Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мотив више у новој сезони – наставити низ

У новој сезони фудбалери Црвене звезде ће имати прилику да наставе серију тријумфа против девет од 19 противника, с обзиром на то да смо и претходне сезоне против Пролетера, Радника, Мачве, Војводине, Рада, Вождовца, Напретка, Младости и Спартака наставили победнички низ.

Против екипе Пролетера у првенственим дуелима забележили смо максималан учинак – пет утакмица, пет победа. Откако се Новосађани са Слане баре такмиче у Суперлиги нису осетили сласт победе над нашим тимом. Такође, екипа Пролетера није успела да затресе мрежу нашег тима у свих пет дуела. Последњи сусрет са Новосађанима завршен је победом Црвене звезде резултатом 2:1, а стрелци за наш тим били су Матео Гарсија и Милан Гајић.

Следећи тимови, са којима смо прошле сезоне продужили низ победа, су Напредак и Мачва. Против Крушевљана низ је започет 29. априла 2018. године и од тада Звезда је забележила шест тријумфа. Против Напретка последњи пут сусрели смо се 14. марта када су црвено-бели победили резултатом 3:0, а голове су постигли Антонио Томане, Жељко Гаврић и Мирко Иванић. Исти број победа имамо у дуелима са Мачвом, која је само два пута погађала мрежу нашег тима од 2014. године. Претходни дуел са Шапчанима наш тим је победио резултатом 3:0, а у листу стрелаца уписали су се Ел Фарду Бен (два пута) и Срђан Бабић.

Следи екипа Вождовца против које смо везали седам победа. Низ је започет 19. септембра 2017. године. Последњи дуел против душановачких “Змајева” одиграли смо 30. новембра када су наши играчи тријумфовали резултатом 2:0 головима Марка Марина и Ел Фарду Бена.

Осам везаних победа, наш тим је забележио против две екипе – Младости из Лучана и Спатака из Суботице. Низ тријумфа против оба тима траје од 2017. године, а занимљиво је да су у претходним дуелима стрелци против ова два аклуба били страни фудбалери. Прошли пут када смо играли са екипом из Лучана победу минималним резултатом донео је Ел Фарду Бен, а против Суботичана (3:1) Жандер и Томане, уз аутогол Текијашког.

Двоцифрен број везаних тирјумфа Звезда има у дуелима против три тима – Радник, Војводине и Рада. Против екипе Радника из Сурдулице Звезда има 11 победа заредом. Низ је започет 16. августа 2015. године, а занимљиво је то да су наши фудбалери изузетно расположени против Сурдуличана па су победе биле углавном убедљиве. Последњи сусрет против Радника одиграли смо 6. јуна ове године, а тријумф од 4:1 донели су Радован Панков, Срђан Бабић, Вељко Симић, као и Андрија Радуловић коме је то био првенац у дресу првог тима.

Исти број од једанаест узастопних победа, црвено-бели су остварили против Војводине. Низ против Новосађана започет је 25. септембра 2016. године, а у претходне четири утакмице Војводина није постигла гол против Звезде на Маракани. Последњи пут сусрели смо се 22. фебруара ове године када је чета Дејана Станковића победила резултатом 2:0 головима Ел Фарду Бена и Марка Гобељића.

Потпуну доминацију, црвено-бели имају у дуелима против Рада. Низ од 14 првенствених победа против “грађевинара” траје од 10. новембра 2013. године. Претходни дуел против Рада одиграли смо 29. маја ове године који је завршен победом од 5:0 у корист црвено-белих. Тај тријумф обезбедили смо головима Алексе Вукановића (два пута), Мирка Иванића, Срђана Бабића и Милоша Дегенека. Управо та победа донела је Звезди трећу узастопну титулу првака Србије.

The post Мотив више у новој сезони – наставити низ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment