Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда најмлађа у Омладинској и Кадетској лиги

Квалитетна јуниорска такмичења крећу следећег викенда, када ће наше две најстарије селекције угоситити Спартак на теренима иза југа Маракане, а Црвена звезда не одустаје од плана и амбиције да је развој играча испред остваривања резултата по сваку цену.

Ми већ трећу годину заредом подмлађујемо све селекције. Практично, од петлића играмо са млађим годиштем у односу на друге екипе, а тако ће бити и ове сезоне. Радикално смо подмладили омладинце, јер ће читав тим бити састављен од дечака рођених 2003. године, док ће кадети углавном бити фудбалери 2005. годишта. То је филозофија клуба и то је најбољи начин за развијање младих играча, уз то сматрамо да имају квалитет да играју против старијих од најранијих узраста. Примаран нам је развој играча, али далеко од тога да одустајемо од резултата. Развој и резултат иду заједно. Нападамо прво место у свим селекцијама – истиче главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић.

Омладинце са клупе предводи Марко Неђић и готово читав тим је састављен од дечака рођених 2003. године, уз годину дана старијег Николу Пантића и млађег Марка Лазетића, момка који је добио позив од Дејана Станковића да се прикључи летњим припремама. У просеку за годину дана млађе од свих конкурената у лиги чији састав претежно чине момци рођени 2002. године

Омладинци су у генералној проби пред старт сезоне ремизирали са Чукаричким 1:1, а једини стрелац за наш тим је био Никола Митуљикић. Меч је пропустио млади голман Марко Ћопић који је у Старој Пазови са првим тимом Црвене звезде на другом делу припрема.

Марко Неђић је на терен извео следеће играче: Илић, Деспотовски, Ђурић, Петровић, Икановић, Ћурић, Станковић, Бранковић, Кнежевић, Н. Митуљикић, Лазетић. Шансу са клупе су добили: Лазић, Крстић, Пантић, Стојановић, Бачанин, Ј. Митуљикић, Боровић.

Што се кадета тиче, окосницу тима Срђана Стојчевског чиниће дечаци рођени 2005. године, уз неколико дечака који су годину дана старији. Сви други ће у лиги имати екипе састављене од фудбалера 2004. годишта.

Генералку су наши кадети одиграли против омладинаца ИМТ-а и савладали их резултатом 8:1. Занимљиво је да наши кадети имају максималан учинак током припрема и да ни један меч чак нису ремизирали, а камоли изгубили. Против ИМТ-а су погађали: Мирко Николашевић (3), Давор Ракић (2), Немања Видојевић, Матеја Бубањ и Вељко Лолић.

Стојчевски се определио за састав: Војводић, Савић, Вукичевић, Лековић, Стојсављевић, Видојевић, Шљивић, Радоњић, Миладиновић, Николашевић, Бубањ. Шансу са клупе су добили: Петровић, Марић, Крајновић, Ђурић, Лолић, Брајић, Ракић.

Важно је напоменути да су због лакших повредеда меч пропустили Стефан Маринковић, Вељко Митић и Јован Мијатовић, стандардни чланови тима.

The post Звезда најмлађа у Омладинској и Кадетској лиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment