоза 2020.“:
Подсетићемо Вас председниче да смо о овоме исто тако већ нашироко писали, али само ћемо кратко и уводу теме да Вас подсетимо да смо раније постављали питање како и зашто поједини спортски медији наведено женско фудбалско удружење које има своје регистровано име у АПР-у увек називају у својим чланцима као ЖФК Црвена звезда Б. Сматрате ли да је то скандалозно и недопустиво?
Такође, врхунац цинизма догодио се почетком ове године када је приватно женско фудбалско удружење током припрема наступило под именом ЖФК Црвена звезда на Међународном женском фудбалском турниру „Мимоза 2020“ у Херцег Новом. Тада је то женско фудбалско удружење као што добро знате наступило као сениорски тим ЖФК Црвена звезда, а у том моменту наш клуб је у Београду обављао припреме за пролећни део сезоне и играо међународну пријатељску фудбалску утакмицу са екипом ЖНК Осијек (чак је наш портал тај сусрет и директно преносио).
Све наведено и јавности је већ добро познато, а нове чињенице изнео нам је први човек ЖФК Обилић из Херцег Новог, клуба који је био и организатор наведеног турнира, господин Миро Лучић. Њему се овим путем јавно захваљујемо на достављеним информацијама уз назнаку да је и дозволио да све што је рекао и презентујемо јавности. Господин Лучић је истакао:
„Договор са Црвеном звездом је направљен током њиховог боравка у центру ФСС у Старој Пазови и легитимитет и идентитет наших саговорника ја и клуб ЖФК Обилић ХН никада нисмо доводили у питање, познајући и лично неке од учесника тог састанка. Ми нисмо упућени у унутрашњу структуру организације пријатељског клуба, али смо учинили све што је у нашој моћи да их дочекамо као што стари српски обичаји налажу, што се каже домаћински…“
У наставку је господин Миро Лучић изнео низ лепих речи на квалитет екипе која је тријумфовала на наведеном турниру уз захвалност нама што постоји овакав звездашки портал и предлог за будућу спортску сарадњу.
Питања су једноставна. Ко је учествовао на наведеном састанку у Кући фудбала у Старој Пазови? Да ли је неко од представника ЖФК Црвена звезда био присутан и одобрио да неки други клуб/удружење наступи на турниру у Херцег Новом или се на наведеном састанку неко представљао као руководство ЖФК Црвена звезда, а да за то ни у ком случају није имао право.
На крају ко је у целој овој причи обманут? ЖФК Црвена звезда, организатор турнира или публика у Херцег Новом која је мислила да присуствује утакмицама ЖФК Црвена звезда? Такође, Ви сигурно одлично знате који клуб/удружење је тражио и добио дозволу од стране матичне куће фудбала ФСС-а да учествује на Међународном турниру. Морате знати да су Ваши одговори на ова питања кључни и за опстанак ЖФК Црвена звезда.

Тема бр. 6 – Случај одузимања бодова:
Ова тема је већ презентована јавности и сви који су желели имали су прилике да се са њом упознају.
Наиме, након одузимања девет бодова због неправилне регистрације једне наше играчице у јавности је покренута хајка на једног од највиших руководиоца ЖФК Црвена звезда. Њему је „напакована“ прича како је баш он из разлога познатим само организаторима хајке, доставио информације одређеним особама на основу којих је клуб касније драконски кажњен.
Питаћемо Вас да ли знате ко је организовао овај покушај линча и личног дискредитовања, али уз информацију да је високопозиционирани руководилац једног другог женског фудбалског клуба, о којем Ви немате лепо мишљење, дословце навео три имена као подстрекаче и организаторе свега. Рећићу Вам да су неке од те три особе директно из нашег клуба, као и из окружења клуба, а од Вас очекујем да имена изнесете јавно јер знате врло добро, такође знате да ти исти директно раде против интереса ЖФК Црвена звезда.

Тема бр. 7 – Припреме:
ЖФК Црвена звезда недавно се вратила са базичних припрема које су обављене на Дивчибарама. Сам тај податак представља помак уколико се зна да су претходне зимске припреме услед недостатка новца обављене у Београду. Међутим, мора се поставити питање коме су ове припреме уопште значиле. Отићи са десет играчица на нешто што треба да представља тренажни основ за целокупну предстојећу полусезону може се само окарактерисати као жалосно и апсолутно бескорисно. Са друге стране тзв. Звездин други тим је управо на припремама, а у Шабац на терене Спортског центра „Феникс“ поред првог тима овог женског фудбалског удружења, отишао је и развојни тим.
Како то само звучи. Други тим (како сами себе називају) Има свој развојни тим, а једна Црвена звезда не може да прикупи 11 играчица на припремама, али је зато уз девојке било чак шест тренера и „спортских радника“ уз напомену да ЖФК Црвена звезда нема тренера голмана.
Ако се на све наведено дода и чињеница на каквим теренима је радила ЖФК Црвена звезда, а они се могу упоредити са нешто сређенијим пољопривредним земљиштем, а на каквим теренима ради приватно женско фудбалско удружење, долазимо само до чињенице да „образи бриде од срамоте“. Бриде ли и Вама?

Тема бр. 8 – Случај „капитенска трака“:
Последње коло претходног шампионата наша екипа је одиграла на стадиону ФК Бежанија против екипе ЖФК Земун. Како сте ми и сами рекли о догађањима након сусрета нико, ни чланови стручног штаба, ни „спортски директор“ нису Вас информисали, већ сте о свему сазнали лично од мене. Пошто је и о овоме било речи, само ћемо овом приликом да Вам поставимо питање. Да ли је Јована Стојановић, играчица са највише одиграних утакмица у историји ЖФК Црвена звезда заслужила да на такав начин буде отерана из клуба за који је све дала? Ако је већ дошло до несугласица на релацији стручни штаб – играчица, а „спортски директор“ није знао, није могао или једноставно није хтео да ситуацију разреши, зашто Ви као први човек клуба нисте стали у заштиту играчице која је персонификација ЖФК Црвена звезда, играчице која је дуги временски низ била једина Звездина стандардна репрезентативка, или једноставно ако сте играчицу сматрали одговорном за инцидент, зашто нисте јасно стали у одбрану стручног штаба када већ онај који треба да буде спона између стручног штаба и руководства клуба не зна или неће да ради свој посао. Зашто сте ћутањем прешли преко свега у нади „да се дуси не досете“? А можда је дотична крива јер годинама у назад никада није ни динара узела за играње у својој Црвеној звезди? Овде је Ваша срамота несагледива, али је јасно да су многи у клубу једва дочекали овакав епилог. Да ли сте и Ви?
И реците коначно када ће неко из клуба да одговара за психичко малтретирање исте играчице које се догодило пред припреме, током припрема и на старту шампионата 2018/19? Знам да добро знате о чему је реч. И морали би да објасните да ли је узрок свега сексуална дискриминација настала због њеног хетеросексуалног опредељења услед чега је дотична неретко називана, да будем коректан у сваком смислу „девојком лаког морала“.
Скупите храброст и јавно реците зашто и због кога је Јована Стојановић на све начине морала да буде отерана из ЖФК Црвена звезда?

Тема бр. 9 – Љубав и „љубав“:
На жалост морамо се позабавити и овом темом, као наставком на изречено на крају претходне. И Ви и целокупан клуб, али и органи ФСС-а годинама окрећу леђа овом проблему који је заиста узео маха. Иако јавно истичемо да свако има право на свој начин живота, не може се не приметити јасна дискриминација девојака које поред фудбала сањају о породици, деци…
Зашто никада ни Ви, а и нико из клуба није покушао да организује било какав семинар играчицама, али и њиховим родитељима како би сви били упознати са проблематиком која је евидентна. Зашто је наш клуб код многих посебно окарактерисан као апсолутно неморалан, па многи и не желе да понесу црвено-бели дрес?
Као закључак теме, да ли знате зашто легенда Црвене звезде, српског и југословенског фудбала Дуле Савић увек и свугде противи се женском фудбалу какав је он данас?
А морам Вас питати и када сте последњи пут Ви као особа ведрог духа, весељак у најпозитивнијем смислу те речи, присуствовали свадби неке од бивших чланица нашег клуба, а кроз клуб је за све ове године продефиловало готово 150 девојака. Како коментаришете чињеницу да је само једна девојка, а и она је била наша саговорница засновала породицу и остварила се у улози мајке?

Тема бр.10 – Првенство и куп:
Ова тема сама је себе наметнула и то захваљујући свим оним бившим играчицама које су нам се обраћале након претходног текста. Тиче се женске Супер лиге Србије и националног купа.
Не желим да улазим у дубљу проблематику, већ ћу Вам само поставити питање које је у вези са причама које јавно круже око клуба.
Зашто ЖФК Црвена звезда никада неће бити шампион Србије у фудбалу за жене и зашто је клубу једини приоритет национални куп?

Тема бр. 11 – Кључна тема:
За крај овог моноинтервјуа упитаћу Вас оно што је најважније и оно што комплетну звездашку јавност највише интересује.
Ко руководи ЖФК Црвена звезда? Руководство клуба, интересне групе унутар клуба или заинтересоване групе ван клуба?
И будите искрени и реците, да ли је светска пандемија вируса COVID-19 омогућила ЖФК Црвена звезда још годину дана егзистирања, пошто је јасно да ће наредног лета све дизгине клуба преузети приватно женско фудбалско удружење, а све наведено би се догодило овог лета само да светска пандемија није онемогућила дотичне да већ овог пролећа загазе у суперлигашки караван и преотму оно што се зове ЖФК Црвена звезда?

Председниче, заиста се надам да схватате да је ЖФК Црвена звезда у озбиљним проблемима и да се у сваком погледу налази на ивици опстанка. Верујем да нећете дозволити да у историји останете упамћени као неко ко је својим неделовањем довео клуб до тачке опстанка. Као што неко, а знамо и ко, једном приликом рече, нека остане да је овај портал услед своје фрустрације најодговорнији за стање у клубу, али зато Ви морате бити особа која ће целокупну ситуацију завртети у супротном смеру. Сви ми трудимо се да за клуб учинимо све што је у нашој моћи и знајте да само желимо да будемо поносни на нашу Црвену звезду која пред нашим очима нестаје зарад користи уског круга људи.
Лопта је сада на вашем делу терена…

На крају морам истаћи да комплетна фото документација приказана у овом тексту потиче са званичне Фејсбук странице нашег клуба, која је угашена захваљујући деловању одређеног круга људи, али је на срећу велики део те фото документације сачуван у мојој личној архиви како би једног дана та архива била сведок историје постојања једног клуба великог имена, а малих људи…
… нека је вечна Црвена звезда

наставиће се…

Повезане вести

9 comments

Бајазит Карађоглу авг 7, 2020 at 11:53

Чланак ми се свиђа. На пристојан начин је приказана једна страна медаље, а постављена питања су коректна. На основу личног искуства и информација којима располажем моје мишљење се не поклапа у потпуности са мишљењем аутора текста. Лично мислим да је проблем Црвене звезде много шири, али не бих сада о томе. Свако има право на сопствено мишљење, али пре изрицања сопственог мишљења свакако би требали чути другу страну која се спомиње у овом тексту.

Зато желим најоштрије да осудим све коментаре, заправо небулозе које сам у њима прочитао. Апсолутно све! Простачко, примитивно, вулгарно и неутемељено лапрдање неће помоћи да се проблем реши. 

П.С. подршка за аутора текста да истраје у својој мисији истеривања „мечке из рупе“.

Reply
Vladimir авг 7, 2020 at 17:49

Поштовани,
као што сте могли да прочитате у тексту, пуних годину дана председник ЖФК Црвена звезда проф др Света Мирковић обећава да ће за наш портал „отворити душу“ и изнети све оно што га тишти. Међутим, до толико очекиваног интервјуа никако није долазило, а услед новонастале ситуације која је за још један корак приближила клуб ивици понора био сам приморан да се председнику клуба, али и целокупној црвено-белој јавности обратим на овај начин.
Председник Мирковић у сваком моменту може да одговори на питања која интересују целокупну звездашку јавност и ми ћемо одговоре пренети у целини, а свакако може да изнесе и све друго што има везе са ЖФК Црвена звезда, а што сматра да јавност треба да зна.
С`обзиром да у коментару истичете да сте упознати са проблемима у нашем женском фудбалском колективу позивам Вас да путем нашег портала изнесете све што знате и тиме можда и помогнете у борби за спасење ЖФК Црвена звезда. Овај клуб има будућност једино уколико се истинска звездашка јавност позабави оним што разара клуб како изнутра, тако и споља. Стојим Вам на располагању и да Вашу страну приче о клубу изнесем од речи до речи било под пуним именом и презименом, било под псеудонимом уколико имате страх од јавног експонирања.
Када је реч о коментарима, стојимо на становишту да свако има право да изнесе оно што мисли да треба и на начин на који то жели. Никада нећемо вршити цензуру коментара пратиоца нашег портала изузев када они превазилазе неке основне норме кућног васпитања.
Срдчан поздрав

Reply
Zoky авг 1, 2020 at 10:02

Pitanja…pa još 11…UBITAČNIH…!!! Odgovora…naravno da neće ni biti…!? Svako pitanje je pitanje sa odgovorima i te kakve odgovornosti…zakonske,krivične,ljudske…moralne…!!??
U jednom od pitanja,a na kraju istog…pišče ovih redaka,izuzetno teških za čitanje,gotovo nepodnošljivih za daljnje razmišljanje…upitaste tog „monumenta“ sa vrhuške klupske: BRIDE LI I VAMA OBRAZI PREDSEDNIČE…!!!
Ne brideeee…nikako…nema tu obraza,a preduslov je svemu…IMATI OBRAZ !!! Nema crvenila…pigmentacija nedostajuća i nefunkcionišuća…ostali su tu …samo đonovi umesto tih obraza…!!! Ne sam njemu…ima ih poprilično…!! Neka im služe na čast…!
Admine,u pitanju br.11 upitaste „klupskog drmatora“… tu klupsku mrgu,stenu nesagledivu…prepunu „strahopoštovanja“ u tom klupskom okruženju…upitaste ga: ko rukovodi klubom….?? Ne očekujte odgovora…odgovora nema…ne rukovodi NIKO…a uništavaju ga MNOGI…spolja i iznutra…i UNIŠTIŠE…!!! Sa namerom…prljavom,podlom,pokvarenom…bezdušnim i beskrupuloznim „delovanjem“ doveli su klub do uništenja…unutarklupskog…smrdljivog,nepodnošljivog uništenja…SAMOUNIŠTENJA…!!!!
Posmatrajući naslovni foto ovog teksta…..nepojmljivo mi je da je ovaj kažiprst…pridržavajući taj apsolutno neprikladni tompus (jer mu baš i ne priliči….al svakom loncu biti poklopac,danas je uobičajeno,al sa dozom gadljivosti …!) i te kako suvišan….bit fotosa je ovaj SREDNJAK…ovaj srednji prst…direktno,al i provokativno usmeren prema svemu što spada i pripada ŽFK Crvena Zvezda….!!?? Taj SREDNJAK,uz smrdljivi,daveći dim tompusa pokazuje provokativnu,omalovažavajuću PUŠIONICU od strane „alfe&omege“ klupske…za sve i svakoga…i u svima…u kojima crveno-bela krv teče i kojima ta boja u životu i te kako znači…!!!
U ovom stresnom,ali dakako…i te kako istinitom tekstu,dotakoste se i pojmova „devojka lakog morala“…moral…nemoral….izrazi upućeni, pardon…tim i njima sličnim konstatacijama popljuvana je VEDETA,ZVEZDA ZVEZDINA u ovom segmentu Zvezdinog fudbalskog sporta,VANSERIJSKA SPORTISTKINJA….!!??? Ko je to popljuva….sa kojim pravom,sa kakvim argumentima…..?? Pokušah složiti mozaik….bezuspešno…!!!! Stigoh do konstatacije… one narodne …koja kaže sve….a taj narod reče : KO O ČEMU,KURVE O POŠTENJU…!!!! Radije bih ovaj izraz KURVE zamenio …i menjam ga izrazom IZGUBLJENE..!!! A ko su izgubljene…? Obzirom da NEMORAL nije ne imanje morala…..već frapirajuća IZGUBLJENOST u formiranju upravo sopstvene osobnosti…IZGUBLJENOST u polnoj,ljudskoj i životnoj orijentaciji…IZGUBLJENOST u prostoru i vremenu !!!??? Sam ulazak u lavirint homoseksualnosti je lični čin i usmerenje…nalik Rubykovoj kocki….jednom se ulazi,jako teško izlazi…!!!! I da takvi karakteriziraju bilo koga…da takvi nameću mišljenje o nekome ili nečemu….NIKADA i NIKAKO….apsolutno nekompetentni…neprimetni,zanemarljivi !!! Takvima i njima sličnima nikada nisam ni pokušao ukazati na izlaz iz takvog lavirinta…!!! Sami su odabrali svoje usmerenje….i neka im je srećno….! Apsolutno sam nezainteresovan za takav trud….!!! U svakom slučaju…pristupačniji mi je i prihvatljiviji i taj LAKI MORAL…nego individue bez ikakvog morala…gore već opisanih !!!

Reply
Зоран Филиповић јул 31, 2020 at 21:00

Страшно! Снажна подршка за жене у српском фудбалу, за играчице, али мушки кадар треба да се уклони! Сав мушки кадар!

Reply
Zoky авг 1, 2020 at 08:32

Kakav „muški“…pa još kadar….gde vidite u tom spomenutom segmentu (ženskom fudbalu ovdašnjem…!??) muškarca….???

Reply
NIKOLA јул 31, 2020 at 09:51

EVO JOŠ!!! O OVOME NE SMETE DA PIŠETE?

Blic:Direktor u Kolubari krao mazut!https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=12&dd=30&nav_category=206&nav_id=794800

Sveta Mirković (u pritvoru u oktobru 2011. godine) – direktor Pogona pomoćne mehanizacije – „Kolubara Površinski kopovi“, tereti se da je po nalozima Milića i Radovanovića, od januara 2008. do juna 2009. godine, prihvatao mašine 11 privatnih firmi – „Beokran sistem“ iz Beograda, „Beoogrev“ iz Beograda, „Deviks“ iz Lazarevca, „Neol Gradnja“ iz Lazarevca, „Svin“ iz Gornjeg Milanovca, „Joni komerc“ iz Lazarevca, „Čaki trans“ iz Lazarevca, „Kačer turist“ iz Lazarevca, STAZR „Laketa Lazar“ iz Lazarevca, „Lep izgled“ iz Lazarevca i „Iris“ iz Lazarevca – raspoređivao ih na rad u Pomoćnoj mehanizaciji i nalagao koliko će se radnih sati upisivati određenoj mašini, čime je omogućio navedenim firmama da na ime neosnovano obračunatih časova rada ukupno naplate najmanje 194.2 miliona dinara od „Kolubare“.

Tužilac potvrdio hapšenja zbog zloupotreba u „Kolubari“!http://www.rtv.rs/sk/hronika/tuzilac-potvrdio-hapsenja-zbog-zloupotreba-u-kolubari_276528.html

Potvrdjena optužnica za Kolubaru!https://beta.rs/vesti/vesti-hronika/37513-potvrdjena-optuznica-za-kolubaru

Reply
NIKOLA јул 31, 2020 at 09:44

BAHATOST BIVŠEG DIREKTORA SVETE MIRKOVIĆA:Mašinama „Kolubare“ asfaltirao dvorište za svadbu sina!
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/bahatost-bivseg-direktora-masinama-kolubare-asfaltirao-dvoriste-za-svadbu-sina/v5jm39l

Da li je realno da je ova lopina koja na svakoj slici ima čašu,flašu i tompus predsednik CRVENE ZVEZDE?

Reply
Majka јул 30, 2020 at 14:06

Majka

Pročitala sam pažljivo tekst i moram biti vulgarna u iznošenju svog stava i mišljenja povodom svih mahinacija i „kurvanja“ u Žfk“Crvenoj Zvezdi“ i Žfu „Zvezda b“.Izvinjavam se još jednom ali ista govna su i Sveta Mirković,Sandra Sremčević,Aca Petrović,Darko Stojanović,Vesko Barjaktarević, Zoran Živković i Vlada Krstivojević.Za sve njih i njihove satrape jedini ko je mogao da ih „počisti“ je Miroslav Mlinar i mislim da se jedino njega plaše.Kad ona samozvana predsednica dođe na čelo Žfk Crvena Zvezda ili kako li će se već zvati taj klub sva „obična“ deca,tj.devojke koje nisu raspečena bogataška dečurlija,biće da izvinete „presrana“, bez obzira koliko te obične devojke vrede i kao ljudi i kao igrači.Ja lično ću je kad tad u životu „naučiti pameti“ za „kaljave peškire“ sa priprema na Zlatiboru gde su s leđa mog deteta plaćena bahaćenja njene Vanese Šokčić i Darkove porodice,kao i pljuvanje nas koji smo za nju“ljakse“, za „je…anje“ majke Ivani Bobić, jer joj je zakačila ćerku u toku igre po nogama.Stari ljudi kod nas ljaksija kažu „sram je dupeta bilo,jer obraza ni nema“.To isto važi i za sve ove njene satrape i pomoćnike,a prvog ljige Svete Mirković.Ovo će biti nažalost još jedna od mnogih propasti koje čini mi se tek čekaju naš voljeni klub.Mnogo su dece ove gore pomenute gnjide i hohštapleri oterali i isterali iz prave Žfk Crvene Zvezde,uz stalno busanje u grudi kako i koliko(više od nas) oni vole Zfk Crvena Zvezda. Izvinite zbog ove opširnosti,ali volela bih da se zakaže neki sastanak ili Skupština na koju bih mogla da dođem i sve im ovo kažem u lice, i u prisustvu čelnika FSB i FSS,ali i roditelja koji su i zadnji dinar odvajali za članarinu u Darkovoj Žfk Crvenoj Zvezdi i Zfu Zvezdi b kao što sam ja to radila godinama.Hvala Bogu da je svaki dinar uložen u „karijeru“ moje ćerke učinio da je postala „čovek“ u punom smislu te reči.

Reply
Zoky јул 31, 2020 at 07:26

Bez reči…zanemeo sam…i dugo neću moći da dođem do reči,niti ustrojiti svoja razmišljanja……SAČUVAJ ME BOŽE…!!!??? Koliko šljama,otpada,ljudske deponije …na jednom mestu…ali zabrinjavajuće „cvetajući“ !!?? Ne pomaže ni izolacija…ni vanredne mere…Covid je dečji vrtić…!!! Samo ČISTKA…PERESTROJKA…URGENTNA…!!!

Reply

Leave a Comment