Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Промена система такмичења у српским ватерполо лигама

Светска пандемија вируса COVID-19 свакако је утицала на целокупан спорт и сва могућа такмичења. Међутим, како тренутно ствари стоје и поред чињенице да је ватерполо у једном моменту фигурирао као спорт који је најбезбеднији када је у питању ширење вируса, управо ће он очигледно доживети и највеће промене.

Иако је недавно ипак завршена регионална лига поставља се питање да ли ће се и у ком формату она играти у сезони 2020/21. Како се може чути у изворима блиским ватерполо спорту велика је вероватноћа да ће регионалног такмичења бити, али да ће се она играти у потпуно другачијем формату, односно да ће се у наредној сезони оно одвијати само кроз одређени вид плеј-офа. Самим тим број утакмица биће далеко мањи, па у први план избија домаћи шампионат.

Србија у овом моменту има 27 ватерполо клубова и они ће бити подељени у два лигашка ранга која ће бити формирана на основу прошлосезонског пласмана. Елитни ранг, односно Прва „А“ лига бројаће десет клубова и чиниће је Црвена звезда, Шабац, Партизан, Раднички Крагујевац, Наис, Војводина, Земун Восал, Нови Београд 11. април, Стари Град и Бањица.

Други степен такмичења чиниће Београд, Бечеј, Таш, Ваљево, Спартак Прозивка, Валис, НБГ Вукови, Пролетер, Расина, ТЕНТ, Палилула, Дорћол, Сингидунум, Винд спорт, ЖАК, Младост и Бањалука.

Ипак, све наведено још увек није и званично донешено у оквирима Ватерполо савеза Србије, па је самим подложно и променама, а поставља се и питање да ли ће сви клубови моћи у овом моменту да одгворе на захтеве такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment