Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Одложен старт АБА лиге

Скупштина АБА лиге на којој је усвојен распоред такмичења, а која је прекинута како би се решио правни статус АБА лиге као друштва и како би се сви клубови уписали у судски регистар, настављена је у четвртак 23. јула, али поново није завршена.

Донешена је одлука да се услед погоршања ситуације у региону по питању коронавируса почетак такмичења одложи за 14 дана, односно за 2. октобар, а да се у периоду који следи, предузму све неопходне мере, како би после поменуте две недеље, сви клубови били спремни да уз максималне мере у борби против вируса, почну са такмичењем.

Истовремено, КК Партизан НИС је остао при захтеву да екипа ФМП-а због наводног сукоба интереса не може да буде учесник АБА лиге. Остали клубови регионалног такмичења били су против предлога нашег „вечитог ривала“ и руководство лиге је дало рок црно-белима да се до понедељка 27. јула изјасне какве ће кораке предузети. Неслужбено, по кулоарима се чак помињало да КК Партизан НИС неће наредне сезоне играти АБА лигу уколико ФМП не буде избачен из такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment