Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Николићева: „Никад нисам стала са тренинзима“

Милицу Николић најбољу српску џудисткињу посетили смо на тренингу док вредно тренира и одбројава дане до новог датума, када су за годину дана од данас, заказан нови датум одржавања Олимпијских игара у Токију.

Суштински никада нисам ни стала са тренинзима. Можда само првих седам дана ванредног стања. Одмах после тога организовала сам се и сама вежбала у мојој теретани у кући. Сада када су нам дозвољени тренинзи, наравно уз поштовање свих прописаних мера, настављам даље – била је искрена Милица Николић.

Српска шампионка поделила је са свим љубитељима џудоа каква је тренутно ситиација у нашем спорту.

Пандемија Ковид-19 погодила је све становнике наше планете па самим тим и нас спортисте. Наравно да није било пријатно када је померен датум Игара, али ипак треба имати у виду да све што се дешава протеклих месеци нико није могао да предвиди и да је у питању заиста тешка болест. Сада је најважније да останемо у форми и да спремно сачекамо наставак такмичарских активности када се за то стекну сви потребни услови – каже најтрофејнија српска џудискиња.

У спорту као што је џудо, где је контакт примаран, посебно је тешко одржати потребну форму у условима пандемије Ковид-19.

– Заправо наше бављење спортом на начин на који смо навикли и који се подразумева није могућ. Управо зато се свако од нас труди да на себи својствен начин преброди ову ситуацију. Управо зато желим да се захвалим тренеру Николи Николићу захваљујући коме сам остала у форми џудо тренинга. Током трајања ванредне ситуације, па и до данас, захваљујући њему успела сам да доста урадим на унапређењу џудоа, технике и тактике.

Милица Николић је најтрофејнија српска џудисткиња са међународне такмичарске сцене, између осталих донела је чак 16 медаља са Светског тура. Ту је и дупла европска круна до 23 године и бронза са Европског сениорског првенства.

Наравно да ми пре свега недостаје џудо. Имајући у виду ситуацију и све препоруке рандори за сада није део тренинга. Као и до сада радим и тренирам са Милошем Илићем са којим радим већ две године. У сваком случају најважније је да се сачувамо и да потпуно спремни дочекамо оно за шта смо се спремали и за шта смо се борили на овом нашем путу за Токио – закључила је Милица Николић.

The post Николићева: Никад нисам стала са тренинзима appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment